Sådan lyder budskabet i en kronik til Børsen, som er skrevet af uddannelses- og forskningsminister Søren Pind, adm. Direktør i Dansk Industri Karsten Dybvad, Formand for Danske Universiteter Anders Bjarklev og næstformand for Danmarks Innovationsfond Flemming Besenbacher.
De skriver blandt andet, at konkurrencen om vidensudvikling er blevet enormt hård, fordi stadig flere lande investerer så mange penge i forskning.
”Det er et kapløb, som vi ikke har råd til at tabe. For opfindelser og opdagelser, som bygger på vores vigtigste råstof, har gjort Danmark til et rigere land. Velstand er med andre ord noget, vi skal opfinde – igen og igen”, forklarer de i kronikken fra 9. maj.
Det er vigtigt for dansk økonomi, at vi fortsætter kadencen. Virksomheder bruger nemlig opfindelserne til at udvikle produkter, der bliver solgt i hele verden. Det skaber vækst og fastholder Danmarks i førerfeltet, men selv dem som har egne forsknings- og udviklingsafdelinger, kan ikke bære opgaven alene.
”Opfindelser på universiteter og offentlige forskningsinstitutioner yder et væsentligt bidrag til, at danske virksomheder kommer foran deres konkurrenter”, skriver forfatterne, som mener, at vi går glip af vitale investeringer, hvis ikke vi sørger for at hjælpe forskningen nok.
Vi skal turde at satse og ikke tøve for længe med at investerer i de mest lovende opfindelser, skriver de og opfordrer til, at vi i Danmark hylder de opfindsomme, visionære og kreative.
Forsiden lige nu:

Forskerne er taberne, når fuptidsskrifter går på rov
En voksende underskov af såkaldte fagfællebedømte fuptidsskrifter truer forskningskvalitet og risikerer at knuse forskeres karrierer. Men der er råd at hente for at undvige de brodne kar.

Derfor blev Niels Bohr Instituttet NATO’s nye kvantecenter
Niels Bohr Instituttet bliver NATO’s nye kvantecenter, og det skaber enorme perspektiver for udviklingen af dansk kvanteforskning og for Danmark som forskningsnation. Vi har spurgt lederen af Niels Bohr Instituttet, hvordan det lykkedes at skaffe centret til Danmark.

Blå proteiner kan rense indre farvande og levere mere bæredygtig mad
Der er særdeles gunstige betingelser for at dyrke tang og muslinger i de danske fjorde, fremhæver professor Jens Kjerulf Petersen, DTU Aqua. Muslingeproduktionen har potentiale til 20-30 gange den nuværende størrelse.
Seneste artikler:

Robothænder med følelser
Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu.

Jens Lundgren: – Jeg var lægestuderende, havde kludder i mit privatliv og ønskede at tage orlov. Så fik jeg en øjenåbner
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Midt i en periode med kludder i privatlivet blev Jens Lundgren inviteret til det føderale forskningsinstitut NIH i USA. Det blev en øjenåbner for ham.

Mathias Poulsen: – Mine spørgsmål trængte sig på: Bidrager legen til samfundets demokratiske samtaler?
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Mathias Poulsen startede en international legefestival, som udviklede sig til et levende, legende fællesskab. Derfra mærkede han en længsel efter at stille store spørgsmål.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.