BONUS er et forsknings- og udviklingsprogram, der skal sikre en økonomisk og bæredygtig administration af ressourcerne fra regionen omkring Østersøen.
– Mens havmiljøet giver menneskeheden mange fordele, skal vi gøre alt for at sikre dets langsigtede bæredygtighed, udtaler Dr. Kaisa Kononen, administrerende Direktør for BONUS, i forbindelse med annonceringen af de mange støttekroner, der er sat på højkant til formålet.
BONUS efterspørg projektforslag, der kan adressere udfordringerne ved bæredygtig udnyttelse af Østersøens ressourcer. Det er centralt for projektforslagene, at de indeholder perspektiver fra flere faglige discipliner og tager højde for alt fra økonomi og teknologi til sociale aspekter.
Forskningen håber de vil motivere politiske interessenter til at tage de nødvendige beslutninger relateret til beskyttelsen af Østersøen. Derudover skal resultaterne kunne holde borgere i regionen orienteret om forholdene på et videnskabeligt oplyst grundlag. Målet er at overføre vigtige erkendelser fra forskningsmiljøet til beslutningstagere i de dele af samfundet, som kan anvende den nye viden i praksis.
Ansøgningsfristen er 9. november 2017, men alle ansøgere skal indlevere en forhåndsregistrering senest 9. oktober 2017. De enkelte projekter kan søge op til 450.000 euro i støtte.
Projekterne er estimeret til at skulle starte i september 2018 og kan forløbe i en maksimal periode på 18 måneder.
Forsiden lige nu:

Sprogforskers karrieresti er belagt med både hverdagssprog og trusler
DERFOR BLEV JEG FORSKER: “Jeg ved, hvor du bor” er ikke en trussel i sig selv, men har alligevel en ildevarslende lyd. Tanya Karoli Christensen har specialiseret sig i den slags ytringer og fortæller i dag, hvorfor hun blev forsker.

OL-kemi, Science-hold og grønne løsninger: Ørsted Medaljen hylder unik underviser og rollemodel
STEM-fagene og en grøn fremtid skal være for alle. Det formår lektor, Novo-rådgiver og gymnasielærer i kemi Nicolai Bogø Stabell med unik undervisning, der både når universitetshøjder og samtidig lader talentet overvinde forhindringer hos udfordrede elever. Derfor modtager han H.C. Ørsted Medaljen i bronze.

Stor forskningsbevilling skal få danskerne op af sofaen
Forskere fra Syddansk Universitet har modtaget støtte fra Nordea-fonden til at videreføre den nationale måling ’Danmark i Bevægelse’ og blive klogere på børn, unge og voksnes bevægelsesvaner. Målet er at skabe et mere fysisk aktivt Danmark.
Seneste artikler:

Robothænder med følelser
Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu.

Jens Lundgren: – Jeg var lægestuderende, havde kludder i mit privatliv og ønskede at tage orlov. Så fik jeg en øjenåbner
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Midt i en periode med kludder i privatlivet blev Jens Lundgren inviteret til det føderale forskningsinstitut NIH i USA. Det blev en øjenåbner for ham.

Mathias Poulsen: – Mine spørgsmål trængte sig på: Bidrager legen til samfundets demokratiske samtaler?
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Mathias Poulsen startede en international legefestival, som udviklede sig til et levende, legende fællesskab. Derfra mærkede han en længsel efter at stille store spørgsmål.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.