Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Forside

Indstil medlemmer til det nye Nævn for Videnskabelig Uredelighed

Kender du nogen, der vil være egnede til at sidde i det nye Nævn for Videnskabelig Uredelighed, så skal du indstille dem inden d. 22. maj

I forbindelse med den nye lov om videnskabelig uredelighed, er det blevet vedtaget, at der skal nedsættes et nyt Nævn for Videnskabelig Uredelighed, som skal træde i stedet for Udvalgene vedrørende Videnskabelig Uredelighed.

Som tidligere beskrevet i Science Report, mødes det nye nævn med blandede reaktioner.

I et åbent opslag indkalder Forskningsministeriet nye medlemmer, der sammen med en landsdommer skal udgøre det nye Nævn for Videnskabelig Uredelighed.

Nævnet skal behandle sager om videnskabelig uredelighed og gøre det i langt tættere samspil med den berørte forskninginstitution, end det skete tidligere.

Nævnets medlemmer skal være “anerkendte forskere.”

Anerkendte forskere defineres som personer der “i en årrække på videnskabeligt plan aktivt har beskæftiget sig med forskning, og som er på mindst lektor- eller seniorforskerniveau.”

Det nye nævn udpeges for en fireårig periode, og medlemmer kan genudpeges, så de sammenlagt er medlemmer i op til seks år.

Indstilling til nævnet skal indeholde følgende:

  • En begrundelse for, hvorfor indstiller finder den foreslåede kandidat velegnet til at indtræde i Nævnet for Videnskabelig Uredelighed
  • Et kort CV på maks. to sider
  • Kontaktinformation på den foreslåede kandidat
  • En redegørelse og eventuel dokumentation for, at den pågældende kandidat er anerkendt forsker.

Deadline for indstilling er d. 22. maj.

Læs hele opslaget og find kontaktinformation her.

Forsiden lige nu:

Øget fokus og nye mål skal løfte “overset perle”

Danmark bruger 640 millioner kroner om året på ni internationale forskningsfaciliteter. Med en ny rapport udarbejdet af Uddannelses- og Forskningsministeriet og National Udvalg for Forskningsinfrastruktur vil Danmark med fire overordnede temaer have endnu mere gavn og udbytte af faciliteterne og samarbejdet.

Seneste artikler:

Robothænder med følelser

Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu. 

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.