Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Forside

Godt hver anden nye studerende er stresset

Flere kvinder end mænd er stressede, og især økonomi og sociale forhold er centrale

I disse dage starter 65000 tusinde nye studerende på landets universiteter. Dermed begynder et nyt liv med masser af nye mennesker, ny bopæl og nye rutiner. Med sig har mange af dem et stressende forløb fra gymnasiet. Men for nogen er den stressede tid langt fra forbi.

En ny undersøgelse lavet af Danmarks Evalueringsinstitut (EVA) blandt godt 28.000 nye studerende fra årgang 2016, viser at over halvdelen af de kvindelige studerende føler sig lidt stressede, mens tallet for mænd er godt 4 ud af 10. Langt flere føler sig meget stressede, med 8% af kvinderne og 4 % af mændene.

Hos studiehjælpen på KU kan man godt genkende omfanget af stressen, som er den hyppigste årsag til at henvende sig, og hvor de får ca. 900 henvendelser årligt om stress.

Rapporten undersøger ikke bare stress, men også sociale netværk og økonomi i relation til studiestart. Der er en kønsmæssig slagside omkring sociale relationer, hvor især mændene ikke føler opbakning fra enten venner (11%) eller familie (16%). Tilsvarende oplever godt hver 6. nye studerende, at økonomiske problemer belaster deres nye tilværelse som studerende.

Forsiden lige nu:

Forskningsmagten er blevet placeret i skødet på fondene

I SPORENE PÅ MAGTEN. Staten har svigtet som forskningspolitisk anker og finansierende myndighed. Særligt de erhvervsdrivende fonde udfylder tomrummet med mere produkt- og patentorienterer forskning, vurderer magtforskere.

I vesten forsker vi mest i egen navle – det former vores forståelse for verden

Et nyt studie fra SDU viser, at vi har et skævvredet billede af verdens plantedata, fordi den fortrinsvis er indsamlet i og af rige lande, hvilket gør os mindre modstandsdygtige over for klimaforandringernes effekter. Det er et eksempel på et større problem med en strukturel, global ulighed akademia, mener forskere fra DIIS.

Ny evaluering viser stor tilfredshed med GTS-institutterne

GTS-institutternes tilbud til dansk erhvervsliv skaber værdi for alle typer af virksomheder, viser en ny evaluering, som Uddannelses- og Forskningsstyrelsen står bag. Særligt yder institutterne et vigtigt bidrag til en grøn omstilling.

Seneste artikler:

Robothænder med følelser

Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu. 

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.