Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Andre skriver

KU er Danmarks mest innovative universitet

Københavns Universitet er den bedst placeret danske institution på ny liste over innovative europæiske universiteter.

Københavns Universitet er det 13. mest innovative i Europa

Det er 2. gang Reuters laver listen og den laves ved at sammenligne adskillige hundrede institutioner fra hele Europa. Der kigges bl.a. på hvor mange artikler der publiceres og hvor mange patenter der registreres.

Københavns Universitet kommer ind på en samlet 13. plads, tæt fulgt af DTU som ender på en samlet 14. plads.

Listens første plads går for andet år i træk til det belgiske KU Leuven universitet, der i 2015 forskede for næsten en halv mia. Euro. Tyskland har i alt 23 universiteter med på listen, og er dermed det land der er samlet topscorer.

Hvis man vægter resultaterne for indbyggere, kommer Danmark ind på en samlet anden plads. Danmark bliver kun overgået af Irland, der med sine 3 universiteter på listen og under fem mio. indbyggere kan bryste sig af, at være det land der har Europas mest innovative forskning.

I den tunge ende af listen ligger Rusland, som på trods af at landet er Europas folkerigeste og har kontinentets femte største økonomi, slet ikke har nogen universiteter med på top 100.

Se hele listen her

Forsiden lige nu:

Ekspert i forskningsfrihed om Danish Crown-sag: – Lignende kunne sagtens ske i dag

I 2022 kom Danske Universiteter med en grundig udarbejdet vejledning til regler for eksterne samarbejder. Men så længe at universiteterne fortsat er så afhængige af ekstern finansiering, er det svært for alvor at gardere sig mod lignende sager som det kritiserede samarbejde mellem Aarhus Universitet og Danish Crown, lyder det fra professor emeritus ved KU…

DTU er det bedste tekniske universitet i Europa

DTU har nået sin mission: De bliver anerkendt som talentfabrik og rugekasse for innovativ forskning og industrisamarbejder, der gavner samfundet. Derfor får de førstepladsen som det bedste tekniske universitet i Europa på den nye rangliste, EngiRank.

Seneste artikler:

Robothænder med følelser

Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu. 

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.