I løbet af efteråret flytter Lykke Friis til Tyskland, hvor hun som ny korrespondent på Berlingske skal dække Tyskland og Europa. Det skriver Berlingske.
– Jobbet som tysklandskorrespondent er intet mindre end en ungdomsdrøm, som jeg nu får mulighed for at realisere – og det oven i købet i en tid, hvor Tyskland fylder mere og mere i europæisk og international politik. Jeg glæder mig meget til at bringe læserne endnu tættere på Tyskland, lige fra politik til tysk kultur, siger Lykke Friis til Berlingske.
Lykke Friis meddelte i foråret, at hun efter ni år på Københavns Universitet stopper som prorektor for uddannelse.
Allerede dengang løftede den tidligere klima- og energiminister sløret for, at hun fremover ville være optaget af formidling og forfatterskab om Tyskland og Europa. I efteråret 2018 er hun også aktuel med en ny bog om tysk politik.
Lykke Friis har altid haft Europa som omdrejningspunkt for sit virke. Hun er i forvejen forfatter til flere bøger om Tyskland og Europa og har en ph.d. i international politik. Hun er også tidligere europapolitisk chef i Dansk Industri.
Som prorektor har Lykke Friis været en vigtig drivkraft bag flere internationale arrangementer med prominente gæster, heriblandt den tyske kansler Angela Merkel og Ban Ki-moon, tidligere generalsekretær for FN.
Lykke Friis starter i sin nye stilling på Berlingske pr. 15. august.
Forsiden lige nu:

Forskerne er taberne, når fuptidsskrifter går på rov
En voksende underskov af såkaldte fagfællebedømte fuptidsskrifter truer forskningskvalitet og risikerer at knuse forskeres karrierer. Men der er råd at hente for at undvige de brodne kar.

Derfor blev Niels Bohr Instituttet NATO’s nye kvantecenter
Niels Bohr Instituttet bliver NATO’s nye kvantecenter, og det skaber enorme perspektiver for udviklingen af dansk kvanteforskning og for Danmark som forskningsnation. Vi har spurgt lederen af Niels Bohr Instituttet, hvordan det lykkedes at skaffe centret til Danmark.

Blå proteiner kan rense indre farvande og levere mere bæredygtig mad
Der er særdeles gunstige betingelser for at dyrke tang og muslinger i de danske fjorde, fremhæver professor Jens Kjerulf Petersen, DTU Aqua. Muslingeproduktionen har potentiale til 20-30 gange den nuværende størrelse.
Seneste artikler:

Robothænder med følelser
Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu.

Jens Lundgren: – Jeg var lægestuderende, havde kludder i mit privatliv og ønskede at tage orlov. Så fik jeg en øjenåbner
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Midt i en periode med kludder i privatlivet blev Jens Lundgren inviteret til det føderale forskningsinstitut NIH i USA. Det blev en øjenåbner for ham.

Mathias Poulsen: – Mine spørgsmål trængte sig på: Bidrager legen til samfundets demokratiske samtaler?
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Mathias Poulsen startede en international legefestival, som udviklede sig til et levende, legende fællesskab. Derfra mærkede han en længsel efter at stille store spørgsmål.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.