Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Forside

Danmark i europæisk innovationsstop

INNOVATION: EU har netop udgivet en ny rapport over de mest innovative lande i Europa. Her kommer Danmark ind som nummer to.

Danmark indtager anden pladsen som det mest innovative land i Europa.

Ifølge European Innovation Scoreboard er Danmark det næstmest innovative land i Europa, målt ud fra 27 forskellige parametre, som eksempelvis støtte og finansiering til innovation.

Af den nye rapport fremgår det også, at Danmark ligger over EU-gennemsnittet på alle punkter og er en innovationsfører.

Der er store forskelle mellem EU-landene, når det gælder innovation. Danmark, Sverige, Finland, Holland, Storbritannien og Tyskland er generelt de mest innovative lande. Derudover har hele 15 lande forbedret sig siden sidste år. Det er blandt andet lande som Litauen, Malta og Østrig, der har forbedret sig mest inden for det seneste år.

EU fortsætter med at forny sig
Elżbieta Bieńkowska EU-kommissær for det indre marked og iværksætteri mener, at den nye undersøgelse viser, at Europa fornyer sig, når det gælder innovation, men at EU fortsat ligger efter de globale innovationsledere.

– I tider med globalisering og hurtige teknologiske ændringer, er innovation fortsat afgørende for borgernes velstand og den bredere europæiske økonomi. Skriver hun i en pressemeddelelsen og tilføjer, at EU-kommissionen har lanceret initiativer, der har til formål at højne den europæiske innovation yderligere, siger hun i en pressemeddelelse.

På det regionale indeks er Region Hovedstaden den næstbedste region i EU kun overgået af Stockholms-området.

På verdensplan er EU stadig mindre innovativ end Sydkorea, USA og Japan, og væksten i innovation i EU betegner Europa-Kommissionen som for langsom.

Regeringen har for nylig peget på det samme, og angivet innovationsudfordringen som en af mærkesagerne for Danmark i et tidligt positionspapir til det næste rammeprogram for forskning og innovation i EU, som tidligere beskrevet her i Science Report

Se hele listen

Forsiden lige nu:

I vesten forsker vi mest i egen navle – det former vores forståelse for verden

Et nyt studie fra SDU viser, at vi har et skævvredet billede af verdens plantedata, fordi den fortrinsvis er indsamlet i og af rige lande, hvilket gør os mindre modstandsdygtige over for klimaforandringernes effekter. Det er et eksempel på et større problem med en strukturel, global ulighed akademia, mener forskere fra DIIS.

Ny evaluering viser stor tilfredshed med GTS-institutterne

GTS-institutternes tilbud til dansk erhvervsliv skaber værdi for alle typer af virksomheder, viser en ny evaluering, som Uddannelses- og Forskningsstyrelsen står bag. Særligt yder institutterne et vigtigt bidrag til en grøn omstilling.

Seneste artikler:

Robothænder med følelser

Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu. 

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.