Direktionen i Region Midtjylland har truffet en beslutning om at føje to nye direktører til hospitalsledelsen på Aarhus Universitetshospital (AUH). 44-årige Henrik Bech Nielsen fra Aarhus bliver den ene, skriver Region Midtjylland.
Henrik Bech Nielsen er uddannet i statskundskab fra Aarhus Universitet i 1998 og har senere udmærket sig med videreuddannelse i ledelse.
Fra 2009-2011 var han administrationschef i Skejby, og et halvt år forinden fungerede han som plan- og sekretariatschef i Hospitalsenheden Vest. Da Skejby og Århus Sygehus blev fusioneret i 2011, blev han udnævnt til administrationschef for det samlede universitetshospital, men siden 2012 har han været centerchef i Kræft- og Inflammationscentret.
Nu skifter han stol, til stor glæde for hospitalsdirektør, Poul Blaabjerg, der er sikker på, at Henrik Bech Nielsens erfaringer vil komme AUH til gode og bidrage til at højne kvaliteten på hospitalet:
– Henrik Bech Nielsen har bred administrativ ledelseserfaring inden for sundhedsområdet og har betydelige erfaringer med større forandringsprocesser. Han har derfor de kompetencer, der skal til, for at indgå på lige fod med den øvrige hospitalsledelse i opgaven med at løfte Aarhus Universitetshospital til det næste niveau, siger han.
Direktionen mangler stadig at finde den sidste af de to nye direktører og har slået stillinen op, i håbet om at finde en velegnet kandidat med læge- eller sygeplejefaglig baggrund.
Som en del af den udvidede ledelse, der i august blev det godkendt af regionsrådet, får Henrik Bech Nielsen ansvar for at opbygge, udvikle og lede Hospitalsstaben, så den kan levere effektiv, administrativ service og support til hospitals- og afdelingsledelser. Derudover bliver han kontaktdirektør for en række kliniske afdelinger.
Forsiden lige nu:

Ekspert i forskningsfrihed om Danish Crown-sag: – Lignende kunne sagtens ske i dag
I 2022 kom Danske Universiteter med en grundig udarbejdet vejledning til regler for eksterne samarbejder. Men så længe at universiteterne fortsat er så afhængige af ekstern finansiering, er det svært for alvor at gardere sig mod lignende sager som det kritiserede samarbejde mellem Aarhus Universitet og Danish Crown, lyder det fra professor emeritus ved KU…

DTU er det bedste tekniske universitet i Europa
DTU har nået sin mission: De bliver anerkendt som talentfabrik og rugekasse for innovativ forskning og industrisamarbejder, der gavner samfundet. Derfor får de førstepladsen som det bedste tekniske universitet i Europa på den nye rangliste, EngiRank.

I top 10: Danmark river bevillinger hjem fra Det Europæiske Forskningsråd
Hver femte danske ansøger får bevilling fra Det Europæiske Forskningsråd. Med støtte til 14 danske forskere, lander Danmark i top ti over højest antal bevillinger.
Seneste artikler:

Robothænder med følelser
Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu.

Jens Lundgren: – Jeg var lægestuderende, havde kludder i mit privatliv og ønskede at tage orlov. Så fik jeg en øjenåbner
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Midt i en periode med kludder i privatlivet blev Jens Lundgren inviteret til det føderale forskningsinstitut NIH i USA. Det blev en øjenåbner for ham.

Mathias Poulsen: – Mine spørgsmål trængte sig på: Bidrager legen til samfundets demokratiske samtaler?
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Mathias Poulsen startede en international legefestival, som udviklede sig til et levende, legende fællesskab. Derfra mærkede han en længsel efter at stille store spørgsmål.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
