Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Forside

Kronprinsen åbner sit “Center for Offentlig Ledelse” onsdag på AU

Målet er at skabe international topklasseforskning til landets offentlige institutioner

Men naturligvis er den gode forskning ikke nok – også formidling af erhvervet viden i praksis og undervisning, og udvikling af fremtidens ledere vil være at finde på målskiven, når H.K.H. Kronprinsen i anledning af sin 50 års fødselsdag åbner centeret d. 23 maj.

Centrets mål er at være et internationalt kraftcenter for levering af forskningsbaseret viden om offentlig ledelse og forankres på Institut for Statskundskab, i som i forvejen et af verdens stærkeste forskningsmiljøer i offentlig ledelse – og Kronprinsen vil fremover selv bidrage til at sikre denne internationale position som medlem af centrets Governance Commitee.

Kronprinsen har selv sin kandidatgrad fra institut for Statskundskab i 1995 og lægger nu også navn til centret – ”Crown prins Frederik center for public leadership”, som er finansieret af Købmand Herman Sallings fond og skal ledes af professor i statskundskab Lotte Bøgh Andersen.

-Etableringen af Crown Prince Frederik Center for Public Leadership viser, at de erhvervsrettede og de samfundsvidenskabelige discipliner gensidigt befrugter hinanden, hvilket netop er fundamentet for Aarhus BSS. Der er jo nødvendigvis ikke stor forskel på ledelse i den offentlig og private sektor, og under alle omstændighederne giver det god mening, at forskere fra de to discipliner møder hinanden. Og det er netop det, der kommer til at ske i det nye center,” siger dekan for Aarhus BSS Thomas Pallesen til AU.dk

Centret vil hvert år holde en ledelseskonference, ligesom der vil være fokus på at få forskningen ud at leve hos både statslige, regionale, kommunale og private institutioner og i uddannelserne på Aarhus universitet.

Forskningen skal desuden ud at leve ved eksterne samarbejdspartnere, som tæller blandt andet ca. 30 udvalgte ledere og ledelseseksperter, herunder Aarhus kommune, region midt og Vive – det nationale forsknings- og analysecenter for velfærd.

Man kan læse mere og centeret og åbningen her

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Når køn bliver en (lille) forskningsfordel

Er det en fordel at være kvindelig forsker i mandsdominerede moskemiljøer? Ja, det kan det være, og måske har kvindelige forskere også mere blik for køn i deres forskning, antyder islamforsker Lene Kühle i dette indlæg.

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.