I forbindelse med den nye lov om videnskabelig uredelighed, er det blevet vedtaget, at der skal nedsættes et nyt Nævn for Videnskabelig Uredelighed, som skal træde i stedet for Udvalgene vedrørende Videnskabelig Uredelighed.
Som tidligere beskrevet i Science Report, mødes det nye nævn med blandede reaktioner.
I et åbent opslag indkalder Forskningsministeriet nye medlemmer, der sammen med en landsdommer skal udgøre det nye Nævn for Videnskabelig Uredelighed.
Nævnet skal behandle sager om videnskabelig uredelighed og gøre det i langt tættere samspil med den berørte forskninginstitution, end det skete tidligere.
Nævnets medlemmer skal være “anerkendte forskere.”
Anerkendte forskere defineres som personer der “i en årrække på videnskabeligt plan aktivt har beskæftiget sig med forskning, og som er på mindst lektor- eller seniorforskerniveau.”
Det nye nævn udpeges for en fireårig periode, og medlemmer kan genudpeges, så de sammenlagt er medlemmer i op til seks år.
Indstilling til nævnet skal indeholde følgende:
- En begrundelse for, hvorfor indstiller finder den foreslåede kandidat velegnet til at indtræde i Nævnet for Videnskabelig Uredelighed
- Et kort CV på maks. to sider
- Kontaktinformation på den foreslåede kandidat
- En redegørelse og eventuel dokumentation for, at den pågældende kandidat er anerkendt forsker.
Deadline for indstilling er d. 22. maj.
Læs hele opslaget og find kontaktinformation her.
Forsiden lige nu:

Thomas Sinkjær: – Vi får en udfordring, hvis forskningsberedskabet bliver kompromitteret
Nye tal fra DFiR’s årsrapport viser yderligere stigning af universiteternes eksterne forskningsmidler. Thomas Sinkjær frygter for det, han kalder ’det brede forskningsberedskab’.

Røverhistorier, løgnhalse og snørklede fortællinger inspirerer DTU-forsker
Anne Ladegaard Skov peger på tre bøger, der har formet hende som forsker, og det er den ene røverhistorie efter den anden.

Ida Willig bliver dekan for Humaniora på RUC
Professor i journalistik Ida Willig bliver dekan på Institut for Kommunikation og Humanistisk Videnskab på Roskilde Universitet. Hun har mangeårig erfaring med at skabe gode forskningsmiljøer og brænder for de store dagsordener.
Seneste artikler:

Kunsten at huske, vi ser på verden med forskellige briller
Tre bøger har spillet en særlig rolle for lektor og forsker, Lone Koefoed Hansen. To bøger om menneskets forhold til teknologien og en tredje, som påminder os om altid at have andres perspektiver for øje.

Finn Foton skal lære børn – og deres forældre – om naturvidenskaben
Ny børnebog skal inspirere hele familien til at snakke om kvantefysik og andre avancerede naturvidenskabelige emner.

Danmarks grønne godfather: – Når det gælder forskning, er det piskende nødvendigt, at vi får toptrimmet systemet
På centrale teknologier står vi stærkt i Danmark og potentialerne er store. Men vi skal oppe os i fremtiden, lyder det fra Anders Eldrup.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.