Innovationsfonden arbejder for at fremme innovation og vækst i Danmark. De gør de blandt andet ved at støtte excellent forskning og videnskabelige nybrud, der kan bidrage til at løse nogle af samfundets store udfordringer.
I starten af 2018 uddeler Innovationsfonden, traditionen tro, priser til forskere, der har gjort en forskel med deres forskning. Denne gang er der tale om priser inden for følgende tre kategorier.
- Grand Solution prisen gives til forskere, der har skilt sig særligt ud i forbindelse med et Grand Solution projekt, som er finansieret af Innovationsfonden.
- Innovatør prisen blev uddelt for første gang i 2017 og er målrettet en profil, hvis forskning har ført til udvikling af et eller flere innovative gennembrud, der kan bidrage til vækst i Danmark.
- Erhvervsforskerprisen tildeles en ErhvervsPhD’er eller ErhvervsPostdocs fra Innovationsfondens talentprogram, som med et højt forskningsfagligt niveau og en stærk forretningsforståelse har gjort en forretningsmæssig forskel for en virksomhed.
Formanden for Innovationsfonden, Jens Maaløe, ser frem til at uddele hæder til de udvalgte forskere, der også vil modtage et kunstværk i forbindelse med prisen:
– Innovationsfondens priser er med til at synliggøre de hårdt arbejdende og talentfulde forskere og udviklere, der har formået at bringe fremragende forskning i spil og skabe værdi for samfundet. Vi glæder os til at få mange indstillinger af kvalificerede kvinder og mænd fra alle fagområder til Innovationsfondens tre priser, der hylder de mest effektive Grand Solution projektdeltagere, den ekstraordinære opfinder og fornyer og de mest lovende erhvervsforskertalenter, siger han.
Læs om frister –og procedurer for indstillingerne på Innovationsfonden.dk
Forsiden lige nu:

Ny magtudredning skal undersøge demokratiets kapløb med tiden
Professor i statskundskab Michael Bang Petersen er forskningsleder af en ny magtudredning, som skal undersøge demokratiets tilstand og videnskabens rolle i et samfund udfordret af tid og teknologi. Det er første gang i 20 år.

Ny alliance skal veksle viden til biodiversitet i erhvervslivet
Lyttebøfferne er slået ud i det såkaldte “Biodiversitetspartnerskab”. Miljøministeriet, organisationer og forskere skal det næste år samle anbefalinger til danske virksomheder indsatser for at beskytte verdens natur.

Novo Nordisk Fondens fem nye forskningsgrupper arbejder med innovativ CO2-fangst
Novo Nordisk Fonden går ind i nye, uudforskede områder og støtter fem nye CO₂-projekter. Projekterne skal skabe innovativ, tværfaglig forskning inden for områder, der supplerer centrets eksisterende forskning i CO₂-fangst.
Seneste artikler:

‘Det danske forskningsmirakel’ skranter – tiden er inde til en ny universitetslov
Universitetsloven og strukturen for dansk forskning kan være en vigtig faktor for nedgangen i ‘det danske forskningsmirakel’, vurderer professor og overlæge Jens Frederik Rehfeldt.

KU kalder regering: Vi har akut brug for jeres life science-strategi
LIFE SCIENCE HAR ORDET. Vores sundhedsdata mangler muskler, forskningsinfrastrukturen halter, og der er rift om talenterne. KU giver tre forslag til løsninger.

Lemvigh-Müller går i kødet på scope 3 med Science Based Targets
Lemvigh-Müller slår hul på udfordringen med særligt scope 3 udledninger. Videnskabeligt baserede standarder og datasystematik er afgørende for at hæve den bæredygtige barre, mener bæredygtighedschef Pernille Kiær.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
