I fremtiden bliver det langt mere almindeligt at veksle mellem arbejdsliv og uddannelse, det forventer de på Copenhagen Business School, hvor de lige nu er så langt med planerne om fireårige kandidater, at de bare venter på at et nyt lovforslag bliver vedtaget, så de nye kandidatuddannelser kan blive endeligt godkendt.
Tanken med de fireårige kandidater er at give de studerende mulighed for at læse videre samtidig med, at de er ansat i en virksomhed. På den måde kan de bruge cirka halvdelen af deres tid begge steder, skriver Berlingske.
I første omgang vil CBS udbyde revisorkandidatuddannelsen og cand.merc.it som erhvervskandidat:
– Vi starter med kandidatstudiet til revisor, hvor der tidligere har været en lang tradition for at arbejde sideløbende med uddannelsen,« siger sekretariatschef på CBS Wilbert van der Meer.
Han lægger ikke skjul på, at det er planen, at flere uddannelser skal kunne udbydes som erhvervskandidater:
– Vi kan se, at det om måske ti år vil være langt mere almindeligt at veksle mellem arbejde og uddannelse end i dag. Det bliver ikke som i dag, hvor det gælder om få de unge igennem så hurtigt som muligt. I stedet bliver det noget med at bevæge sig ind og ud af systemet, vurderer han.
Også Københavns Universitet er langt med planerne om at tilbyde de nye erhvervskandidater. Det bliver dog formentlig først fra 2019, at universitet optager de første af slagsen. Lige nu er der ifølge vicedirektør for uddannelse, Anni Søborg nogle rent praktiske hurdler, der skal overvindes, som bla. handler om formalia og bureaukrati.
Dansk Industri glæder sig over de nye muligheder. Chefkonsulent Sarah Louise Gade siger, at det generelt er noget virksomhederne efterspørger:
– Det giver mere fleksibilitet i uddannelsessystemet. Man kan have et arbejde, hvor man er en naturlig del af arbejdspladsen, og samtidig tage en uddannelse. Det skaber vidensoverførsel mellem arbejdspladserne og uddannelsesinstitutionerne, forklarer hun til Berlingske.
Forsiden lige nu:

Spionagetruslen mod dansk forskning er markant og kompleks
Danmark er verdensførende på en række områder, og det øger spionagetruslen mod dansk forskning, fortæller Anders Henriksen, chef for kontraspionage hos PET.

Forskeres muligheder for at deltage i den offentlige debat skal undersøges
Professor Jacob Dahl Rendtorff fra Roskilde Universitet har modtaget en bevilling fra Danmarks Frie Forskningsfond til at undersøge forskerens rolle i samfundet set i lyset af den seneste tids debat om forskningsfrihed.

KU-forsker vil bygge matematisk model der skal stoppe pandemier
Professor Samir Bhatt fra Københavns Universitet har fået The Schmidt Science Polymaths Award, så han kan forfølge sin ambition om at bygge en matematisk model der skal stoppe pandemier.
Seneste artikler:

Kunsten at huske, vi ser på verden med forskellige briller
Tre bøger har spillet en særlig rolle for lektor og forsker, Lone Koefoed Hansen. To bøger om menneskets forhold til teknologien og en tredje, som påminder os om altid at have andres perspektiver for øje.

Finn Foton skal lære børn – og deres forældre – om naturvidenskaben
Ny børnebog skal inspirere hele familien til at snakke om kvantefysik og andre avancerede naturvidenskabelige emner.

Danmarks grønne godfather: – Når det gælder forskning, er det piskende nødvendigt, at vi får toptrimmet systemet
På centrale teknologier står vi stærkt i Danmark og potentialerne er store. Men vi skal oppe os i fremtiden, lyder det fra Anders Eldrup.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.