Der er nok at tage fat på for Udvalget om bedre universitetsuddannelser, som regeringen nedsatte i april 2017. Store frafald af studerende, stress og tårnhøje krav. Der bliver skudt på universiteterne fra mange sider, ikke mindst industrien, der ønsker kandidater, som har både stor specialviden og bred faglighed.
Men nu har vi alle muligheden for at bide til bolle og gribe hårdt fat om både pen og iderigdom og komme med hvert vores bud.
Udvalget åbner nu en idebank, hvor alle de gode ideer lægges ind og bruges som bagkatalog for det videre arbejde.
– Det kan for eksempel være forslag til, hvordan uddannelsernes kvalitet kan blive endnu bedre, gode erfaringer med samarbejde med erhvervslivet eller noget helt tredje, som det hedder i en pressemeddelelse
De sidste 10 år er mange flere unge blevet optaget på de videregående uddannelser, og det stiller nye krav til universiteterne. På den baggrund blev udvalget nedsat og skal forholde sig til fire temaer:
- Uddannelseskvalitet og høje krav til de studerende
- Fleksible og hurtige veje til et godt job, der imødekommer samfundets behov
- Teknologi som værktøj til styrket kvalitet og relevans
- Relevant og overskueligt uddannelsesudbud.
Med idebanken håber udvalget at mange vil komme med gode bud på forbedringer. Du kan komme med din ide her
Forsiden lige nu:

TikTok-videnskab baner vej til den første SoMe Science Award
Lasse Winther har indtaget DR og diverse sociale mediers kanaler med digital formidling af videnskab. Nu belønnes han med natur- og videnskabsfestivalen Blooms SoMe Science Award.

Forskere og industri hungrer efter hinanden i jagten på grøn omstilling
Ledere fra industri, forskning og lovgivning mødtes til dialogmaraton om fælles front til grøn omstilling i Videnskabernes Selskab. Hastighed, skalering, talent og cirkularitet var omdrejningspunkt.

Ny rapport vender vrangen ud på universitetsloven
En ny rapport viser store udfordringer med forskningsfriheden og arbejdsvilkår på de danske universiteter. Men det er lykkedes at modernisere universiteterne og få mere forskning ud i samfundet.
Seneste artikler:

‘Det danske forskningsmirakel’ skranter – tiden er inde til en ny universitetslov
Universitetsloven og strukturen for dansk forskning kan være en vigtig faktor for nedgangen i ‘det danske forskningsmirakel’, vurderer professor og overlæge Jens Frederik Rehfeldt.

KU kalder regering: Vi har akut brug for jeres life science-strategi
LIFE SCIENCE HAR ORDET. Vores sundhedsdata mangler muskler, forskningsinfrastrukturen halter, og der er rift om talenterne. KU giver tre forslag til løsninger.

Lemvigh-Müller går i kødet på scope 3 med Science Based Targets
Lemvigh-Müller slår hul på udfordringen med særligt scope 3 udledninger. Videnskabeligt baserede standarder og datasystematik er afgørende for at hæve den bæredygtige barre, mener bæredygtighedschef Pernille Kiær.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.