Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Forside

Danmark er dårlig til at få veluddannede unge i arbejde

Danmark er blandt de 13 dårligste lande til at få veluddannede unge i arbejde

Beskæftigelsesfrekvens for personer (25-34 år) med en videregående uddannelse, pct., 2016 Kilde: OECD: Education at a Glance 2017, table A5.2.

Knap halvdelen af danske unge i alderen 25-34 år har en længere videregående uddannelse, men de mange års studier og dygtiggørelse er ikke ensbetydende med, at der er job at finde.

17% af denne gruppe står desværre uden beskæftigelse, viser OECDs rapport ”Education at a Glance”. Med en beskæftigelse på 83% for aldersgruppen 25-34 år, ligger vi på en sammenlagt 20. plads blandt OECD’s øvrige medlemslande.

Til sammenligning ligger beskæftigelsesfrekvensen i Sverige og Norge på 87%, mens Island og Holland indtager topplaceringerne med en frekvens på over 90%.

I Danmark er beskæftigelsesfrekvensen for den unge aldersgruppe faldet stødt i perioden 2000-2015, hvor den er gået fra 88-82%. Selvom vi i år har oplevet en lille stigning, er der stadig plads til forbedring.

Uddannelses- og forskningsminister Søren Pind mener, at OECDs opgørelse giver anledning til at revurdere, hvorvidt uddannelserne skal indrettes anderledes for, at nyuddannede lettere kan integreres på arbejdsmarkedet, når studierne afsluttes:

– Danske studerende skal blive så dygtige som muligt, så de bliver klædt på til arbejdsmarkedet og til livet i øvrigt. Det giver stof til eftertanke, at vi i Danmark er dårligere til at få unge i arbejde end mange af de lande, vi normalt sammenligner os med. Det kan der være mange årsager til, men det understreger, hvor vigtigt det er, at vi fokuserer på, om vores uddannelser er indrettet rigtigt. Det er ulykkeligt for den unge ikke at kunne få et job efter uddannelsen. Derfor skal vores uddannelser være blandt verdens bedste, og studerende være attraktive for arbejdsmarkedet, siger han i en pressemeddelelse fra Uddannelses- og Forskningsministeriet.

Forsiden lige nu:

Ny rapport vender vrangen ud på universitetsloven

En ny rapport viser store udfordringer med forskningsfriheden og arbejdsvilkår på de danske universiteter. Men det er lykkedes at modernisere universiteterne og få mere forskning ud i samfundet.

Seneste artikler:

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.