Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Forside

BONUS uddeler 2 mio. euro til studier af Østersøen

Nyt forsknings- og udviklingsprogram skaber fokus på bæredygtig håndtering af Østersøen

BONUS vil støtte forskningsprojekter om det Baltiske Hav

BONUS er et forsknings- og udviklingsprogram, der skal sikre en økonomisk og bæredygtig administration af ressourcerne fra regionen omkring Østersøen.

– Mens havmiljøet giver menneskeheden mange fordele, skal vi gøre alt for at sikre dets langsigtede bæredygtighed, udtaler Dr. Kaisa Kononen, administrerende Direktør for BONUS, i forbindelse med annonceringen af de mange støttekroner, der er sat på højkant til formålet.

BONUS efterspørg projektforslag, der kan adressere udfordringerne ved bæredygtig udnyttelse af Østersøens ressourcer. Det er centralt for projektforslagene, at de indeholder perspektiver fra flere faglige discipliner og tager højde for alt fra økonomi og teknologi til sociale aspekter.

Forskningen håber de vil motivere politiske interessenter til at tage de nødvendige beslutninger relateret til beskyttelsen af Østersøen. Derudover skal resultaterne kunne holde borgere i regionen orienteret om forholdene på et videnskabeligt oplyst grundlag. Målet er at overføre vigtige erkendelser fra forskningsmiljøet til beslutningstagere i de dele af samfundet, som kan anvende den nye viden i praksis.

Ansøgningsfristen er 9. november 2017, men alle ansøgere skal indlevere en forhåndsregistrering senest 9. oktober 2017. De enkelte projekter kan søge op til 450.000 euro i støtte.
Projekterne er estimeret til at skulle starte i september 2018 og kan forløbe i en maksimal periode på 18 måneder.

Forsiden lige nu:

Stor forskningsbevilling skal få danskerne op af sofaen

Forskere fra Syddansk Universitet har modtaget støtte fra Nordea-fonden til at videreføre den nationale måling ’Danmark i Bevægelse’ og blive klogere på børn, unge og voksnes bevægelsesvaner. Målet er at skabe et mere fysisk aktivt Danmark.

Seneste artikler:

Robothænder med følelser

Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu. 

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.