Innovationsfonden arbejder for at fremme innovation og vækst i Danmark. De gør de blandt andet ved at støtte excellent forskning og videnskabelige nybrud, der kan bidrage til at løse nogle af samfundets store udfordringer.
I starten af 2018 uddeler Innovationsfonden, traditionen tro, priser til forskere, der har gjort en forskel med deres forskning. Denne gang er der tale om priser inden for følgende tre kategorier.
- Grand Solution prisen gives til forskere, der har skilt sig særligt ud i forbindelse med et Grand Solution projekt, som er finansieret af Innovationsfonden.
- Innovatør prisen blev uddelt for første gang i 2017 og er målrettet en profil, hvis forskning har ført til udvikling af et eller flere innovative gennembrud, der kan bidrage til vækst i Danmark.
- Erhvervsforskerprisen tildeles en ErhvervsPhD’er eller ErhvervsPostdocs fra Innovationsfondens talentprogram, som med et højt forskningsfagligt niveau og en stærk forretningsforståelse har gjort en forretningsmæssig forskel for en virksomhed.
Formanden for Innovationsfonden, Jens Maaløe, ser frem til at uddele hæder til de udvalgte forskere, der også vil modtage et kunstværk i forbindelse med prisen:
– Innovationsfondens priser er med til at synliggøre de hårdt arbejdende og talentfulde forskere og udviklere, der har formået at bringe fremragende forskning i spil og skabe værdi for samfundet. Vi glæder os til at få mange indstillinger af kvalificerede kvinder og mænd fra alle fagområder til Innovationsfondens tre priser, der hylder de mest effektive Grand Solution projektdeltagere, den ekstraordinære opfinder og fornyer og de mest lovende erhvervsforskertalenter, siger han.
Læs om frister –og procedurer for indstillingerne på Innovationsfonden.dk
Forsiden lige nu:

Skal industrien bestemme den grønne forskning?
I SPORENE PÅ MAGTEN. Forskning har fået en hovedrolle i den grønne omstilling af samfundet. Vi undersøger, hvem og hvad der dirigerer dagsordenen.

Sprogforskers karrieresti er belagt med både hverdagssprog og trusler
DERFOR BLEV JEG FORSKER: “Jeg ved, hvor du bor” er ikke en trussel i sig selv, men har alligevel en ildevarslende lyd. Tanya Karoli Christensen har specialiseret sig i den slags ytringer og fortæller i dag, hvorfor hun blev forsker.

OL-kemi, Science-hold og grønne løsninger: Ørsted Medaljen hylder unik underviser og rollemodel
STEM-fagene og en grøn fremtid skal være for alle. Det formår lektor, Novo-rådgiver og gymnasielærer i kemi Nicolai Bogø Stabell med unik undervisning, der både når universitetshøjder og samtidig lader talentet overvinde forhindringer hos udfordrede elever. Derfor modtager han H.C. Ørsted Medaljen i bronze.
Seneste artikler:

Robothænder med følelser
Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu.

Jens Lundgren: – Jeg var lægestuderende, havde kludder i mit privatliv og ønskede at tage orlov. Så fik jeg en øjenåbner
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Midt i en periode med kludder i privatlivet blev Jens Lundgren inviteret til det føderale forskningsinstitut NIH i USA. Det blev en øjenåbner for ham.

Mathias Poulsen: – Mine spørgsmål trængte sig på: Bidrager legen til samfundets demokratiske samtaler?
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Mathias Poulsen startede en international legefestival, som udviklede sig til et levende, legende fællesskab. Derfra mærkede han en længsel efter at stille store spørgsmål.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
