Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Forside

Fem unge forskere er Lundbeckfondens nye satsninger

Lundbeckfondens nye fellows skal bl.a. forske i kure mod kræft og fedme

scientist in a clean room

Fem lovende unge forskere inden for sundhedsvidenskaben får nu forskningsstøtte af Lundbeckfonden. Med støtten kommer et stipendium på ti millioner kr. til fem års koncentreret forskning. Og valget af de fem forskere er ikke tilfældigt:

Deres forskningsprojekter har potentiale til at revolutionere hver deres felt, skriver fonden i deres offentliggørelse.

Det er planen, at de fem nye fellows skal opbygge forskningsgrupper omkring sig og lede projekterne.

– Vi glæder os meget til at følge med i, hvad der kommer ud af de fem ambitiøse og potentielt banebrydende forskningsprojekter, som vores nye fellows har på tegnebrætter, siger forskningschef i Lundbeckfonden Anne-Marie Engel i offentliggørelsen.

De fem unge forskere er:

Martin Roelsgaard Jakobsen, lektor og ph.d., Institut for Biomedicin ved Aarhus Univeristet

Martin Roelsgaard Jakobsen skal forske i hvordan det medfødte immunsystem bedre kan udnyttes til at bekæmpe kræft. Med støtten fra fonden håber han at lægge grund for, at behandlingsmulighederne for kræft forbedres.

Rasmus Otkjær Bak, adjunkt, ph.d., Institut for Biomedicin og Aarhus Institute of Advanced Studies ved Aarhus Universitet

Rasmus Otkjær Baks forskning handler om at redigere i stamceller direkte i patientens blod via indsprøjtninger. Formålet er at få bedre muligheder for at fjerne genmutationer og kurere alvorlige blodsygdomme.

Pernille Højman, ph.d., Center for Aktiv Sundhed, Rigshospitalet

Pernille Højmans forskning skal undersøge motion som ’medicin’ mod kræft. Hun vil undersøge hvilke immunprocesser, motion sætter i gang, ved at følge kræftpatienter, der samtidig følger forløb med kemoterapi og motion.

Søren Egedal Degn, adjunkt og ph.d., Institut for Biomedicin Aarhus Universitet

Søren Egedal Degn skal forske i forbindelsen mellem et fosters og en moders immunsystemer. Selvom et barn ikke nødvendigvis arver en moders sygdom, kan dets immunsystem arve spor fra moderens immunsystem, hvilket kan have en negativ påvirkning på barnets helbred.

Christoffer Clemmesen, ph.d., Section for Metabolic Receptology ved Københavns Universitet.

Christoffer Clemmesen skal forske i hjernens belønningssystem i forbindelse med overspisning. Formålet er bl.a. at skabe mere effektive lægemidler til behandlingen af fedme, som er et voksende problem på verdensplan.

Læs mere om Lundbecks fem nye fellows

Forsiden lige nu:

Øget fokus og nye mål skal løfte “overset perle”

Danmark bruger 640 millioner kroner om året på ni internationale forskningsfaciliteter. Med en ny rapport udarbejdet af Uddannelses- og Forskningsministeriet og National Udvalg for Forskningsinfrastruktur vil Danmark med fire overordnede temaer have endnu mere gavn og udbytte af faciliteterne og samarbejdet.

Seneste artikler:

Robothænder med følelser

Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu. 

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.