Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Forside

Carlsbergfondet investerer 500 mio. kr. i bæredygtig udvikling

CO2 reduktion og bæredygtig fødevareproduktion er blandt Carlsbergfondets investering.

Carlsberg Fonden bidrager til bæredygtighedsdagsorden med ny, stor investering

Forskning, oplysning og bæredygtig udvikling er centralt for at kunne løse de globale udfordringer, vi står over for i dag. Med en investering på 500 mio. kr. vil Carlsberg Fonden, foruden at bane vejen for skelsættende forskning på området, også sikre bæredygtige afkast til gavn for samfundet, siger Flemming Besenbacher, bestyrelsesformand for Carlsberg Fonden:

– For at fremskynde en bæredygtig udvikling og leve op til det løfte, der er fastlagt i FN’s bæredygtige udviklingsmål, har verden et kritisk behov for investeringer, der samtidig kan vise økonomiske, sociale og miljømæssige afkast, siger han.

Annonceringen fandt sted i forbindelse med åbningen af New York Climate Week, der starter i dag og varer ind til på søndag. Flemming Besenbacher understreger, at investeringen ligger i tråd med fondens egen strategi om at bidrage til målene for bæredygtig udvikling og Paris-aftalen om klimaændringer, som fonden lancerede tidligere på året.

– Jeg er glad for, at disse investeringer supplerer Carlsberg-koncernens meget ambitiøse bæredygtighedsambitioner om at blive kulstofneutrale og eliminere vandspild på sine bryggerier inden 2030, tilføjer han.

Rent formelt forvaltes de 500 mio. kr. af Impax Asset Management, som skal sikre både finansielt afkast og konkrete resultater inden for bæredygtighed. Med fokus på følgende tre områder: CO2 reduktion, vandbeskyttelse og bæredygtig fødevareproduktion, placeres pengene i Parvest Global Environment Fund, Parvest Aquafonden og Parvest SMaRT Food Fund.

Ian Simm, der er grundlægger og administrerende direktør for Impax Asset Management, føler sig klædt på til at påtage sig ansvaret og forvalte den store opgave, der følger med:

– Siden 1998 har Impax primære mål været at levere høj, risikojusteret afkast på lang sigt samtidig med, at vores kunder får mulighed for at kvantificere miljøpåvirkningen af ​​deres investeringer. Impax har pioneret udviklingen af ​​miljøpåvirkningsmålinger for børsnoterede aktieporteføljer. Vi er meget opmuntret af de skridt, som vores investorer er villige til at tage for at forbedre dybden, bredden og klarheden i deres rapportering.

Forsiden lige nu:

Robothænder med følelser

Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu. 

Poker og kapløb: Nobelvinder afslører enkel hemmelighed til succes

Nobelpristager og kræftforsker William G. Kaelin Jr. deler ud af erfaringer fra det internationale forskningsmiljø og giver råd til, hvordan forskere kan brænde igennem kapløb og konflikter for at opnå en plads i verdenseliten og på nobelprispodiet.

Seneste artikler:

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.