Sådan lyder budskabet i en kronik til Børsen, som er skrevet af uddannelses- og forskningsminister Søren Pind, adm. Direktør i Dansk Industri Karsten Dybvad, Formand for Danske Universiteter Anders Bjarklev og næstformand for Danmarks Innovationsfond Flemming Besenbacher.
De skriver blandt andet, at konkurrencen om vidensudvikling er blevet enormt hård, fordi stadig flere lande investerer så mange penge i forskning.
”Det er et kapløb, som vi ikke har råd til at tabe. For opfindelser og opdagelser, som bygger på vores vigtigste råstof, har gjort Danmark til et rigere land. Velstand er med andre ord noget, vi skal opfinde – igen og igen”, forklarer de i kronikken fra 9. maj.
Det er vigtigt for dansk økonomi, at vi fortsætter kadencen. Virksomheder bruger nemlig opfindelserne til at udvikle produkter, der bliver solgt i hele verden. Det skaber vækst og fastholder Danmarks i førerfeltet, men selv dem som har egne forsknings- og udviklingsafdelinger, kan ikke bære opgaven alene.
”Opfindelser på universiteter og offentlige forskningsinstitutioner yder et væsentligt bidrag til, at danske virksomheder kommer foran deres konkurrenter”, skriver forfatterne, som mener, at vi går glip af vitale investeringer, hvis ikke vi sørger for at hjælpe forskningen nok.
Vi skal turde at satse og ikke tøve for længe med at investerer i de mest lovende opfindelser, skriver de og opfordrer til, at vi i Danmark hylder de opfindsomme, visionære og kreative.
Forsiden lige nu:

Thomas Sinkjær: – Vi får en udfordring, hvis forskningsberedskabet bliver kompromitteret
Nye tal fra DFiR’s årsrapport viser yderligere stigning af universiteternes eksterne forskningsmidler. Thomas Sinkjær frygter for det, han kalder ’det brede forskningsberedskab’.

Røverhistorier, løgnhalse og snørklede fortællinger inspirerer DTU-forsker
Anne Ladegaard Skov peger på tre bøger, der har formet hende som forsker, og det er den ene røverhistorie efter den anden.

Ida Willig bliver dekan for Humaniora på RUC
Professor i journalistik Ida Willig bliver dekan på Institut for Kommunikation og Humanistisk Videnskab på Roskilde Universitet. Hun har mangeårig erfaring med at skabe gode forskningsmiljøer og brænder for de store dagsordener.
Seneste artikler:

Kunsten at huske, vi ser på verden med forskellige briller
Tre bøger har spillet en særlig rolle for lektor og forsker, Lone Koefoed Hansen. To bøger om menneskets forhold til teknologien og en tredje, som påminder os om altid at have andres perspektiver for øje.

Finn Foton skal lære børn – og deres forældre – om naturvidenskaben
Ny børnebog skal inspirere hele familien til at snakke om kvantefysik og andre avancerede naturvidenskabelige emner.

Danmarks grønne godfather: – Når det gælder forskning, er det piskende nødvendigt, at vi får toptrimmet systemet
På centrale teknologier står vi stærkt i Danmark og potentialerne er store. Men vi skal oppe os i fremtiden, lyder det fra Anders Eldrup.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.