Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Forside

Lundbeckfonden udnævner ny chef for uddelingsområdet

Fonden klar med ny uddelingsstrategi, der skal ledes af Thomas Sinkjær fra Villum Fonden

Det går godt i Lundbeck og de andre firmaer, som finansierer Lundbeckfondens uddelinger. Derfor forventer fonden at kunne øge mængden af penge, der gives til forskning i de kommende år.

Den stigende pengemængde har har fået fondens ledelse til at træde et skridt tilbage og genoverveje de langsigtede mål med uddelingerne. Resultatet er en ny uddelingsstrategi, der nu skal udmøntes.

I fremtiden vil Lundbeckfonden prioritere støtte til hjerneforskning endnu højere:

–  Hjernesygdomme koster samfundet milliarder og har enorme menneskelige omkostninger for både patienter og pårørende. Vi ønsker at bidrage til, at Danmark bliver en af verdens førende hjerneforskningsnationer, siger Lene Skole, administrerende direktør i Lundbeckfonden.

Thomas Sinkjær har senest som forskningsdirektør i Villum Fonden vist, at han kan skabe store resultater

Implementeringen af den nye strategi skal ledes af Thomas Sinkjær, der kommer fra en stilling som forskningsdirektør i Villum Fonden. Ansættelsen glæder Lene Skole:

– Thomas Sinkjær har senest som forskningsdirektør i Villum Fonden vist, at han kan skabe store resultater. Han er den helt rette til at stå i spidsen for vores ambitiøse uddelingsstrategi, og jeg glæder mig meget til at få ham om bord, siger Lene Skole.

Og glæden er heldigvis gengældt:

– Jeg har haft nogle utroligt spændende år i Villum Fonden, hvor jeg blandt andet har opnået stor erfaring med at udvikle en ny forskningsstrategi. Den erfaring får jeg god brug for i mit nye job, hvor jeg skal lede lanceringen og implementeringen af Lundbeckfondens nye strategi. Det ser jeg meget frem til, siger Thomas Sinkjær.

Lundbeckfondens nye uddelingsstrategi er baseret på en forventning om øgede indtægter de kommende år. Der bliver således ikke taget penge fra andre uddelingsområder for at finansiere det øgede fokus på hjerneforskning.

For at understøtte den nye strategi vil alle ekstra indtægter blive brugt på hjerneforskning, der i denne sammenhæng skal forstås meget bredt.

Thomas Sinkjær tiltræder sin nye stilling 1. januar 2018. Han kommer fra en stilling som forskningsdirektør i Villum Fonden og har desuden været direktør for Danmarks Grundforskningsfond fra 2007-2015.

Thomas Sinkjær er cand.polyt. (1983) og ph.d. (1988) fra Aalborg Universitet, dr. med. fra KU (1998) og var fra 1993-2006 professor og centerleder ved Center for Sanse-Motorisk Interaktion på Aalborg Universitet.

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.