Forskning, oplysning og bæredygtig udvikling er centralt for at kunne løse de globale udfordringer, vi står over for i dag. Med en investering på 500 mio. kr. vil Carlsberg Fonden, foruden at bane vejen for skelsættende forskning på området, også sikre bæredygtige afkast til gavn for samfundet, siger Flemming Besenbacher, bestyrelsesformand for Carlsberg Fonden:
– For at fremskynde en bæredygtig udvikling og leve op til det løfte, der er fastlagt i FN’s bæredygtige udviklingsmål, har verden et kritisk behov for investeringer, der samtidig kan vise økonomiske, sociale og miljømæssige afkast, siger han.
Annonceringen fandt sted i forbindelse med åbningen af New York Climate Week, der starter i dag og varer ind til på søndag. Flemming Besenbacher understreger, at investeringen ligger i tråd med fondens egen strategi om at bidrage til målene for bæredygtig udvikling og Paris-aftalen om klimaændringer, som fonden lancerede tidligere på året.
– Jeg er glad for, at disse investeringer supplerer Carlsberg-koncernens meget ambitiøse bæredygtighedsambitioner om at blive kulstofneutrale og eliminere vandspild på sine bryggerier inden 2030, tilføjer han.
Rent formelt forvaltes de 500 mio. kr. af Impax Asset Management, som skal sikre både finansielt afkast og konkrete resultater inden for bæredygtighed. Med fokus på følgende tre områder: CO2 reduktion, vandbeskyttelse og bæredygtig fødevareproduktion, placeres pengene i Parvest Global Environment Fund, Parvest Aquafonden og Parvest SMaRT Food Fund.
Ian Simm, der er grundlægger og administrerende direktør for Impax Asset Management, føler sig klædt på til at påtage sig ansvaret og forvalte den store opgave, der følger med:
– Siden 1998 har Impax primære mål været at levere høj, risikojusteret afkast på lang sigt samtidig med, at vores kunder får mulighed for at kvantificere miljøpåvirkningen af deres investeringer. Impax har pioneret udviklingen af miljøpåvirkningsmålinger for børsnoterede aktieporteføljer. Vi er meget opmuntret af de skridt, som vores investorer er villige til at tage for at forbedre dybden, bredden og klarheden i deres rapportering.
Forsiden lige nu:

Pionerforskere vinder verdenstørste hjerneforskningspris for molekylære afsløringer
Tre internationale pionerforskere vinder The Barin Prize 2023 for at have afsløret de molekylære mekanismer bag hjernens udvikling og plasticitet. Det understreger basalforskningens store betydning, fremhæver Lundbeckfondens forskningsdirektør og sidste års danske prisvinder.

IDA: Medlemskabet af det europæiske forsvar skal give forskningen den ekstra milliard
Danmark er blevet en del af Det Europæiske Forsvarsagentur, og det bør kaste en milliard ekstra kroner af til dansk forskning i det kommende forsvarsforlig, mener IDA.

’Det danske forskningsmirakel’ er på tilbagetog
Forskningskonference og ny rapport har taget temperaturen på dansk forsknings internationale gennemslagskraft. Konklusionen er entydig: Temperaturen falder.
Seneste artikler:

Når køn bliver en (lille) forskningsfordel
Er det en fordel at være kvindelig forsker i mandsdominerede moskemiljøer? Ja, det kan det være, og måske har kvindelige forskere også mere blik for køn i deres forskning, antyder islamforsker Lene Kühle i dette indlæg.

Kvasir Technologies sætter kurs mod kommercielt gennembrud med støtte fra EU
Hos Kvasir Technologies i Søborg har CEO Joachim Bachman Nielsen svært ved at få armene ned for tiden. Hans virksomhed har for nylig modtaget en bevilling på godt 20 mio. kr. fra Horizon Europe. Det giver ro til at opskalere og professionalisere virksomheden.

Nyt center skal styrke den forsvarsteknologiske udvikling i Danmark
De danske universiteter har sammen med fem godkendte serviceinstitutter dannet Nationalt Forsvarsteknologisk Center (NFC). Centret forankres på Aalborg Universitet, og ambitionen er at styrke udviklingen af nye teknologier og øge samarbejdet mellem industrien, Forsvaret og universiteterne.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.