Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Forside

Kan du forbedre fremtidens universitetsuddannelser?

Udvalget om bedre universitetsuddannelser tager med åbne arme imod alle gode ideer

Der er nok at tage fat på for Udvalget om bedre universitetsuddannelser, som regeringen nedsatte i  april 2017. Store frafald af studerende, stress og tårnhøje krav. Der bliver skudt på universiteterne fra mange sider, ikke mindst industrien, der ønsker kandidater, som har både stor specialviden og bred faglighed.

Men nu har vi alle muligheden for at bide til bolle og gribe hårdt fat om både pen og iderigdom og komme med hvert vores bud.

Udvalget åbner nu en idebank, hvor alle de gode ideer lægges ind og bruges som bagkatalog for det videre arbejde.

– Det kan for eksempel være forslag til, hvordan uddannelsernes kvalitet kan blive endnu bedre, gode erfaringer med samarbejde med erhvervslivet eller noget helt tredje, som det hedder i en pressemeddelelse

De sidste 10 år er mange flere unge blevet optaget på de videregående uddannelser, og det stiller nye krav til universiteterne. På den baggrund blev udvalget nedsat og skal forholde sig til fire temaer:

  1. Uddannelseskvalitet og høje krav til de studerende
  2. Fleksible og hurtige veje til et godt job, der imødekommer samfundets behov
  3. Teknologi som værktøj til styrket kvalitet og relevans
  4. Relevant og overskueligt uddannelsesudbud.

Med idebanken håber udvalget at mange vil komme med gode bud på forbedringer. Du kan komme med din ide her

Forsiden lige nu:

Forskningsmagten er blevet placeret i skødet på fondene

I SPORENE PÅ MAGTEN. Staten har svigtet som forskningspolitisk anker og finansierende myndighed. Særligt de erhvervsdrivende fonde udfylder tomrummet med mere produkt- og patentorienterer forskning, vurderer magtforskere.

I vesten forsker vi mest i egen navle – det former vores forståelse for verden

Et nyt studie fra SDU viser, at vi har et skævvredet billede af verdens plantedata, fordi den fortrinsvis er indsamlet i og af rige lande, hvilket gør os mindre modstandsdygtige over for klimaforandringernes effekter. Det er et eksempel på et større problem med en strukturel, global ulighed akademia, mener forskere fra DIIS.

Ny evaluering viser stor tilfredshed med GTS-institutterne

GTS-institutternes tilbud til dansk erhvervsliv skaber værdi for alle typer af virksomheder, viser en ny evaluering, som Uddannelses- og Forskningsstyrelsen står bag. Særligt yder institutterne et vigtigt bidrag til en grøn omstilling.

Seneste artikler:

Robothænder med følelser

Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu. 

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.