Det er 2. gang Reuters laver listen og den laves ved at sammenligne adskillige hundrede institutioner fra hele Europa. Der kigges bl.a. på hvor mange artikler der publiceres og hvor mange patenter der registreres.
Københavns Universitet kommer ind på en samlet 13. plads, tæt fulgt af DTU som ender på en samlet 14. plads.
Listens første plads går for andet år i træk til det belgiske KU Leuven universitet, der i 2015 forskede for næsten en halv mia. Euro. Tyskland har i alt 23 universiteter med på listen, og er dermed det land der er samlet topscorer.
Hvis man vægter resultaterne for indbyggere, kommer Danmark ind på en samlet anden plads. Danmark bliver kun overgået af Irland, der med sine 3 universiteter på listen og under fem mio. indbyggere kan bryste sig af, at være det land der har Europas mest innovative forskning.
I den tunge ende af listen ligger Rusland, som på trods af at landet er Europas folkerigeste og har kontinentets femte største økonomi, slet ikke har nogen universiteter med på top 100.
Se hele listen her
Forsiden lige nu:

TikTok-videnskab baner vej til den første SoMe Science Award
Lasse Winther har indtaget DR og diverse sociale mediers kanaler med digital formidling af videnskab. Nu belønnes han med natur- og videnskabsfestivalen Blooms SoMe Science Award.

Forskere og industri hungrer efter hinanden i jagten på grøn omstilling
Ledere fra industri, forskning og lovgivning mødtes til dialogmaraton om fælles front til grøn omstilling i Videnskabernes Selskab. Hastighed, skalering, talent og cirkularitet var omdrejningspunkt.

Ny rapport vender vrangen ud på universitetsloven
En ny rapport viser store udfordringer med forskningsfriheden og arbejdsvilkår på de danske universiteter. Men det er lykkedes at modernisere universiteterne og få mere forskning ud i samfundet.
Seneste artikler:

‘Det danske forskningsmirakel’ skranter – tiden er inde til en ny universitetslov
Universitetsloven og strukturen for dansk forskning kan være en vigtig faktor for nedgangen i ‘det danske forskningsmirakel’, vurderer professor og overlæge Jens Frederik Rehfeldt.

KU kalder regering: Vi har akut brug for jeres life science-strategi
LIFE SCIENCE HAR ORDET. Vores sundhedsdata mangler muskler, forskningsinfrastrukturen halter, og der er rift om talenterne. KU giver tre forslag til løsninger.

Lemvigh-Müller går i kødet på scope 3 med Science Based Targets
Lemvigh-Müller slår hul på udfordringen med særligt scope 3 udledninger. Videnskabeligt baserede standarder og datasystematik er afgørende for at hæve den bæredygtige barre, mener bæredygtighedschef Pernille Kiær.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.