Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Forside

Fremtiden kalder på offentlige investeringer

MENING: Danmark er i øjeblikket den nation i verden som ansøger om flest patenter pr. indbygger indenfor miljø- og bioteknologi.

Danske forskere opfinder på livet løs.

Sådan lyder budskabet i en kronik til Børsen, som er skrevet af uddannelses- og forskningsminister Søren Pind, adm. Direktør i Dansk Industri Karsten Dybvad, Formand for Danske Universiteter Anders Bjarklev og næstformand for Danmarks Innovationsfond Flemming Besenbacher.

De skriver blandt andet, at konkurrencen om vidensudvikling er blevet enormt hård, fordi stadig flere lande investerer så mange penge i forskning.

”Det er et kapløb, som vi ikke har råd til at tabe. For opfindelser og opdagelser, som bygger på vores vigtigste råstof, har gjort Danmark til et rigere land. Velstand er med andre ord noget, vi skal opfinde – igen og igen”, forklarer de i kronikken fra 9. maj.

Det er vigtigt for dansk økonomi, at vi fortsætter kadencen. Virksomheder bruger nemlig opfindelserne til at udvikle produkter, der bliver solgt i hele verden. Det skaber vækst og fastholder Danmarks i førerfeltet, men selv dem som har egne forsknings- og udviklingsafdelinger, kan ikke bære opgaven alene.

”Opfindelser på universiteter og offentlige forskningsinstitutioner yder et væsentligt bidrag til, at danske virksomheder kommer foran deres konkurrenter”, skriver forfatterne, som mener, at vi går glip af vitale investeringer, hvis ikke vi sørger for at hjælpe forskningen nok.

Vi skal turde at satse og ikke tøve for længe med at investerer i de mest lovende opfindelser, skriver de og opfordrer til, at vi i Danmark hylder de opfindsomme, visionære og kreative.

 

 

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Når køn bliver en (lille) forskningsfordel

Er det en fordel at være kvindelig forsker i mandsdominerede moskemiljøer? Ja, det kan det være, og måske har kvindelige forskere også mere blik for køn i deres forskning, antyder islamforsker Lene Kühle i dette indlæg.

Nyt center skal styrke den forsvarsteknologiske udvikling i Danmark

De danske universiteter har sammen med fem godkendte serviceinstitutter dannet Nationalt Forsvarsteknologisk Center (NFC). Centret forankres på Aalborg Universitet, og ambitionen er at styrke udviklingen af nye teknologier og øge samarbejdet mellem industrien, Forsvaret og universiteterne.

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.