Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Forside

Danmark er dårlig til at få veluddannede unge i arbejde

Danmark er blandt de 13 dårligste lande til at få veluddannede unge i arbejde

Beskæftigelsesfrekvens for personer (25-34 år) med en videregående uddannelse, pct., 2016 Kilde: OECD: Education at a Glance 2017, table A5.2.

Knap halvdelen af danske unge i alderen 25-34 år har en længere videregående uddannelse, men de mange års studier og dygtiggørelse er ikke ensbetydende med, at der er job at finde.

17% af denne gruppe står desværre uden beskæftigelse, viser OECDs rapport ”Education at a Glance”. Med en beskæftigelse på 83% for aldersgruppen 25-34 år, ligger vi på en sammenlagt 20. plads blandt OECD’s øvrige medlemslande.

Til sammenligning ligger beskæftigelsesfrekvensen i Sverige og Norge på 87%, mens Island og Holland indtager topplaceringerne med en frekvens på over 90%.

I Danmark er beskæftigelsesfrekvensen for den unge aldersgruppe faldet stødt i perioden 2000-2015, hvor den er gået fra 88-82%. Selvom vi i år har oplevet en lille stigning, er der stadig plads til forbedring.

Uddannelses- og forskningsminister Søren Pind mener, at OECDs opgørelse giver anledning til at revurdere, hvorvidt uddannelserne skal indrettes anderledes for, at nyuddannede lettere kan integreres på arbejdsmarkedet, når studierne afsluttes:

– Danske studerende skal blive så dygtige som muligt, så de bliver klædt på til arbejdsmarkedet og til livet i øvrigt. Det giver stof til eftertanke, at vi i Danmark er dårligere til at få unge i arbejde end mange af de lande, vi normalt sammenligner os med. Det kan der være mange årsager til, men det understreger, hvor vigtigt det er, at vi fokuserer på, om vores uddannelser er indrettet rigtigt. Det er ulykkeligt for den unge ikke at kunne få et job efter uddannelsen. Derfor skal vores uddannelser være blandt verdens bedste, og studerende være attraktive for arbejdsmarkedet, siger han i en pressemeddelelse fra Uddannelses- og Forskningsministeriet.

Forsiden lige nu:

– Alle ved det, men ingen siger det højt

Forskeres vidnesbyrd om kritisabel rekruttering og tavhedskultur udstiller en forkert præmis, huller i praksis og behov for mere støtte til opdelte karriereveje, mener organisationer.

CBS og kapitalfond vil nytænke kapitaltung grøn industri

CBS og Nordic Alpha Partners indgår partnerskab, der gennem forskning og praksis skal udvikle det finansielle økosystem og styrke danske HardTech-virksomheder. Det skal sikre dansk føring i milliardindustri.

Dansk professors forskning passede ikke til Harvard University

Philippe Grandjean, professor i miljømedicin ved SDU, stopper sit mangeårige virke som adjungeret professor på Harvard University. Det sker angiveligt, fordi Harvard University ønsker at distancere sig fra hans forskning i fluorid.

Seneste artikler:

Nyt center skal styrke den forsvarsteknologiske udvikling i Danmark

De danske universiteter har sammen med fem godkendte serviceinstitutter dannet Nationalt Forsvarsteknologisk Center (NFC). Centret forankres på Aalborg Universitet, og ambitionen er at styrke udviklingen af nye teknologier og øge samarbejdet mellem industrien, Forsvaret og universiteterne.

Urtidsforsker modtager årslegat på 5 mio. kroner

Donald Canfield, professor i økologi og forskningsleder på Biologisk Institut, Syddansk Universitet, modtager Villum Kann Rasmussens Årslegat til Teknisk og Naturvidenskabelig Forskning 2023 på 5 mio. kroner.

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.