Men naturligvis er den gode forskning ikke nok – også formidling af erhvervet viden i praksis og undervisning, og udvikling af fremtidens ledere vil være at finde på målskiven, når H.K.H. Kronprinsen i anledning af sin 50 års fødselsdag åbner centeret d. 23 maj.
Centrets mål er at være et internationalt kraftcenter for levering af forskningsbaseret viden om offentlig ledelse og forankres på Institut for Statskundskab, i som i forvejen et af verdens stærkeste forskningsmiljøer i offentlig ledelse – og Kronprinsen vil fremover selv bidrage til at sikre denne internationale position som medlem af centrets Governance Commitee.
Kronprinsen har selv sin kandidatgrad fra institut for Statskundskab i 1995 og lægger nu også navn til centret – ”Crown prins Frederik center for public leadership”, som er finansieret af Købmand Herman Sallings fond og skal ledes af professor i statskundskab Lotte Bøgh Andersen.
-Etableringen af Crown Prince Frederik Center for Public Leadership viser, at de erhvervsrettede og de samfundsvidenskabelige discipliner gensidigt befrugter hinanden, hvilket netop er fundamentet for Aarhus BSS. Der er jo nødvendigvis ikke stor forskel på ledelse i den offentlig og private sektor, og under alle omstændighederne giver det god mening, at forskere fra de to discipliner møder hinanden. Og det er netop det, der kommer til at ske i det nye center,” siger dekan for Aarhus BSS Thomas Pallesen til AU.dk
Centret vil hvert år holde en ledelseskonference, ligesom der vil være fokus på at få forskningen ud at leve hos både statslige, regionale, kommunale og private institutioner og i uddannelserne på Aarhus universitet.
Forskningen skal desuden ud at leve ved eksterne samarbejdspartnere, som tæller blandt andet ca. 30 udvalgte ledere og ledelseseksperter, herunder Aarhus kommune, region midt og Vive – det nationale forsknings- og analysecenter for velfærd.
Man kan læse mere og centeret og åbningen her
Forsiden lige nu:

Thomas Sinkjær: – Vi får en udfordring, hvis forskningsberedskabet bliver kompromitteret
Nye tal fra DFiR’s årsrapport viser yderligere stigning af universiteternes eksterne forskningsmidler. Thomas Sinkjær frygter for det, han kalder ’det brede forskningsberedskab’.

Røverhistorier, løgnhalse og snørklede fortællinger inspirerer DTU-forsker
Anne Ladegaard Skov peger på tre bøger, der har formet hende som forsker, og det er den ene røverhistorie efter den anden.

Ida Willig bliver dekan for Humaniora på RUC
Professor i journalistik Ida Willig bliver dekan på Institut for Kommunikation og Humanistisk Videnskab på Roskilde Universitet. Hun har mangeårig erfaring med at skabe gode forskningsmiljøer og brænder for de store dagsordener.
Seneste artikler:

Kunsten at huske, vi ser på verden med forskellige briller
Tre bøger har spillet en særlig rolle for lektor og forsker, Lone Koefoed Hansen. To bøger om menneskets forhold til teknologien og en tredje, som påminder os om altid at have andres perspektiver for øje.

Finn Foton skal lære børn – og deres forældre – om naturvidenskaben
Ny børnebog skal inspirere hele familien til at snakke om kvantefysik og andre avancerede naturvidenskabelige emner.

Danmarks grønne godfather: – Når det gælder forskning, er det piskende nødvendigt, at vi får toptrimmet systemet
På centrale teknologier står vi stærkt i Danmark og potentialerne er store. Men vi skal oppe os i fremtiden, lyder det fra Anders Eldrup.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.