Professionshøjskolen UCC skal igen til at skille sig af med en del af medarbejderne.
I den nye afskedigelsesrunde skal 40 medarbejdere forlade UCC ud af 800. Det sker under to år efter professionshøjskolens sidste fyringsrunde, hvor de måtte sige farvel til over 50 ansatte.
Ligesom sidste gang skyldes afskedigelserne økonomiske nedskæringer, der kommer af bl.a. et fald i antallet af studerende samt den årlige besparelse på to procent, som regering har pålagt uddannelsesområdet. Og uddannelsesinstitutioner som UCC er hårdt ramt.
På UCC skal man spare 23 millioner kroner i 2018 og yderligere 20 millioner i 2019 – et samlet besparingskrav på 43 millioner kroner. Man vil dog forsøge at undgå yderligere fyringsrunder:
Vi har forsøgt at nå hele besparelsen nu, så der er ikke flere afskedigelser planlagt, men det kan jo blive nødvendigt.
– Vi har forsøgt at nå hele besparelsen nu, så der er ikke flere afskedigelser planlagt, men det kan jo blive nødvendigt. Men vi har gået efter at lægge en plan, der efter disse afskedigelser kan give fred og ro de næste to år, siger direktøren for UCC, Anne Hasling Sørensen, til Science Report.
Indtil d. 8 november kan medarbejdere vælge selv at få en fratrædelsesordning, og det kan måske mindske antallet af fyringer.
– Vores erfaring siger, at fratrædelser kan bringe antallet af fyringer ned, men vi ved det ikke i den aktuelle situation, siger Anne Hasling Sørensen.
Hos Dansk Magisterforening ærgrer de sig over den nye fyringsrunde:
– Professionsuddannelserne er katastrofalt underfinansierede, siger Hans Beksgaard, der er formand for DM professionshøjskoler, til Magisterbladet, og fortsætter:
– Hver gang er det medarbejderne, der må stå for skud.
De ansatte, der står til at miste deres job, vil få besked d. 20. november. Fyringerne træder i kraft d. 1. januar 2018.
Læs mere hos Magisterbladet
Forsiden lige nu:

Styrelse overvejer at trække støtte fra forskningsinstitutions klimaværktøj
Offentlig støtte til udvikling af et værktøj til livscyklusvurdering (LCA) af byggerier kan være i strid med EU’s statsstøtteregler. Uden støtte er det tvivlsomt, om værktøjet kan fortsætte.

Danske Space Explorers går sammen i banebrydende partnerskab
31 danske universiteter, virksomheder og andre rumaktører har etableret et samarbejde der skal udvikle dansk rumforskning.

Ekstraordinære neurotalenter tiltrækkes af dansk forskningscenter
Forskningscenteret Dandrite tilbyder som noget helt unikt 9-årige forløb til forskningstalenter inden for neurovidenskab. Det giver talenterne mulighed for langsigtet ”high risk – high gain”-forskning.
Seneste artikler:

KU kalder regering: Vi har akut brug for jeres life science-strategi
LIFE SCIENCE HAR ORDET. Vores sundhedsdata mangler muskler, forskningsinfrastrukturen halter, og der er rift om talenterne. KU giver tre forslag til løsninger.

Når køn bliver en (lille) forskningsfordel
Er det en fordel at være kvindelig forsker i mandsdominerede moskemiljøer? Ja, det kan det være, og måske har kvindelige forskere også mere blik for køn i deres forskning, antyder islamforsker Lene Kühle i dette indlæg.

Kvasir Technologies sætter kurs mod kommercielt gennembrud med støtte fra EU
Hos Kvasir Technologies i Søborg har CEO Joachim Bachman Nielsen svært ved at få armene ned for tiden. Hans virksomhed har for nylig modtaget en bevilling på godt 20 mio. kr. fra Horizon Europe. Det giver ro til at opskalere og professionalisere virksomheden.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
