Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Andre skriver

KU er Danmarks mest innovative universitet

Københavns Universitet er den bedst placeret danske institution på ny liste over innovative europæiske universiteter.

Københavns Universitet er det 13. mest innovative i Europa

Det er 2. gang Reuters laver listen og den laves ved at sammenligne adskillige hundrede institutioner fra hele Europa. Der kigges bl.a. på hvor mange artikler der publiceres og hvor mange patenter der registreres.

Københavns Universitet kommer ind på en samlet 13. plads, tæt fulgt af DTU som ender på en samlet 14. plads.

Listens første plads går for andet år i træk til det belgiske KU Leuven universitet, der i 2015 forskede for næsten en halv mia. Euro. Tyskland har i alt 23 universiteter med på listen, og er dermed det land der er samlet topscorer.

Hvis man vægter resultaterne for indbyggere, kommer Danmark ind på en samlet anden plads. Danmark bliver kun overgået af Irland, der med sine 3 universiteter på listen og under fem mio. indbyggere kan bryste sig af, at være det land der har Europas mest innovative forskning.

I den tunge ende af listen ligger Rusland, som på trods af at landet er Europas folkerigeste og har kontinentets femte største økonomi, slet ikke har nogen universiteter med på top 100.

Se hele listen her

Forsiden lige nu:

– Alle ved det, men ingen siger det højt

Forskeres vidnesbyrd om kritisabel rekruttering og tavhedskultur udstiller en forkert præmis, huller i praksis og behov for mere støtte til opdelte karriereveje, mener organisationer.

CBS og kapitalfond vil nytænke kapitaltung grøn industri

CBS og Nordic Alpha Partners indgår partnerskab, der gennem forskning og praksis skal udvikle det finansielle økosystem og styrke danske HardTech-virksomheder. Det skal sikre dansk føring i milliardindustri.

Dansk professors forskning passede ikke til Harvard University

Philippe Grandjean, professor i miljømedicin ved SDU, stopper sit mangeårige virke som adjungeret professor på Harvard University. Det sker angiveligt, fordi Harvard University ønsker at distancere sig fra hans forskning i fluorid.

Seneste artikler:

Nyt center skal styrke den forsvarsteknologiske udvikling i Danmark

De danske universiteter har sammen med fem godkendte serviceinstitutter dannet Nationalt Forsvarsteknologisk Center (NFC). Centret forankres på Aalborg Universitet, og ambitionen er at styrke udviklingen af nye teknologier og øge samarbejdet mellem industrien, Forsvaret og universiteterne.

Urtidsforsker modtager årslegat på 5 mio. kroner

Donald Canfield, professor i økologi og forskningsleder på Biologisk Institut, Syddansk Universitet, modtager Villum Kann Rasmussens Årslegat til Teknisk og Naturvidenskabelig Forskning 2023 på 5 mio. kroner.

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.