Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Forside

Danmarks Frie Forskningsfond uddeler 1 milliard

Godt nyt til forskere, som i efteråret kan søge støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond.

I efteråret uddeler Den Frie Forskningsfond 1 milliard til fri forskning

Danmarks Frie Forskningsfond (DFF) har afsat knap en milliard til forskningsaktiviteter, skriver UFM.dk. Midlerne uddeles uden krav til forskningsfelt eller emne, så længe ideerne er originale og kan bidrage med vigtig viden til samfundet.

I år er opslaget fra DFF særligt interessant for forskere inden for humaniora, der som noget nyt har mulighed for at søge støtte til DFF-Forskningsprojekt 1, som er de mindre forskningsprojekter.

Ændringen er ikke kun til glæde for humanioraforskere, men også bestyrelsesformanden for DFF, Peter Munk Christiansen, er begejstret for udviklingen.

– Vi er meget tilfredse med, at alle videnskabelige hovedområder nu kan søge både Forskningsprojekt 1 og 2, så der hele vejen rundt i dansk forskning kan søges projektmidler til den originale forskningsidé i både større og mindre skala. Det Frie Forskningsråds kerneopgave er at spotte excellent forskning på tværs af fagområder og karrieretrin.

For DFF-Forskningsprojekt 1 er beløbsrammen maksimalt 1,8 mio. kr. ekskl. overhead, mens beløbsrammen for DFF-forskningsprojekt 2 ligger mellem 1,8 mio. til 4,1 mio. kr. ekskl. overhead.

Ansøgningsfristerne strækker sig fra d. 27. september til d. 4. oktober 2017, men den specifikke dato afhænger af det udbydende råd, som forskeren søger hos.

Læs mere om ansøgningskrav, frister og starttidspunkter i DFF’s opslag for efteråret 2017 og foråret 2018.

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Når køn bliver en (lille) forskningsfordel

Er det en fordel at være kvindelig forsker i mandsdominerede moskemiljøer? Ja, det kan det være, og måske har kvindelige forskere også mere blik for køn i deres forskning, antyder islamforsker Lene Kühle i dette indlæg.

Nyt center skal styrke den forsvarsteknologiske udvikling i Danmark

De danske universiteter har sammen med fem godkendte serviceinstitutter dannet Nationalt Forsvarsteknologisk Center (NFC). Centret forankres på Aalborg Universitet, og ambitionen er at styrke udviklingen af nye teknologier og øge samarbejdet mellem industrien, Forsvaret og universiteterne.

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.