Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Andre skriver

KU er Danmarks mest innovative universitet

Københavns Universitet er den bedst placeret danske institution på ny liste over innovative europæiske universiteter.

Københavns Universitet er det 13. mest innovative i Europa

Det er 2. gang Reuters laver listen og den laves ved at sammenligne adskillige hundrede institutioner fra hele Europa. Der kigges bl.a. på hvor mange artikler der publiceres og hvor mange patenter der registreres.

Københavns Universitet kommer ind på en samlet 13. plads, tæt fulgt af DTU som ender på en samlet 14. plads.

Listens første plads går for andet år i træk til det belgiske KU Leuven universitet, der i 2015 forskede for næsten en halv mia. Euro. Tyskland har i alt 23 universiteter med på listen, og er dermed det land der er samlet topscorer.

Hvis man vægter resultaterne for indbyggere, kommer Danmark ind på en samlet anden plads. Danmark bliver kun overgået af Irland, der med sine 3 universiteter på listen og under fem mio. indbyggere kan bryste sig af, at være det land der har Europas mest innovative forskning.

I den tunge ende af listen ligger Rusland, som på trods af at landet er Europas folkerigeste og har kontinentets femte største økonomi, slet ikke har nogen universiteter med på top 100.

Se hele listen her

Forsiden lige nu:

Ny rapport vender vrangen ud på universitetsloven

En ny rapport viser store udfordringer med forskningsfriheden og arbejdsvilkår på de danske universiteter. Men det er lykkedes at modernisere universiteterne og få mere forskning ud i samfundet.

Seneste artikler:

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.