Danmarks Frie Forskningsfond (DFF) har afsat knap en milliard til forskningsaktiviteter, skriver UFM.dk. Midlerne uddeles uden krav til forskningsfelt eller emne, så længe ideerne er originale og kan bidrage med vigtig viden til samfundet.
I år er opslaget fra DFF særligt interessant for forskere inden for humaniora, der som noget nyt har mulighed for at søge støtte til DFF-Forskningsprojekt 1, som er de mindre forskningsprojekter.
Ændringen er ikke kun til glæde for humanioraforskere, men også bestyrelsesformanden for DFF, Peter Munk Christiansen, er begejstret for udviklingen.
– Vi er meget tilfredse med, at alle videnskabelige hovedområder nu kan søge både Forskningsprojekt 1 og 2, så der hele vejen rundt i dansk forskning kan søges projektmidler til den originale forskningsidé i både større og mindre skala. Det Frie Forskningsråds kerneopgave er at spotte excellent forskning på tværs af fagområder og karrieretrin.
For DFF-Forskningsprojekt 1 er beløbsrammen maksimalt 1,8 mio. kr. ekskl. overhead, mens beløbsrammen for DFF-forskningsprojekt 2 ligger mellem 1,8 mio. til 4,1 mio. kr. ekskl. overhead.
Ansøgningsfristerne strækker sig fra d. 27. september til d. 4. oktober 2017, men den specifikke dato afhænger af det udbydende råd, som forskeren søger hos.
Læs mere om ansøgningskrav, frister og starttidspunkter i DFF’s opslag for efteråret 2017 og foråret 2018.
Forsiden lige nu:

Mikroskopisk orm kan gøre os klogere på os selv
En 0,05mm ledorm bestående hovedsageligt af hjerne og penis kan være nøglen til at forstå nogle af evolutionens gåder – og give ledetråde til at forstå os selv. Lektor Katrine Worsaae har lagt ledormens genetiske puslespil og fundet de første svar på ’down-sizing’.

Forskeres muligheder for at deltage i den offentlige debat skal undersøges
Professor Jacob Dahl Rendtorff fra Roskilde Universitet har modtaget en bevilling fra Danmarks Frie Forskningsfond til at undersøge forskerens rolle i samfundet set i lyset af den seneste tids debat om forskningsfrihed.

Spionagetruslen mod dansk forskning er markant og kompleks
Danmark er verdensførende på en række områder, og det øger spionagetruslen mod dansk forskning, fortæller Anders Henriksen, chef for kontraspionage hos PET.
Seneste artikler:

Kunsten at huske, vi ser på verden med forskellige briller
Tre bøger har spillet en særlig rolle for lektor og forsker, Lone Koefoed Hansen. To bøger om menneskets forhold til teknologien og en tredje, som påminder os om altid at have andres perspektiver for øje.

Finn Foton skal lære børn – og deres forældre – om naturvidenskaben
Ny børnebog skal inspirere hele familien til at snakke om kvantefysik og andre avancerede naturvidenskabelige emner.

Danmarks grønne godfather: – Når det gælder forskning, er det piskende nødvendigt, at vi får toptrimmet systemet
På centrale teknologier står vi stærkt i Danmark og potentialerne er store. Men vi skal oppe os i fremtiden, lyder det fra Anders Eldrup.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.