Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Andre skriver

Lone Frank får publicistpris

NAVNE: Lone Frank får prisen for sin kamp for at få videnskaben til at spille en rolle i vores samfund

Forsker og videnskabsjournalist Lone Frank kan bedst lide at fortælle de historier, der rummer en stor ambivalens. Hendes og Pernille Rose Grønkjærs dokumentar om dyb hjernestimulation har netop haft verdenspræmiere på CPH:SCIENCE.
Forsker og videnskabsjournalist Lone Frank kan bedst lide at fortælle de historier, der rummer en stor ambivalens. Hendes og Pernille Rose Grønkjærs dokumentar om dyb hjernestimulation har netop haft verdenspræmiere på CPH:SCIENCE.

– Hun er insisterende som få, utålmodig og skånselsløs i sin kamp, ja nærmest drift, for at få den eksakte viden til at spille en rolle for os og vores samfund, sådan lød det i begrundelsen for prisen fra Den Danske Publicistklub, der blev uddelt lørdag aften ved årets prisfest.

Lone Frank er meget beæret over at modtage journalistprisen. Hun ser det som en kæmpe anderkendelse ifølge Journalisten.dk. Hun mener, at hendes evne til at formidle videnskab skyldes, at hun ikke er drevet af samme behov for aktualitet som mange andre journalister, og at hun har en bedre forudsætning for at kunne forstå det stof hun skal formidle.

– Jeg tror, at jeg har lettere ved at forklare ting, end mange uden en videnskabelig baggrund, fordi jeg forstår dem bedre – fordi jeg kommer fra videnskaben og kender den indefra. Hvis man ikke helt forstår noget til bunds, er det meget svært at forklare nogen, hvorfor det er interessant og vigtigt, siger Lone Frank til Journalisten.dk.

Hun fortæller, at videnskabsformidling ikke blot forudsætter en grundig forståelse, men også handler om at gøre stoffet nærværende:

– Det er vigtigt at vise, at videnskaben ikke er noget, der er fjernet fra vores hverdag. Den omkranser hele vores liv. Man skal ind og vise læseren, at det handler om dig, siger hun til Journalisten.dk.

Prisen blev uddelt 15. maj og udgør ud over diplomet 20.000 kroner.

Forsiden lige nu:

Dansk forskning er dybt afhængige af EU – men vi skal af med omstridt princip

REPORTAGE. På Christiansborg var dansk forskning, erhvervsliv og politikere samlet til en diskussion af, hvordan vi bidrager til stærk prioritering af forskning i EU, så unionen både kan konkurrere med Kina og USA og komme dansk forskning til gode. Når det kommer til sidstnævnte kalder tiden på et opgør med et “fornuftsstridigt” regnestykke, lød det.

Seneste artikler:

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.

Discover more from Science Report

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading