Indtil videre kender vi allerede til 5 af emnerne:
- Informations- og Kommunikationsteknologi (IKT) (pdf)
- Nanoteknologi, avancerede materialer, bioteknologi og avancerede fremstilling og processer (pdf)
- Transport (pdf)
- Rummelige samfund (pdf)
- FET (Future and Emerging Technologies) (pdf)
Der vil blive slået andre emner op i løbet af den næste uges tid. Her vil EU offentliggøre, hvilke forsknings- og innovationsemner man kan søge om støtte til i perioden 2018-2020 skriver Uddannelses- og Forskningsministeriet i en pressemeddelelse.
I programmerne er der tale om ganske store beløb. I arbejdsprogrammet for fx transport er der tale om godt 300 mio. euro hvert året de næste 3 år, mens nanotech har ca. 550 mio. euro at rutte med om året.
Det er værd at bide mærke i at der er tale om udkast og dermed kun en rettesnor for de endelig arbejdsprogrammer og deres budgetter. De endelige arbejdsprogrammer forventes at blive offentliggjort d. 27 oktober.
Forsiden lige nu:

Ny magtudredning skal undersøge demokratiets kapløb med tiden
Professor i statskundskab Michael Bang Petersen er forskningsleder af en ny magtudredning, som skal undersøge demokratiets tilstand og videnskabens rolle i et samfund udfordret af tid og teknologi. Det er første gang i 20 år.

Ny alliance skal veksle viden til biodiversitet i erhvervslivet
Lyttebøfferne er slået ud i det såkaldte “Biodiversitetspartnerskab”. Miljøministeriet, organisationer og forskere skal det næste år samle anbefalinger til danske virksomheder indsatser for at beskytte verdens natur.

Novo Nordisk Fondens fem nye forskningsgrupper arbejder med innovativ CO2-fangst
Novo Nordisk Fonden går ind i nye, uudforskede områder og støtter fem nye CO₂-projekter. Projekterne skal skabe innovativ, tværfaglig forskning inden for områder, der supplerer centrets eksisterende forskning i CO₂-fangst.
Seneste artikler:

‘Det danske forskningsmirakel’ skranter – tiden er inde til en ny universitetslov
Universitetsloven og strukturen for dansk forskning kan være en vigtig faktor for nedgangen i ‘det danske forskningsmirakel’, vurderer professor og overlæge Jens Frederik Rehfeldt.

KU kalder regering: Vi har akut brug for jeres life science-strategi
LIFE SCIENCE HAR ORDET. Vores sundhedsdata mangler muskler, forskningsinfrastrukturen halter, og der er rift om talenterne. KU giver tre forslag til løsninger.

Lemvigh-Müller går i kødet på scope 3 med Science Based Targets
Lemvigh-Müller slår hul på udfordringen med særligt scope 3 udledninger. Videnskabeligt baserede standarder og datasystematik er afgørende for at hæve den bæredygtige barre, mener bæredygtighedschef Pernille Kiær.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.