Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Forside

BONUS uddeler 2 mio. euro til studier af Østersøen

Nyt forsknings- og udviklingsprogram skaber fokus på bæredygtig håndtering af Østersøen

BONUS vil støtte forskningsprojekter om det Baltiske Hav

BONUS er et forsknings- og udviklingsprogram, der skal sikre en økonomisk og bæredygtig administration af ressourcerne fra regionen omkring Østersøen.

– Mens havmiljøet giver menneskeheden mange fordele, skal vi gøre alt for at sikre dets langsigtede bæredygtighed, udtaler Dr. Kaisa Kononen, administrerende Direktør for BONUS, i forbindelse med annonceringen af de mange støttekroner, der er sat på højkant til formålet.

BONUS efterspørg projektforslag, der kan adressere udfordringerne ved bæredygtig udnyttelse af Østersøens ressourcer. Det er centralt for projektforslagene, at de indeholder perspektiver fra flere faglige discipliner og tager højde for alt fra økonomi og teknologi til sociale aspekter.

Forskningen håber de vil motivere politiske interessenter til at tage de nødvendige beslutninger relateret til beskyttelsen af Østersøen. Derudover skal resultaterne kunne holde borgere i regionen orienteret om forholdene på et videnskabeligt oplyst grundlag. Målet er at overføre vigtige erkendelser fra forskningsmiljøet til beslutningstagere i de dele af samfundet, som kan anvende den nye viden i praksis.

Ansøgningsfristen er 9. november 2017, men alle ansøgere skal indlevere en forhåndsregistrering senest 9. oktober 2017. De enkelte projekter kan søge op til 450.000 euro i støtte.
Projekterne er estimeret til at skulle starte i september 2018 og kan forløbe i en maksimal periode på 18 måneder.

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Når køn bliver en (lille) forskningsfordel

Er det en fordel at være kvindelig forsker i mandsdominerede moskemiljøer? Ja, det kan det være, og måske har kvindelige forskere også mere blik for køn i deres forskning, antyder islamforsker Lene Kühle i dette indlæg.

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.