Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Forside

Danmark i europæisk innovationsstop

INNOVATION: EU har netop udgivet en ny rapport over de mest innovative lande i Europa. Her kommer Danmark ind som nummer to.

Danmark indtager anden pladsen som det mest innovative land i Europa.

Ifølge European Innovation Scoreboard er Danmark det næstmest innovative land i Europa, målt ud fra 27 forskellige parametre, som eksempelvis støtte og finansiering til innovation.

Af den nye rapport fremgår det også, at Danmark ligger over EU-gennemsnittet på alle punkter og er en innovationsfører.

Der er store forskelle mellem EU-landene, når det gælder innovation. Danmark, Sverige, Finland, Holland, Storbritannien og Tyskland er generelt de mest innovative lande. Derudover har hele 15 lande forbedret sig siden sidste år. Det er blandt andet lande som Litauen, Malta og Østrig, der har forbedret sig mest inden for det seneste år.

EU fortsætter med at forny sig
Elżbieta Bieńkowska EU-kommissær for det indre marked og iværksætteri mener, at den nye undersøgelse viser, at Europa fornyer sig, når det gælder innovation, men at EU fortsat ligger efter de globale innovationsledere.

– I tider med globalisering og hurtige teknologiske ændringer, er innovation fortsat afgørende for borgernes velstand og den bredere europæiske økonomi. Skriver hun i en pressemeddelelsen og tilføjer, at EU-kommissionen har lanceret initiativer, der har til formål at højne den europæiske innovation yderligere, siger hun i en pressemeddelelse.

På det regionale indeks er Region Hovedstaden den næstbedste region i EU kun overgået af Stockholms-området.

På verdensplan er EU stadig mindre innovativ end Sydkorea, USA og Japan, og væksten i innovation i EU betegner Europa-Kommissionen som for langsom.

Regeringen har for nylig peget på det samme, og angivet innovationsudfordringen som en af mærkesagerne for Danmark i et tidligt positionspapir til det næste rammeprogram for forskning og innovation i EU, som tidligere beskrevet her i Science Report

Se hele listen

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Når køn bliver en (lille) forskningsfordel

Er det en fordel at være kvindelig forsker i mandsdominerede moskemiljøer? Ja, det kan det være, og måske har kvindelige forskere også mere blik for køn i deres forskning, antyder islamforsker Lene Kühle i dette indlæg.

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.