Fem lovende unge forskere inden for sundhedsvidenskaben får nu forskningsstøtte af Lundbeckfonden. Med støtten kommer et stipendium på ti millioner kr. til fem års koncentreret forskning. Og valget af de fem forskere er ikke tilfældigt:
Deres forskningsprojekter har potentiale til at revolutionere hver deres felt, skriver fonden i deres offentliggørelse.
Det er planen, at de fem nye fellows skal opbygge forskningsgrupper omkring sig og lede projekterne.
– Vi glæder os meget til at følge med i, hvad der kommer ud af de fem ambitiøse og potentielt banebrydende forskningsprojekter, som vores nye fellows har på tegnebrætter, siger forskningschef i Lundbeckfonden Anne-Marie Engel i offentliggørelsen.
De fem unge forskere er:
Martin Roelsgaard Jakobsen, lektor og ph.d., Institut for Biomedicin ved Aarhus Univeristet
Martin Roelsgaard Jakobsen skal forske i hvordan det medfødte immunsystem bedre kan udnyttes til at bekæmpe kræft. Med støtten fra fonden håber han at lægge grund for, at behandlingsmulighederne for kræft forbedres.
Rasmus Otkjær Bak, adjunkt, ph.d., Institut for Biomedicin og Aarhus Institute of Advanced Studies ved Aarhus Universitet
Rasmus Otkjær Baks forskning handler om at redigere i stamceller direkte i patientens blod via indsprøjtninger. Formålet er at få bedre muligheder for at fjerne genmutationer og kurere alvorlige blodsygdomme.
Pernille Højman, ph.d., Center for Aktiv Sundhed, Rigshospitalet
Pernille Højmans forskning skal undersøge motion som ’medicin’ mod kræft. Hun vil undersøge hvilke immunprocesser, motion sætter i gang, ved at følge kræftpatienter, der samtidig følger forløb med kemoterapi og motion.
Søren Egedal Degn, adjunkt og ph.d., Institut for Biomedicin Aarhus Universitet
Søren Egedal Degn skal forske i forbindelsen mellem et fosters og en moders immunsystemer. Selvom et barn ikke nødvendigvis arver en moders sygdom, kan dets immunsystem arve spor fra moderens immunsystem, hvilket kan have en negativ påvirkning på barnets helbred.
Christoffer Clemmesen, ph.d., Section for Metabolic Receptology ved Københavns Universitet.
Christoffer Clemmesen skal forske i hjernens belønningssystem i forbindelse med overspisning. Formålet er bl.a. at skabe mere effektive lægemidler til behandlingen af fedme, som er et voksende problem på verdensplan.
Læs mere om Lundbecks fem nye fellows
Forsiden lige nu:

Dansk professors fluorid-forskning passede ikke til Harvard University
Philippe Grandjean, professor i miljømedicin ved SDU, stopper sit mangeårige virke som adjungeret professor på Harvard University. Det sker angiveligt, fordi Harvard University ønsker at distancere sig fra hans forskning i fluorid.

Dansk hjerneforskning får central plads i europæisk samarbejde
Det danske medlemskab af EBRAINS sætter en tyk streg under Danmarks position inden for neurovidenskab, neurologi og computerscience.

Steffen Petersen: – Min vejleder tryglede mig om at blive forsker
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Professor Steffen Petersen var aldrig blevet forsker, hvis det ikke havde været for en meget insisterende vejleder.
Seneste artikler:

Kvasir Technologies sætter kurs mod kommercielt gennembrud med støtte fra EU
Hos Kvasir Technologies i Søborg har CEO Joachim Bachman Nielsen svært ved at få armene ned for tiden. Hans virksomhed har for nylig modtaget en bevilling på godt 20 mio. kr. fra Horizon Europe. Det giver ro til at opskalere og professionalisere virksomheden.

Nyt center skal styrke den forsvarsteknologiske udvikling i Danmark
De danske universiteter har sammen med fem godkendte serviceinstitutter dannet Nationalt Forsvarsteknologisk Center (NFC). Centret forankres på Aalborg Universitet, og ambitionen er at styrke udviklingen af nye teknologier og øge samarbejdet mellem industrien, Forsvaret og universiteterne.

Urtidsforsker modtager årslegat på 5 mio. kroner
Donald Canfield, professor i økologi og forskningsleder på Biologisk Institut, Syddansk Universitet, modtager Villum Kann Rasmussens Årslegat til Teknisk og Naturvidenskabelig Forskning 2023 på 5 mio. kroner.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
