Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Forside

To forskere modtog fredag Magisterforeningens forskningspriser

I dag er der brede smil på læberne hos astrofysikeren Darach Watson og forskningsprofessoren Karin Frei. De modtager årets forskningspris på 50.000

Magisterforeningens forskningspris går blandt andet til Karen Frei
Karin Frei er den ene af de to forskere, der modtager DMs forskningspris.

Ved en festlighed fredag modtog de to forskere, Karin Frei og Darach Watson prisen, som en anerkendelse for deres fremragende resultater.

Karin Frei er forskningsprofessor i arkæometri ved nationalmuseet, og har udviklet flere sporings metoder baseret på strontiumisotoper, der kan fortælle, fx hvor folk har levet. Vi så hende blandt andet på det nærmeste fælde en tåre i DRs ”Historien om Danmark”, da undersøgelser viste at Skrydstrupkvinden hverken var født eller opvokset i Danmark, men indvandret. Undersøgelserne blev foretaget med en teknik hun har udviklet til menneskehår og negle, som for første gang nogensinde viste et fortidigt menneskes rejseaktivitet i stor detalje.

Darach Watson er lektor på Niels Bohr Instituttet, hvortil han ankom i 2003. Han har skabt banebrydende indsigter indenfor rumforskning. Blandt andet har han opfundet en metode til at måle afstande i universet, og gjort et gennembrud i form af opdagelsen af den fjerneste støvholdige galakse.

Formålet med DM’s forskningspriser er at sætte fokus på forskning som en afgørende drivkraft i den samfundsmæssige idéudvikling. Priserne skal også sætte fokus på mangfoldigheden blandt forskere og fremhæve debatskabende, kontroversielle og nye idéer, der er videnskabeligt funderede.

Med prisen ønsker DM desuden at præmiere den forskning, der skaber blivende forandringer, også selv om den ikke har et umiddelbart  synligt mål eller giver et økonomisk afkast.

Forsiden lige nu:

Robothænder med følelser

Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu. 

Poker og kapløb: Nobelvinder afslører enkel hemmelighed til succes

Nobelpristager og kræftforsker William G. Kaelin Jr. deler ud af erfaringer fra det internationale forskningsmiljø og giver råd til, hvordan forskere kan brænde igennem kapløb og konflikter for at opnå en plads i verdenseliten og på nobelprispodiet.

Seneste artikler:

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.