Københavns Universitet udgiver langt flere artikler i de to største natur- og sundhedsvidenskabelige journaler, end sine nordiske konkurrenter. Det viser en ny undersøgelse som universitetet selv har udarbejdet på baggrund af data fra Web of Science.
Med mere end 500 publikationer i Nature og Science mellem 2013 og 2016, udgiver KU nemlig over en tredjedel flere artikler end Karolinska Instituttet på andenpladsen, og næsten dobbelt så mange som Upsala Universitet på tredjepladsen.
Men hvorfor er det egentlig så vigtigt at vise sine forskningsartikler frem i tal?
Ifølge Kim Brinckmann, som er vicedirektør for Forskning og Innovation på Københavns Universitet, er opgørelsen et klart udtryk for forskningskvalitet.
– I den konkurrence, som jo også er en del af forskningsverdenen, er det en vigtigt måde at måle på at det der bliver produceret på KU, er konkurrencedygtigt, fortæller han om opgørelsen af artikler til de indflydelsesrige journaler, der hver især har over tre millioner læsere om måneden.
Han forklarer at opgørelsen blandt andet har til formål at vise, at Københavns Universitet leverer tilbage på de mange forventninger, som naturligvis stilles til Danmarks største universitet.
– Københavns Universitet er det universitet i Danmark, som klart modtager flest midler til forskning fra finansloven. Og det betyder jo også, at der er en forventning om, at Københavns Universitet leverer, siger han og forklarer at publikationerne også har stor betydning for universitetet internt.
– Både de forskere vi selv har vokset frem, og dem som vi har tiltrukket, etablerer stærke forskningsmiljøer omkring sig. Så du får ligesom lavet nogle gode ringe i vandet, når det for alvor er lykkedes at lave et godt forskningsområde, fortæller han med særlig henvisning til fire forskere.
Udover at hele universitetet klarer sig godt, finder man nemlig også navne på fire KU-professorer på top 10-listen over forskere med flest publikationer. Det drejer sig om Jun Wang, Torben Hansen, Eske Willerslev og Oluf Borbye Pedersen, som tilsammen står de for 159 af de i alt 511 artikler, som Københavns Universitet har sat sit stempel på i løbet af de sidste tre år.
Forsiden lige nu:

Spionagetruslen mod dansk forskning er markant og kompleks
Danmark er verdensførende på en række områder, og det øger spionagetruslen mod dansk forskning, fortæller Anders Henriksen, chef for kontraspionage hos PET.

Forskeres muligheder for at deltage i den offentlige debat skal undersøges
Professor Jacob Dahl Rendtorff fra Roskilde Universitet har modtaget en bevilling fra Danmarks Frie Forskningsfond til at undersøge forskerens rolle i samfundet set i lyset af den seneste tids debat om forskningsfrihed.

KU-forsker vil bygge matematisk model der skal stoppe pandemier
Professor Samir Bhatt fra Københavns Universitet har fået The Schmidt Science Polymaths Award, så han kan forfølge sin ambition om at bygge en matematisk model der skal stoppe pandemier.
Seneste artikler:

Kunsten at huske, vi ser på verden med forskellige briller
Tre bøger har spillet en særlig rolle for lektor og forsker, Lone Koefoed Hansen. To bøger om menneskets forhold til teknologien og en tredje, som påminder os om altid at have andres perspektiver for øje.

Finn Foton skal lære børn – og deres forældre – om naturvidenskaben
Ny børnebog skal inspirere hele familien til at snakke om kvantefysik og andre avancerede naturvidenskabelige emner.

Danmarks grønne godfather: – Når det gælder forskning, er det piskende nødvendigt, at vi får toptrimmet systemet
På centrale teknologier står vi stærkt i Danmark og potentialerne er store. Men vi skal oppe os i fremtiden, lyder det fra Anders Eldrup.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
