Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Forside

To forskere modtog fredag Magisterforeningens forskningspriser

I dag er der brede smil på læberne hos astrofysikeren Darach Watson og forskningsprofessoren Karin Frei. De modtager årets forskningspris på 50.000

Magisterforeningens forskningspris går blandt andet til Karen Frei
Karin Frei er den ene af de to forskere, der modtager DMs forskningspris.

Ved en festlighed fredag modtog de to forskere, Karin Frei og Darach Watson prisen, som en anerkendelse for deres fremragende resultater.

Karin Frei er forskningsprofessor i arkæometri ved nationalmuseet, og har udviklet flere sporings metoder baseret på strontiumisotoper, der kan fortælle, fx hvor folk har levet. Vi så hende blandt andet på det nærmeste fælde en tåre i DRs ”Historien om Danmark”, da undersøgelser viste at Skrydstrupkvinden hverken var født eller opvokset i Danmark, men indvandret. Undersøgelserne blev foretaget med en teknik hun har udviklet til menneskehår og negle, som for første gang nogensinde viste et fortidigt menneskes rejseaktivitet i stor detalje.

Darach Watson er lektor på Niels Bohr Instituttet, hvortil han ankom i 2003. Han har skabt banebrydende indsigter indenfor rumforskning. Blandt andet har han opfundet en metode til at måle afstande i universet, og gjort et gennembrud i form af opdagelsen af den fjerneste støvholdige galakse.

Formålet med DM’s forskningspriser er at sætte fokus på forskning som en afgørende drivkraft i den samfundsmæssige idéudvikling. Priserne skal også sætte fokus på mangfoldigheden blandt forskere og fremhæve debatskabende, kontroversielle og nye idéer, der er videnskabeligt funderede.

Med prisen ønsker DM desuden at præmiere den forskning, der skaber blivende forandringer, også selv om den ikke har et umiddelbart  synligt mål eller giver et økonomisk afkast.

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Når køn bliver en (lille) forskningsfordel

Er det en fordel at være kvindelig forsker i mandsdominerede moskemiljøer? Ja, det kan det være, og måske har kvindelige forskere også mere blik for køn i deres forskning, antyder islamforsker Lene Kühle i dette indlæg.

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.