Online nichemedier er blevet mere almindelige de sidste 10 år, men der manglede et, der formidlede viden om den private og offentlige forskningsverden til den selvsamme. Det blev der rådet bod på i april sidste år, hvor Science Report trykkede på knappen og gik i luften med historier om forskning, penge og politik.
Siden er det blevet til mere end 50 nyhedsbreve og godt 650 artikler, og tilsyneladende er I læsere tilfredse. I hvert fald angiver mere end 92% i en spørgeskemaundersøgelse, at de er “tilfredse” eller “meget tilfredse” med nyhedsbrevet.
Hvad angår besøgstal, så tager de fleste en tur rundt om sitet enten ugentligt eller dagligt og næsten 9 ud af 10 læser nyhedsbrevet ofte eller hver gang, det udkommer.
Så meget for hvor ofte det bliver brugt.
Men også indholdet lader til at ramme læserskaren. I hvert fald mener over 95%, at sproget er klart og forståeligt, og flere angiver, at der er god balance mellem aktualitet og dybde.
Ikke alle læsere er så til gengæld helt vilde med, at det koster noget at få adgang til alt materialet – flere angiver de vil sætte pris på, at en mindre del af artiklerne ligger bag abonnementsmur.
Vi takker for alle de mange svar på vores spørgeskemaundersøgelse og tager dem med i vores fremtidige tilpasning af indholdet.
Skulle nogen sidde og have anden ros eller ris – eller gode historier, er man altid velkommen til at skrive til info@sciencreport.dk.
Forsiden lige nu:

Forskerne er taberne, når fuptidsskrifter går på rov
En voksende underskov af såkaldte fagfællebedømte fuptidsskrifter truer forskningskvalitet og risikerer at knuse forskeres karrierer. Men der er råd at hente for at undvige de brodne kar.

Derfor blev Niels Bohr Instituttet NATO’s nye kvantecenter
Niels Bohr Instituttet bliver NATO’s nye kvantecenter, og det skaber enorme perspektiver for udviklingen af dansk kvanteforskning og for Danmark som forskningsnation. Vi har spurgt lederen af Niels Bohr Instituttet, hvordan det lykkedes at skaffe centret til Danmark.

Blå proteiner kan rense indre farvande og levere mere bæredygtig mad
Der er særdeles gunstige betingelser for at dyrke tang og muslinger i de danske fjorde, fremhæver professor Jens Kjerulf Petersen, DTU Aqua. Muslingeproduktionen har potentiale til 20-30 gange den nuværende størrelse.
Seneste artikler:

Robothænder med følelser
Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu.

Jens Lundgren: – Jeg var lægestuderende, havde kludder i mit privatliv og ønskede at tage orlov. Så fik jeg en øjenåbner
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Midt i en periode med kludder i privatlivet blev Jens Lundgren inviteret til det føderale forskningsinstitut NIH i USA. Det blev en øjenåbner for ham.

Mathias Poulsen: – Mine spørgsmål trængte sig på: Bidrager legen til samfundets demokratiske samtaler?
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Mathias Poulsen startede en international legefestival, som udviklede sig til et levende, legende fællesskab. Derfra mærkede han en længsel efter at stille store spørgsmål.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.