Men naturligvis er den gode forskning ikke nok – også formidling af erhvervet viden i praksis og undervisning, og udvikling af fremtidens ledere vil være at finde på målskiven, når H.K.H. Kronprinsen i anledning af sin 50 års fødselsdag åbner centeret d. 23 maj.
Centrets mål er at være et internationalt kraftcenter for levering af forskningsbaseret viden om offentlig ledelse og forankres på Institut for Statskundskab, i som i forvejen et af verdens stærkeste forskningsmiljøer i offentlig ledelse – og Kronprinsen vil fremover selv bidrage til at sikre denne internationale position som medlem af centrets Governance Commitee.
Kronprinsen har selv sin kandidatgrad fra institut for Statskundskab i 1995 og lægger nu også navn til centret – ”Crown prins Frederik center for public leadership”, som er finansieret af Købmand Herman Sallings fond og skal ledes af professor i statskundskab Lotte Bøgh Andersen.
-Etableringen af Crown Prince Frederik Center for Public Leadership viser, at de erhvervsrettede og de samfundsvidenskabelige discipliner gensidigt befrugter hinanden, hvilket netop er fundamentet for Aarhus BSS. Der er jo nødvendigvis ikke stor forskel på ledelse i den offentlig og private sektor, og under alle omstændighederne giver det god mening, at forskere fra de to discipliner møder hinanden. Og det er netop det, der kommer til at ske i det nye center,” siger dekan for Aarhus BSS Thomas Pallesen til AU.dk
Centret vil hvert år holde en ledelseskonference, ligesom der vil være fokus på at få forskningen ud at leve hos både statslige, regionale, kommunale og private institutioner og i uddannelserne på Aarhus universitet.
Forskningen skal desuden ud at leve ved eksterne samarbejdspartnere, som tæller blandt andet ca. 30 udvalgte ledere og ledelseseksperter, herunder Aarhus kommune, region midt og Vive – det nationale forsknings- og analysecenter for velfærd.
Man kan læse mere og centeret og åbningen her
Forsiden lige nu:

Styrelse overvejer at trække støtte fra forskningsinstitutions klimaværktøj
Offentlig støtte til udvikling af et værktøj til livscyklusvurdering (LCA) af byggerier kan være i strid med EU’s statsstøtteregler. Uden støtte er det tvivlsomt, om værktøjet kan fortsætte.

Danske Space Explorers går sammen i banebrydende partnerskab
31 danske universiteter, virksomheder og andre rumaktører har etableret et samarbejde der skal udvikle dansk rumforskning.

Ekstraordinære neurotalenter tiltrækkes af dansk forskningscenter
Forskningscenteret Dandrite tilbyder som noget helt unikt 9-årige forløb til forskningstalenter inden for neurovidenskab. Det giver talenterne mulighed for langsigtet ”high risk – high gain”-forskning.
Seneste artikler:

KU kalder regering: Vi har akut brug for jeres life science-strategi
LIFE SCIENCE HAR ORDET. Vores sundhedsdata mangler muskler, forskningsinfrastrukturen halter, og der er rift om talenterne. KU giver tre forslag til løsninger.

Når køn bliver en (lille) forskningsfordel
Er det en fordel at være kvindelig forsker i mandsdominerede moskemiljøer? Ja, det kan det være, og måske har kvindelige forskere også mere blik for køn i deres forskning, antyder islamforsker Lene Kühle i dette indlæg.

Kvasir Technologies sætter kurs mod kommercielt gennembrud med støtte fra EU
Hos Kvasir Technologies i Søborg har CEO Joachim Bachman Nielsen svært ved at få armene ned for tiden. Hans virksomhed har for nylig modtaget en bevilling på godt 20 mio. kr. fra Horizon Europe. Det giver ro til at opskalere og professionalisere virksomheden.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.