Den nye aftale sigter mod at skabe et flere dansk-indiske samarbejder og fra Innovationsfonden er der i 2018 øremærket 15 mio. kr. til forsknings- og innovationsprojekter inden for energi og vand
Der har gennem en del år blæst kolde diplomatiske vinde fra Indien mod Danmark, som følge af at Danmark ikke vil udlevere Niels Holck til retsforfølgelse i Indien. Det sidste års tid er vindene imidlertid blevet mildere og endnu en indikator på det, er den netop indgåede samarbejdsaftale. Tirsdag underskrev uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers og hans indiske ministerkollega Harsh Vardhan en regeringsaftale, der skal gøre det nemmere for danske og indiske institutioner, myndigheder og private virksomheder at indgå konkrete samarbejder om forskning, teknologiudvikling og innovation.
Og Indien er en nation på vej frem. Landet har 3 doblet sit BNP siden år 2000, og har i dag en økonomi der målt på købekraft ligger nr. 3 i verden. Rent videnskabeligt har de længe været langt fremme indenfor fx rumforskning og antallet af videnskabelige artikler er i dag 4 gange højere end for 17 år siden. Samtidig er der i landet fokus på vedvarende energi og forreningsbekæmpelse, hvor Danmark har meget at byde på forskningsmæssigt.
Den nye aftale om samarbejde ligger dermed godt i tråd med regeringens forsknings- og innovationspolitiske strategi, hvor dansk forskning skal kunne måle sig med et globalt eliteniveau. For at nå dertil kan et boost i det internationale samarbejde være med til at udvikle og opbygge den nødvendige kapacitet.
Forsiden lige nu:

Pionerforskere vinder verdenstørste hjerneforskningspris for molekylære afsløringer
Tre internationale pionerforskere vinder The Barin Prize 2023 for at have afsløret de molekylære mekanismer bag hjernens udvikling og plasticitet. Det understreger basalforskningens store betydning, fremhæver Lundbeckfondens forskningsdirektør og sidste års danske prisvinder.

IDA: Medlemskabet af det europæiske forsvar skal give forskningen den ekstra milliard
Danmark er blevet en del af Det Europæiske Forsvarsagentur, og det bør kaste en milliard ekstra kroner af til dansk forskning i det kommende forsvarsforlig, mener IDA.

’Det danske forskningsmirakel’ er på tilbagetog
Forskningskonference og ny rapport har taget temperaturen på dansk forsknings internationale gennemslagskraft. Konklusionen er entydig: Temperaturen falder.
Seneste artikler:

Når køn bliver en (lille) forskningsfordel
Er det en fordel at være kvindelig forsker i mandsdominerede moskemiljøer? Ja, det kan det være, og måske har kvindelige forskere også mere blik for køn i deres forskning, antyder islamforsker Lene Kühle i dette indlæg.

Kvasir Technologies sætter kurs mod kommercielt gennembrud med støtte fra EU
Hos Kvasir Technologies i Søborg har CEO Joachim Bachman Nielsen svært ved at få armene ned for tiden. Hans virksomhed har for nylig modtaget en bevilling på godt 20 mio. kr. fra Horizon Europe. Det giver ro til at opskalere og professionalisere virksomheden.

Nyt center skal styrke den forsvarsteknologiske udvikling i Danmark
De danske universiteter har sammen med fem godkendte serviceinstitutter dannet Nationalt Forsvarsteknologisk Center (NFC). Centret forankres på Aalborg Universitet, og ambitionen er at styrke udviklingen af nye teknologier og øge samarbejdet mellem industrien, Forsvaret og universiteterne.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.