Universitetet har budgetter med godt 100 mio. kr. i overskud i 2017, men har reelt 250 mio. kr. Overskuddet har primært 3 årsager, som universitetsdirektør Jesper Olesen for nylig gjorde rede for på et bestyrelsesmøde, skriver uniavisen. Baggrunden skal blandt andet findes i bygninger.
Først og fremmest har KU vundet en sag mod Københavns Kommune og derfor fået 35 mio. kr. retur. Desuden er Mærsk Tårnet stadig ikke blevet fuldt indflytningsklart, fordi byggeriet er forsinket, og det sparer KU for noget husleje.
Endelig har den store byggeskandale og forsinkelse af Niels Bohr bygningen, der står til at blive op til 1 mia. kr. dyrere end budgetteret, forårsaget at de 50 millioner kr., der er afsat til indkøb af laboratorieudstyr, ikke kan blive brugt i det indeværende budget år.
Men også forskerne har en del af ”skylden”. Fordi der har været stor usikkerhed om KUs fremtidige økonomi, hvor ledelsen blandt andet har advaret mod en voldsom indtægtsnedgang, holder de nemlig igen med brug af penge, de har fået fra fonde og forskningsråd. Imidlertid ser indtægtsnedgangen ikke ud til at blive en realitet.
Fordi pengene ligger ude hos de enkelte forskergrupper, kan KU ikke beslutte at bruge af pengene, hvorfor de bidrager til overskuddet i 2017.
Paradoksalt nok kan overskuddet vise sig som et problem. I tider hvor pengene i højere og højere grad kommer fra fonde, og hvor der bliver råbt højt fra universiteterne om, at det bliver stadig sværere at få de økonomiske ender til at mødes, kan det se skidt ud med for stort et overskud.
– Det kan ramme os imagemæssigt, sagde bestyrelsesformand Mads Krogsgaard Thomsen på bestyrelsesmødet.
Universitetet får ved udgangen af 2017 en egenkapital på godt 2 mia.
Forsiden lige nu:

Styrelse overvejer at trække støtte fra forskningsinstitutions klimaværktøj
Offentlig støtte til udvikling af et værktøj til livscyklusvurdering (LCA) af byggerier kan være i strid med EU’s statsstøtteregler. Uden støtte er det tvivlsomt, om værktøjet kan fortsætte.

Danske Space Explorers går sammen i banebrydende partnerskab
31 danske universiteter, virksomheder og andre rumaktører har etableret et samarbejde der skal udvikle dansk rumforskning.

Ekstraordinære neurotalenter tiltrækkes af dansk forskningscenter
Forskningscenteret Dandrite tilbyder som noget helt unikt 9-årige forløb til forskningstalenter inden for neurovidenskab. Det giver talenterne mulighed for langsigtet ”high risk – high gain”-forskning.
Seneste artikler:

KU kalder regering: Vi har akut brug for jeres life science-strategi
LIFE SCIENCE HAR ORDET. Vores sundhedsdata mangler muskler, forskningsinfrastrukturen halter, og der er rift om talenterne. KU giver tre forslag til løsninger.

Når køn bliver en (lille) forskningsfordel
Er det en fordel at være kvindelig forsker i mandsdominerede moskemiljøer? Ja, det kan det være, og måske har kvindelige forskere også mere blik for køn i deres forskning, antyder islamforsker Lene Kühle i dette indlæg.

Kvasir Technologies sætter kurs mod kommercielt gennembrud med støtte fra EU
Hos Kvasir Technologies i Søborg har CEO Joachim Bachman Nielsen svært ved at få armene ned for tiden. Hans virksomhed har for nylig modtaget en bevilling på godt 20 mio. kr. fra Horizon Europe. Det giver ro til at opskalere og professionalisere virksomheden.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
