Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Forside

KU har for stort overskud

Det store overskud kan vise sig at blive et problem

Universitetet har budgetter med godt 100 mio. kr. i overskud i 2017, men har reelt 250 mio. kr. Overskuddet har primært 3 årsager, som universitetsdirektør Jesper Olesen for nylig gjorde rede for på et bestyrelsesmøde, skriver uniavisen. Baggrunden skal blandt andet findes i bygninger.

Først og fremmest har KU vundet en sag mod Københavns Kommune og derfor fået 35 mio. kr. retur. Desuden er Mærsk Tårnet stadig ikke blevet fuldt indflytningsklart, fordi byggeriet er forsinket, og det sparer KU for noget husleje.

Endelig har den store byggeskandale og forsinkelse af Niels Bohr bygningen, der står til at blive op til 1 mia. kr. dyrere end budgetteret, forårsaget at de 50 millioner kr., der er afsat til indkøb af laboratorieudstyr, ikke kan blive brugt i det indeværende budget år.

Men også forskerne har en del af ”skylden”. Fordi der har været stor usikkerhed om KUs fremtidige økonomi, hvor ledelsen blandt andet har advaret mod en voldsom indtægtsnedgang, holder de nemlig igen med brug af penge, de har fået fra fonde og forskningsråd. Imidlertid ser indtægtsnedgangen ikke ud til at blive en realitet.

Fordi pengene ligger ude hos de enkelte forskergrupper, kan KU ikke beslutte at bruge af pengene, hvorfor de bidrager til overskuddet i 2017.

Paradoksalt nok kan overskuddet vise sig som et problem. I tider hvor pengene i højere og højere grad kommer fra fonde, og hvor der bliver råbt højt fra universiteterne om, at det bliver stadig sværere at få de økonomiske ender til at mødes, kan det se skidt ud med for stort et overskud.

– Det kan ramme os imagemæssigt, sagde bestyrelsesformand Mads Krogsgaard Thomsen på bestyrelsesmødet.

Universitetet får ved udgangen af 2017 en egenkapital på godt 2 mia.

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Når køn bliver en (lille) forskningsfordel

Er det en fordel at være kvindelig forsker i mandsdominerede moskemiljøer? Ja, det kan det være, og måske har kvindelige forskere også mere blik for køn i deres forskning, antyder islamforsker Lene Kühle i dette indlæg.

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.