Til sommer skal Københavns Universitet (KU) have ny prorektor. Efter næsten et årti på posten vil Lykke Friis nemlig søge nye græsgange.
– Efter i alt ni fantastiske år på Københavns Universitet har jeg besluttet mig for at flytte fra min ’Heimat’ og ikke forlænge min kontrakt til august. Det har altid været min filosofi, at man ikke skal gro fast, men turde at give slip. Så til sommer forlader jeg KU og kaster mig ud i forandring, siger Lykke Friis i en pressemeddelelse fra KU her til morgen.
Forandring er også et nøgleord for Lykke Friis´ tid som prorektor: Hun har bl.a. været ophavskvinde til en stor satsning, der skulle forbedre studiemiljøet på KU; til et krav om, at studerende minimum skal have 6 i gennemsnit for at blive optaget på KUs uddannelser; og så har hun haft ansvaret for at få de studerende hurtigere igennem deres uddannelser med fremdriftsreformen.
Rektor Henrik C. Wegener medgiver, at det er nogle store sko, som en kommende prorektor vil skulle fylde ud:
– Lykke har gjort en stor og dygtig indsats for Københavns Universitet, og hun har medvirket til at løfte vores synlighed og politiske gennemslagskraft. Det gælder ikke blot hele Købehavns Universitet, men hele sektoren. Men jeg forstår godt, at Lykke efter ni år som prorektor søger nye udfordringer, og jeg ønsker hende alt godt fremover, udtaler han.
Da Lykke Friis i 2013 tid blev indsat som prorektor var det på baggrund af en enstemmig indstilling fra rektor og rådgivningsudvalg. Lykke Friis havde da også allerede vist sit værd – for inden hun blev Klima – og Energiminister i 2009 var hun i en periode på tre år også ansat som prorektor på KU. Ligesom hun både har arbejdet som forsker og forskningsleder.
Det er altså et langt bekendtskab, der nu skal se sin afslutning. Når det er sagt, er det ikke helt nyt for KU at skulle undvære Lykke Friis: Sidste år holdt hun orlov i fire måneder; måneder hun bl.a. brugte på at kommentere det tyske valg for TV2.
Lykke Friis vil efter sin fratrædelse fortsat være optaget af forholdet mellem Tyskland og Europa, og hun vil også blive ved med at engagere sig i forskellige bestyrelser, fx Kræftens Bekæmpelse.
Hvad angår den anden ende af bekendtskabet – så vil Henrik C. Wegener vil snarest igangsætte processen med at finde en ny prorektor.
Forsiden lige nu:

Styrelse overvejer at trække støtte fra forskningsinstitutions klimaværktøj
Offentlig støtte til udvikling af et værktøj til livscyklusvurdering (LCA) af byggerier kan være i strid med EU’s statsstøtteregler. Uden støtte er det tvivlsomt, om værktøjet kan fortsætte.

Danske Space Explorers går sammen i banebrydende partnerskab
31 danske universiteter, virksomheder og andre rumaktører har etableret et samarbejde der skal udvikle dansk rumforskning.

Ekstraordinære neurotalenter tiltrækkes af dansk forskningscenter
Forskningscenteret Dandrite tilbyder som noget helt unikt 9-årige forløb til forskningstalenter inden for neurovidenskab. Det giver talenterne mulighed for langsigtet ”high risk – high gain”-forskning.
Seneste artikler:

KU kalder regering: Vi har akut brug for jeres life science-strategi
LIFE SCIENCE HAR ORDET. Vores sundhedsdata mangler muskler, forskningsinfrastrukturen halter, og der er rift om talenterne. KU giver tre forslag til løsninger.

Når køn bliver en (lille) forskningsfordel
Er det en fordel at være kvindelig forsker i mandsdominerede moskemiljøer? Ja, det kan det være, og måske har kvindelige forskere også mere blik for køn i deres forskning, antyder islamforsker Lene Kühle i dette indlæg.

Kvasir Technologies sætter kurs mod kommercielt gennembrud med støtte fra EU
Hos Kvasir Technologies i Søborg har CEO Joachim Bachman Nielsen svært ved at få armene ned for tiden. Hans virksomhed har for nylig modtaget en bevilling på godt 20 mio. kr. fra Horizon Europe. Det giver ro til at opskalere og professionalisere virksomheden.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.