Direktionen i Region Midtjylland har truffet en beslutning om at føje to nye direktører til hospitalsledelsen på Aarhus Universitetshospital (AUH). 44-årige Henrik Bech Nielsen fra Aarhus bliver den ene, skriver Region Midtjylland.
Henrik Bech Nielsen er uddannet i statskundskab fra Aarhus Universitet i 1998 og har senere udmærket sig med videreuddannelse i ledelse.
Fra 2009-2011 var han administrationschef i Skejby, og et halvt år forinden fungerede han som plan- og sekretariatschef i Hospitalsenheden Vest. Da Skejby og Århus Sygehus blev fusioneret i 2011, blev han udnævnt til administrationschef for det samlede universitetshospital, men siden 2012 har han været centerchef i Kræft- og Inflammationscentret.
Nu skifter han stol, til stor glæde for hospitalsdirektør, Poul Blaabjerg, der er sikker på, at Henrik Bech Nielsens erfaringer vil komme AUH til gode og bidrage til at højne kvaliteten på hospitalet:
– Henrik Bech Nielsen har bred administrativ ledelseserfaring inden for sundhedsområdet og har betydelige erfaringer med større forandringsprocesser. Han har derfor de kompetencer, der skal til, for at indgå på lige fod med den øvrige hospitalsledelse i opgaven med at løfte Aarhus Universitetshospital til det næste niveau, siger han.
Direktionen mangler stadig at finde den sidste af de to nye direktører og har slået stillinen op, i håbet om at finde en velegnet kandidat med læge- eller sygeplejefaglig baggrund.
Som en del af den udvidede ledelse, der i august blev det godkendt af regionsrådet, får Henrik Bech Nielsen ansvar for at opbygge, udvikle og lede Hospitalsstaben, så den kan levere effektiv, administrativ service og support til hospitals- og afdelingsledelser. Derudover bliver han kontaktdirektør for en række kliniske afdelinger.
Forsiden lige nu:

Nedlægning af engelsksprogede uddannelser rammer STEM-optagelser
Optaget på engelsksprogede STEM-uddannelser er faldet med 46 %. Flere interessenter mener, at regeringens beslutning om at nedlægge et stort antal engelsksprogede uddannelser skal genovervejes.

Ny teknologi finder de skjulte lag i antikke tekster
Digitalisering og ny teknologi skaber nye muligheder for antikforskningen, og nu har SDU modtaget en bevilling på 20 mio. kr. fra EU til at forske i antikke teksters skjulte lag.

Verdens ældste forskningsstation genåbner: Forskere strømmer til for enestående klimaforskning
Arktisk Station er et forskningsknudepunkt, der tilbyder en unik datatidsrejse gennem 100 års klimaforandringer. Nu er stationen genåbnet med ny kapacitet til at huse forskere fra hele verden, der dykker ned i løsninger på klimadommedagsprofetier, fortæller stationens ledere.
Seneste artikler:

Kunsten at huske, vi ser på verden med forskellige briller
Tre bøger har spillet en særlig rolle for lektor og forsker, Lone Koefoed Hansen. To bøger om menneskets forhold til teknologien og en tredje, som påminder os om altid at have andres perspektiver for øje.

Finn Foton skal lære børn – og deres forældre – om naturvidenskaben
Ny børnebog skal inspirere hele familien til at snakke om kvantefysik og andre avancerede naturvidenskabelige emner.

Danmarks grønne godfather: – Når det gælder forskning, er det piskende nødvendigt, at vi får toptrimmet systemet
På centrale teknologier står vi stærkt i Danmark og potentialerne er store. Men vi skal oppe os i fremtiden, lyder det fra Anders Eldrup.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
