I løbet af efteråret flytter Lykke Friis til Tyskland, hvor hun som ny korrespondent på Berlingske skal dække Tyskland og Europa. Det skriver Berlingske.
– Jobbet som tysklandskorrespondent er intet mindre end en ungdomsdrøm, som jeg nu får mulighed for at realisere – og det oven i købet i en tid, hvor Tyskland fylder mere og mere i europæisk og international politik. Jeg glæder mig meget til at bringe læserne endnu tættere på Tyskland, lige fra politik til tysk kultur, siger Lykke Friis til Berlingske.
Lykke Friis meddelte i foråret, at hun efter ni år på Københavns Universitet stopper som prorektor for uddannelse.
Allerede dengang løftede den tidligere klima- og energiminister sløret for, at hun fremover ville være optaget af formidling og forfatterskab om Tyskland og Europa. I efteråret 2018 er hun også aktuel med en ny bog om tysk politik.
Lykke Friis har altid haft Europa som omdrejningspunkt for sit virke. Hun er i forvejen forfatter til flere bøger om Tyskland og Europa og har en ph.d. i international politik. Hun er også tidligere europapolitisk chef i Dansk Industri.
Som prorektor har Lykke Friis været en vigtig drivkraft bag flere internationale arrangementer med prominente gæster, heriblandt den tyske kansler Angela Merkel og Ban Ki-moon, tidligere generalsekretær for FN.
Lykke Friis starter i sin nye stilling på Berlingske pr. 15. august.
Forsiden lige nu:

Styrelse overvejer at trække støtte fra forskningsinstitutions klimaværktøj
Offentlig støtte til udvikling af et værktøj til livscyklusvurdering (LCA) af byggerier kan være i strid med EU’s statsstøtteregler. Uden støtte er det tvivlsomt, om værktøjet kan fortsætte.

Danske Space Explorers går sammen i banebrydende partnerskab
31 danske universiteter, virksomheder og andre rumaktører har etableret et samarbejde der skal udvikle dansk rumforskning.

Ekstraordinære neurotalenter tiltrækkes af dansk forskningscenter
Forskningscenteret Dandrite tilbyder som noget helt unikt 9-årige forløb til forskningstalenter inden for neurovidenskab. Det giver talenterne mulighed for langsigtet ”high risk – high gain”-forskning.
Seneste artikler:

KU kalder regering: Vi har akut brug for jeres life science-strategi
LIFE SCIENCE HAR ORDET. Vores sundhedsdata mangler muskler, forskningsinfrastrukturen halter, og der er rift om talenterne. KU giver tre forslag til løsninger.

Når køn bliver en (lille) forskningsfordel
Er det en fordel at være kvindelig forsker i mandsdominerede moskemiljøer? Ja, det kan det være, og måske har kvindelige forskere også mere blik for køn i deres forskning, antyder islamforsker Lene Kühle i dette indlæg.

Kvasir Technologies sætter kurs mod kommercielt gennembrud med støtte fra EU
Hos Kvasir Technologies i Søborg har CEO Joachim Bachman Nielsen svært ved at få armene ned for tiden. Hans virksomhed har for nylig modtaget en bevilling på godt 20 mio. kr. fra Horizon Europe. Det giver ro til at opskalere og professionalisere virksomheden.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.