Universitetet har budgetter med godt 100 mio. kr. i overskud i 2017, men har reelt 250 mio. kr. Overskuddet har primært 3 årsager, som universitetsdirektør Jesper Olesen for nylig gjorde rede for på et bestyrelsesmøde, skriver uniavisen. Baggrunden skal blandt andet findes i bygninger.
Først og fremmest har KU vundet en sag mod Københavns Kommune og derfor fået 35 mio. kr. retur. Desuden er Mærsk Tårnet stadig ikke blevet fuldt indflytningsklart, fordi byggeriet er forsinket, og det sparer KU for noget husleje.
Endelig har den store byggeskandale og forsinkelse af Niels Bohr bygningen, der står til at blive op til 1 mia. kr. dyrere end budgetteret, forårsaget at de 50 millioner kr., der er afsat til indkøb af laboratorieudstyr, ikke kan blive brugt i det indeværende budget år.
Men også forskerne har en del af ”skylden”. Fordi der har været stor usikkerhed om KUs fremtidige økonomi, hvor ledelsen blandt andet har advaret mod en voldsom indtægtsnedgang, holder de nemlig igen med brug af penge, de har fået fra fonde og forskningsråd. Imidlertid ser indtægtsnedgangen ikke ud til at blive en realitet.
Fordi pengene ligger ude hos de enkelte forskergrupper, kan KU ikke beslutte at bruge af pengene, hvorfor de bidrager til overskuddet i 2017.
Paradoksalt nok kan overskuddet vise sig som et problem. I tider hvor pengene i højere og højere grad kommer fra fonde, og hvor der bliver råbt højt fra universiteterne om, at det bliver stadig sværere at få de økonomiske ender til at mødes, kan det se skidt ud med for stort et overskud.
– Det kan ramme os imagemæssigt, sagde bestyrelsesformand Mads Krogsgaard Thomsen på bestyrelsesmødet.
Universitetet får ved udgangen af 2017 en egenkapital på godt 2 mia.
Forsiden lige nu:

Aarhus Universitet lander banebrydende samarbejdsaftaler om arbejdskraft og iværksætteri
Aarhus Universitet har i denne uge underskrevet samarbejdsaftaler med Ikast-Brande kommune og Samsø kommune. Aftalerne skal styrke indsatserne inden for arbejdskraft, iværksætteri, klima, bæredygtighed og socialøkonomi.

Novo Nordisk Fonden uddeler 10 mio. kr. til ukrainske forskere
Novo Nordisk Fonden har givet 10 mio. kr. til stipendieprogrammer, der gør det muligt for ukrainske forskere at få ansættelse ved en forskningsinstitution i Polen eller Danmark. Foto: Novo Nordisk Fonden.

Forskning afslører: Trafikstøj øger risikoen for sygdomme mere og før, end vi troede
Professor Mette Sørensen deler ny forsknings afsløringer af, hvordan trafikstøj øger risikoen for sygdomme i en langt højere grad, end vi tidligere troede.
Seneste artikler:

Kunsten at huske, vi ser på verden med forskellige briller
Tre bøger har spillet en særlig rolle for lektor og forsker, Lone Koefoed Hansen. To bøger om menneskets forhold til teknologien og en tredje, som påminder os om altid at have andres perspektiver for øje.

Finn Foton skal lære børn – og deres forældre – om naturvidenskaben
Ny børnebog skal inspirere hele familien til at snakke om kvantefysik og andre avancerede naturvidenskabelige emner.

Danmarks grønne godfather: – Når det gælder forskning, er det piskende nødvendigt, at vi får toptrimmet systemet
På centrale teknologier står vi stærkt i Danmark og potentialerne er store. Men vi skal oppe os i fremtiden, lyder det fra Anders Eldrup.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
