Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Forside

Aarhus Universitetshospital får ny direktør

Henrik Bech Nielsen bliver ny direktør på Aarhus Universitetshospital

Henrik Bech Nielsen bliver en af de to nye direktører på AUH

Direktionen i Region Midtjylland har truffet en beslutning om at føje to nye direktører til hospitalsledelsen på Aarhus Universitetshospital (AUH). 44-årige Henrik Bech Nielsen fra Aarhus bliver den ene, skriver Region Midtjylland.

Henrik Bech Nielsen er uddannet i statskundskab fra Aarhus Universitet i 1998 og har senere udmærket sig med videreuddannelse i ledelse.

Fra 2009-2011 var han administrationschef i Skejby, og et halvt år forinden fungerede han som plan- og sekretariatschef i Hospitalsenheden Vest. Da Skejby og Århus Sygehus blev fusioneret i 2011, blev han udnævnt til administrationschef for det samlede universitetshospital, men siden 2012 har han været centerchef i Kræft- og Inflammationscentret.

Nu skifter han stol, til stor glæde for hospitalsdirektør, Poul Blaabjerg, der er sikker på, at Henrik Bech Nielsens erfaringer vil komme AUH til gode og bidrage til at højne kvaliteten på hospitalet:

– Henrik Bech Nielsen har bred administrativ ledelseserfaring inden for sundhedsområdet og har betydelige erfaringer med større forandringsprocesser. Han har derfor de kompetencer, der skal til, for at indgå på lige fod med den øvrige hospitalsledelse i opgaven med at løfte Aarhus Universitetshospital til det næste niveau, siger han.

Direktionen mangler stadig at finde den sidste af de to nye direktører og har slået stillinen op, i håbet om at finde en velegnet kandidat med læge- eller sygeplejefaglig baggrund.

Som en del af den udvidede ledelse, der i august blev det godkendt af regionsrådet, får Henrik Bech Nielsen ansvar for at opbygge, udvikle og lede Hospitalsstaben, så den kan levere effektiv, administrativ service og support til hospitals- og afdelingsledelser. Derudover bliver han kontaktdirektør for en række kliniske afdelinger.

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Nyt center skal styrke den forsvarsteknologiske udvikling i Danmark

De danske universiteter har sammen med fem godkendte serviceinstitutter dannet Nationalt Forsvarsteknologisk Center (NFC). Centret forankres på Aalborg Universitet, og ambitionen er at styrke udviklingen af nye teknologier og øge samarbejdet mellem industrien, Forsvaret og universiteterne.

Urtidsforsker modtager årslegat på 5 mio. kroner

Donald Canfield, professor i økologi og forskningsleder på Biologisk Institut, Syddansk Universitet, modtager Villum Kann Rasmussens Årslegat til Teknisk og Naturvidenskabelig Forskning 2023 på 5 mio. kroner.

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.