Novo Nordisk Fonden uddeler hvert år op til 22,8 millioner kr. til større kunsthistoriske forskningsprojekter af 1-3 års varighed. Fonden har nu åbent for nye ansøgninger.
Formålet med støtten er at bidrage til kunsthistorisk forskning i Danmark og at støtte spirende forskere til en forskerkarriere.
Emne for forskningsprojekter
Forskningen kan dreje sig om kunsthistorie fra alle tidsaldre i dansk eller international kontekst, men ansøgningen skal indeholde en forklaring af den faglige relevans for forskningsmiljøet på den værtsinstitution, der skal huse forskeren i perioden.
Novo Nordisk Fonden støtter desuden forskning, der fokuserer på det tværfaglige felt mellem kunsthistorie og naturvidenskab, for at bidrage til, at viden inden for kunst og humaniora holder trit med f.eks. udviklingen af ny teknologi.
Det er centralt, at der er et tydeligt forskningsformål med projektet. Støtten går ikke til andre formål som konferencer eller bogudgivelser.
Gode penge at hente
Fondens samlede bevillingsbudget er i år på 22,8 millioner kroner. Pengene er fordelt ud på fire områder, der har fået hvert sit opslag hos Novo Nordisk Fonden:
- Generel projektstøtte, der har en bevillingssum på 2 mio. kr.
- Fem ph.d.-projekter, der tildeles en samlet sum på 8 mio. kr.
- Fire post.doc.-stipendier, der tildeles en samlet sum på 4,8 mio. kr.
- Investigator grants, der tildeles en samlet bevillingssum på 8 mio. kr.
De forskellige opslag har varierende krav, der hver især kan ses på de individuelle sider.
Alle opslagene er åbne for ansøgninger indtil d. 18. Januar 2018 kl. 14, og resultaterne annonceres sidst i marts. De udvalgte forskere kan tidligst starte deres projekter d. 1. April 2018.
Ansøgningen kan være på dansk eller engelsk.
Find nærmere information og retningslinjer i Novo Nordisk Fondens fulde vejledningspjece
Forsiden lige nu:

Pionerforskere vinder verdens største hjerneforskningspris for molekylære afsløringer
Tre internationale pionerforskere vinder The Barin Prize 2023 for at have afsløret de molekylære mekanismer bag hjernens udvikling og plasticitet. Det understreger basalforskningens store betydning, fremhæver Lundbeckfondens forskningsdirektør og sidste års danske prisvinder.

IDA: Medlemskabet af det europæiske forsvar skal give forskningen den ekstra milliard
Danmark er blevet en del af Det Europæiske Forsvarsagentur, og det bør kaste en milliard ekstra kroner af til dansk forskning i det kommende forsvarsforlig, mener IDA.

’Det danske forskningsmirakel’ er på tilbagetog
Forskningskonference og ny rapport har taget temperaturen på dansk forsknings internationale gennemslagskraft. Konklusionen er entydig: Temperaturen falder.
Seneste artikler:

Når køn bliver en (lille) forskningsfordel
Er det en fordel at være kvindelig forsker i mandsdominerede moskemiljøer? Ja, det kan det være, og måske har kvindelige forskere også mere blik for køn i deres forskning, antyder islamforsker Lene Kühle i dette indlæg.

Kvasir Technologies sætter kurs mod kommercielt gennembrud med støtte fra EU
Hos Kvasir Technologies i Søborg har CEO Joachim Bachman Nielsen svært ved at få armene ned for tiden. Hans virksomhed har for nylig modtaget en bevilling på godt 20 mio. kr. fra Horizon Europe. Det giver ro til at opskalere og professionalisere virksomheden.

Nyt center skal styrke den forsvarsteknologiske udvikling i Danmark
De danske universiteter har sammen med fem godkendte serviceinstitutter dannet Nationalt Forsvarsteknologisk Center (NFC). Centret forankres på Aalborg Universitet, og ambitionen er at styrke udviklingen af nye teknologier og øge samarbejdet mellem industrien, Forsvaret og universiteterne.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
