Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Forside

KU vinder kampen om de vigtigste publikationer

Københavns Universitet er det universitet i Norden, der udgiver suverænt flest publikationer i store, internationale journaler som Nature og Science

Det gamle universitet lever op til de høje forventninger om at ligge i toppen af natur- og sundhedsvidenskabelig forskning

Københavns Universitet udgiver langt flere artikler i de to største natur- og sundhedsvidenskabelige journaler, end sine nordiske konkurrenter. Det viser en ny undersøgelse som universitetet selv har udarbejdet på baggrund af data fra Web of Science.

Med mere end 500 publikationer i Nature og Science mellem 2013 og 2016, udgiver KU nemlig over en tredjedel flere artikler end Karolinska Instituttet på andenpladsen, og næsten dobbelt så mange som Upsala Universitet på tredjepladsen.

Men hvorfor er det egentlig så vigtigt at vise sine forskningsartikler frem i tal?

Ifølge Kim Brinckmann, som er vicedirektør for Forskning og Innovation på Københavns Universitet, er opgørelsen et klart udtryk for forskningskvalitet.

– I den konkurrence, som jo også er en del af forskningsverdenen, er det en vigtigt måde at måle på at det der bliver produceret på KU, er konkurrencedygtigt, fortæller han om opgørelsen af artikler til de indflydelsesrige journaler, der hver især har over tre millioner læsere om måneden.

Han forklarer at opgørelsen blandt andet har til formål at vise, at Københavns Universitet leverer tilbage på de mange forventninger, som naturligvis stilles til Danmarks største universitet.

– Københavns Universitet er det universitet i Danmark, som klart modtager flest midler til forskning fra finansloven. Og det betyder jo også, at der er en forventning om, at Københavns Universitet leverer, siger han og forklarer at publikationerne også har stor betydning for universitetet internt.

– Både de forskere vi selv har vokset frem, og dem som vi har tiltrukket, etablerer stærke forskningsmiljøer omkring sig. Så du får ligesom lavet nogle gode ringe i vandet, når det for alvor er lykkedes at lave et godt forskningsområde, fortæller han med særlig henvisning til fire forskere.

Udover at hele universitetet klarer sig godt, finder man nemlig også navne på fire KU-professorer på top 10-listen over forskere med flest publikationer. Det drejer sig om Jun Wang, Torben Hansen, Eske Willerslev og Oluf Borbye Pedersen, som tilsammen står de for 159 af de i alt 511 artikler, som Københavns Universitet har sat sit stempel på i løbet af de sidste tre år.

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Urtidsforsker modtager årslegat på 5 mio. kroner

Donald Canfield, professor i økologi og forskningsleder på Biologisk Institut, Syddansk Universitet, modtager Villum Kann Rasmussens Årslegat til Teknisk og Naturvidenskabelig Forskning 2023 på 5 mio. kroner.


Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.