Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Forside

Godt hver anden nye studerende er stresset

Flere kvinder end mænd er stressede, og især økonomi og sociale forhold er centrale

I disse dage starter 65000 tusinde nye studerende på landets universiteter. Dermed begynder et nyt liv med masser af nye mennesker, ny bopæl og nye rutiner. Med sig har mange af dem et stressende forløb fra gymnasiet. Men for nogen er den stressede tid langt fra forbi.

En ny undersøgelse lavet af Danmarks Evalueringsinstitut (EVA) blandt godt 28.000 nye studerende fra årgang 2016, viser at over halvdelen af de kvindelige studerende føler sig lidt stressede, mens tallet for mænd er godt 4 ud af 10. Langt flere føler sig meget stressede, med 8% af kvinderne og 4 % af mændene.

Hos studiehjælpen på KU kan man godt genkende omfanget af stressen, som er den hyppigste årsag til at henvende sig, og hvor de får ca. 900 henvendelser årligt om stress.

Rapporten undersøger ikke bare stress, men også sociale netværk og økonomi i relation til studiestart. Der er en kønsmæssig slagside omkring sociale relationer, hvor især mændene ikke føler opbakning fra enten venner (11%) eller familie (16%). Tilsvarende oplever godt hver 6. nye studerende, at økonomiske problemer belaster deres nye tilværelse som studerende.

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Når køn bliver en (lille) forskningsfordel

Er det en fordel at være kvindelig forsker i mandsdominerede moskemiljøer? Ja, det kan det være, og måske har kvindelige forskere også mere blik for køn i deres forskning, antyder islamforsker Lene Kühle i dette indlæg.

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.