Ifølge European Innovation Scoreboard er Danmark det næstmest innovative land i Europa, målt ud fra 27 forskellige parametre, som eksempelvis støtte og finansiering til innovation.
Af den nye rapport fremgår det også, at Danmark ligger over EU-gennemsnittet på alle punkter og er en innovationsfører.
Der er store forskelle mellem EU-landene, når det gælder innovation. Danmark, Sverige, Finland, Holland, Storbritannien og Tyskland er generelt de mest innovative lande. Derudover har hele 15 lande forbedret sig siden sidste år. Det er blandt andet lande som Litauen, Malta og Østrig, der har forbedret sig mest inden for det seneste år.
EU fortsætter med at forny sig
Elżbieta Bieńkowska EU-kommissær for det indre marked og iværksætteri mener, at den nye undersøgelse viser, at Europa fornyer sig, når det gælder innovation, men at EU fortsat ligger efter de globale innovationsledere.
– I tider med globalisering og hurtige teknologiske ændringer, er innovation fortsat afgørende for borgernes velstand og den bredere europæiske økonomi. Skriver hun i en pressemeddelelsen og tilføjer, at EU-kommissionen har lanceret initiativer, der har til formål at højne den europæiske innovation yderligere, siger hun i en pressemeddelelse.
På det regionale indeks er Region Hovedstaden den næstbedste region i EU kun overgået af Stockholms-området.
På verdensplan er EU stadig mindre innovativ end Sydkorea, USA og Japan, og væksten i innovation i EU betegner Europa-Kommissionen som for langsom.
Regeringen har for nylig peget på det samme, og angivet innovationsudfordringen som en af mærkesagerne for Danmark i et tidligt positionspapir til det næste rammeprogram for forskning og innovation i EU, som tidligere beskrevet her i Science Report
Forsiden lige nu:

Styrelse overvejer at trække støtte fra forskningsinstitutions klimaværktøj
Offentlig støtte til udvikling af et værktøj til livscyklusvurdering (LCA) af byggerier kan være i strid med EU’s statsstøtteregler. Uden støtte er det tvivlsomt, om værktøjet kan fortsætte.

Danske Space Explorers går sammen i banebrydende partnerskab
31 danske universiteter, virksomheder og andre rumaktører har etableret et samarbejde der skal udvikle dansk rumforskning.

Ekstraordinære neurotalenter tiltrækkes af dansk forskningscenter
Forskningscenteret Dandrite tilbyder som noget helt unikt 9-årige forløb til forskningstalenter inden for neurovidenskab. Det giver talenterne mulighed for langsigtet ”high risk – high gain”-forskning.
Seneste artikler:

KU kalder regering: Vi har akut brug for jeres life science-strategi
LIFE SCIENCE HAR ORDET. Vores sundhedsdata mangler muskler, forskningsinfrastrukturen halter, og der er rift om talenterne. KU giver tre forslag til løsninger.

Når køn bliver en (lille) forskningsfordel
Er det en fordel at være kvindelig forsker i mandsdominerede moskemiljøer? Ja, det kan det være, og måske har kvindelige forskere også mere blik for køn i deres forskning, antyder islamforsker Lene Kühle i dette indlæg.

Kvasir Technologies sætter kurs mod kommercielt gennembrud med støtte fra EU
Hos Kvasir Technologies i Søborg har CEO Joachim Bachman Nielsen svært ved at få armene ned for tiden. Hans virksomhed har for nylig modtaget en bevilling på godt 20 mio. kr. fra Horizon Europe. Det giver ro til at opskalere og professionalisere virksomheden.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.