Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Forside

Danmarks Frie Forskningsfond uddeler 1 milliard

Godt nyt til forskere, som i efteråret kan søge støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond.

I efteråret uddeler Den Frie Forskningsfond 1 milliard til fri forskning

Danmarks Frie Forskningsfond (DFF) har afsat knap en milliard til forskningsaktiviteter, skriver UFM.dk. Midlerne uddeles uden krav til forskningsfelt eller emne, så længe ideerne er originale og kan bidrage med vigtig viden til samfundet.

I år er opslaget fra DFF særligt interessant for forskere inden for humaniora, der som noget nyt har mulighed for at søge støtte til DFF-Forskningsprojekt 1, som er de mindre forskningsprojekter.

Ændringen er ikke kun til glæde for humanioraforskere, men også bestyrelsesformanden for DFF, Peter Munk Christiansen, er begejstret for udviklingen.

– Vi er meget tilfredse med, at alle videnskabelige hovedområder nu kan søge både Forskningsprojekt 1 og 2, så der hele vejen rundt i dansk forskning kan søges projektmidler til den originale forskningsidé i både større og mindre skala. Det Frie Forskningsråds kerneopgave er at spotte excellent forskning på tværs af fagområder og karrieretrin.

For DFF-Forskningsprojekt 1 er beløbsrammen maksimalt 1,8 mio. kr. ekskl. overhead, mens beløbsrammen for DFF-forskningsprojekt 2 ligger mellem 1,8 mio. til 4,1 mio. kr. ekskl. overhead.

Ansøgningsfristerne strækker sig fra d. 27. september til d. 4. oktober 2017, men den specifikke dato afhænger af det udbydende råd, som forskeren søger hos.

Læs mere om ansøgningskrav, frister og starttidspunkter i DFF’s opslag for efteråret 2017 og foråret 2018.

Forsiden lige nu:

Arne Flåøyen: – Norden har brug for en fond til beredskabsforskning

De sidste års mange kriser viser med al tydelighed, hvor stort behovet er for en nordisk fond til beredskabsforskning. Det vil også være et naturligt skridt i udviklingen af det samarbejde, som allerede foregår i Norden inden for samfundssikkerhed og beredskab, fremhæver Arne Flåøyen, direktør i Nordforsk, i dette debatindlæg.

Seneste artikler:

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.