Til sommer skal Københavns Universitet (KU) have ny prorektor. Efter næsten et årti på posten vil Lykke Friis nemlig søge nye græsgange.
– Efter i alt ni fantastiske år på Københavns Universitet har jeg besluttet mig for at flytte fra min ’Heimat’ og ikke forlænge min kontrakt til august. Det har altid været min filosofi, at man ikke skal gro fast, men turde at give slip. Så til sommer forlader jeg KU og kaster mig ud i forandring, siger Lykke Friis i en pressemeddelelse fra KU her til morgen.
Forandring er også et nøgleord for Lykke Friis´ tid som prorektor: Hun har bl.a. været ophavskvinde til en stor satsning, der skulle forbedre studiemiljøet på KU; til et krav om, at studerende minimum skal have 6 i gennemsnit for at blive optaget på KUs uddannelser; og så har hun haft ansvaret for at få de studerende hurtigere igennem deres uddannelser med fremdriftsreformen.
Rektor Henrik C. Wegener medgiver, at det er nogle store sko, som en kommende prorektor vil skulle fylde ud:
– Lykke har gjort en stor og dygtig indsats for Københavns Universitet, og hun har medvirket til at løfte vores synlighed og politiske gennemslagskraft. Det gælder ikke blot hele Købehavns Universitet, men hele sektoren. Men jeg forstår godt, at Lykke efter ni år som prorektor søger nye udfordringer, og jeg ønsker hende alt godt fremover, udtaler han.
Da Lykke Friis i 2013 tid blev indsat som prorektor var det på baggrund af en enstemmig indstilling fra rektor og rådgivningsudvalg. Lykke Friis havde da også allerede vist sit værd – for inden hun blev Klima – og Energiminister i 2009 var hun i en periode på tre år også ansat som prorektor på KU. Ligesom hun både har arbejdet som forsker og forskningsleder.
Det er altså et langt bekendtskab, der nu skal se sin afslutning. Når det er sagt, er det ikke helt nyt for KU at skulle undvære Lykke Friis: Sidste år holdt hun orlov i fire måneder; måneder hun bl.a. brugte på at kommentere det tyske valg for TV2.
Lykke Friis vil efter sin fratrædelse fortsat være optaget af forholdet mellem Tyskland og Europa, og hun vil også blive ved med at engagere sig i forskellige bestyrelser, fx Kræftens Bekæmpelse.
Hvad angår den anden ende af bekendtskabet – så vil Henrik C. Wegener vil snarest igangsætte processen med at finde en ny prorektor.
Forsiden lige nu:

Eksperterne har talt: Det skal vi med kunstig intelligens
FREMTIDENS AI. Debatserien om kunstig intelligens har nået sin ende. Vi tager en rundtur i svarene på, hvad vi egentlig skal med kunstig intelligens – og hvordan vi gør det bedst.

Politikerne har lyttet: Pengepulje skal sikre arbejdskraft til life science
Uddannelses- og Forskningsministeriet åbner pulje til udvikling af life science-uddannelser og kompetenceudvikling. Det er første svar på branchens opråb om politisk handling.

Øget fokus og nye mål skal løfte “overset perle”
Danmark bruger 640 millioner kroner om året på ni internationale forskningsfaciliteter. Med en ny rapport udarbejdet af Uddannelses- og Forskningsministeriet og National Udvalg for Forskningsinfrastruktur vil Danmark med fire overordnede temaer have endnu mere gavn og udbytte af faciliteterne og samarbejdet.
Seneste artikler:

Robothænder med følelser
Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu.

Jens Lundgren: – Jeg var lægestuderende, havde kludder i mit privatliv og ønskede at tage orlov. Så fik jeg en øjenåbner
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Midt i en periode med kludder i privatlivet blev Jens Lundgren inviteret til det føderale forskningsinstitut NIH i USA. Det blev en øjenåbner for ham.

Mathias Poulsen: – Mine spørgsmål trængte sig på: Bidrager legen til samfundets demokratiske samtaler?
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Mathias Poulsen startede en international legefestival, som udviklede sig til et levende, legende fællesskab. Derfra mærkede han en længsel efter at stille store spørgsmål.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.