Som det tidligere har været fremme, skal DTU ikke længere tage sig af beredskabsopgaver i forbindelse med husdyrsygdomme. Det får nu konsekvenser for DTUs Veterinærinstitut, der lukker, senest når myndighedsbetjeningen hører op.
Fra 2020 skal Københavns Universitet (KU) og Statens Serum Institut (SSI) nemlig overtage det veterinære beredskab, hvilket betyder, at instituttet må lukke i 2019, skriver Ingeniøren.
Med det veterinære beredskab skal KU og SSI i fremtiden stå for at bekæmpe udbrud af husdyrsygdomme som f.eks. mund- og klovsyge, svinepest og fugleinfluenza for at bevare sikkerheden for både dyr og mennesker.
DTU har nu besluttet at lukke Veterinærinstituttet af økonomiske årsager, da ca. halvdelen af instituttets indtægter kommer fra beredskabstjenesten. Selvom instituttet stadig skal leve op til sine forpligtelser helt indtil overdragelsen officielt træder i kraft, vil DTU allerede i de kommende måneder afklare, om der skal afskediges medarbejdere. De håber på en afklaring senest med udgangen af året.
Instituttet har udover Lindholm også aktiviteter på campus i Lyngby, som også lukker. Det er planen, at dele af instituttets forskning flyttes til andre afdelinger, ligesom de uddannelser, der er knyttet til instituttet også flyttes. På DTU ser man det iøvrigt som en oplagt mulighed for at undgå kompetencetab i forbindelse med beredsskabsskiftet, hvis flere af medarbejderne vil flytte til KU, når de overtager myndighedsbetjeningen efter DTU, omend det endnu er uvist om det ske.
Op til beslutningen om flytte beredskabet til KU har DTU i flere år klaget til Fødevarestyrelsen over, at betalingen for at varetage beredskabet var for lav. Røster på DTU mener ifølge Ingeniøren, at Fødevarestyrelsen har ønsket, at beredskabet blev givet videre. Da styrelsen startede konkurrencen om varetagelsen af beredskabet, blev både KU og SSI inviteret til at komme med et tilbud.
DTU har nu bedt om aktindsigt for bedre at kunne forberede sig på andre konkurrencer om håndteringen af opgaver inden for miljø- og fødevareområdet.
Læs mere om situationen på DTU og lukningen af Veterinærinstituttet
Forsiden lige nu:

Aarhus Universitet lander banebrydende samarbejdsaftaler om arbejdskraft og iværksætteri
Aarhus Universitet har i netop underskrevet samarbejdsaftaler med Ikast-Brande kommune og Samsø kommune. Aftalerne skal styrke indsatserne inden for arbejdskraft, iværksætteri, klima, bæredygtighed og socialøkonomi.

Forskningstrio og industrimastodonter indgår nyt partnerskab i kampen mod plastspild
Det nye partnerskab Cirkulær Industriplast (CIP) samler industriens virksomheder og videnspartnere om for at skabe en ny platform for plastgenanvendelse og øge genanvendelsen af industriplast med 20 procent inden 2025.

Novo Nordisk Fonden uddeler 10 mio. kr. til ukrainske forskere
Novo Nordisk Fonden har givet 10 mio. kr. til stipendieprogrammer, der gør det muligt for ukrainske forskere at få ansættelse ved en forskningsinstitution i Polen eller Danmark.
Seneste artikler:

Kunsten at huske, vi ser på verden med forskellige briller
Tre bøger har spillet en særlig rolle for lektor og forsker, Lone Koefoed Hansen. To bøger om menneskets forhold til teknologien og en tredje, som påminder os om altid at have andres perspektiver for øje.

Finn Foton skal lære børn – og deres forældre – om naturvidenskaben
Ny børnebog skal inspirere hele familien til at snakke om kvantefysik og andre avancerede naturvidenskabelige emner.

Danmarks grønne godfather: – Når det gælder forskning, er det piskende nødvendigt, at vi får toptrimmet systemet
På centrale teknologier står vi stærkt i Danmark og potentialerne er store. Men vi skal oppe os i fremtiden, lyder det fra Anders Eldrup.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
