Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Forside

En milliard til fri forskning

PENGE: Det Frie Forskningsråd uddeler en milliard til originale forskningsidéer. Og der er godt nyt for ansøgere til humanioraprojekter og postdoc’er.

Professor Peter Munk Christensen, som er bestyrelsesformand for Det Frie Forskningsråd

Det Frie Forskningsråd uddeler omkring en milliard kroner til fri forskning i løbet af det næste år. Pengene er ikke bundet til bestemte temaer, og kan søges af alle forskningsdiscipliner. På den måde går de mange midler til at besvare de spørgsmål, som forskerne selv mener er de vigtigste inden for deres felt.

Men der er rift om pengene. Sidste år modtog rådet 2.780 ansøgninger, hvoraf 386 fik bevillinger. Derfor er der i år, sket nogle ændringer i ansøgningsproceduren.

Det bliver for første gang muligt for humanistiske forskningsprojekter at søge den mindste pulje: DFF-Forskningsprojekt 1. Den har en maksimal bevillingsstørrelse på 1,8 millioner, og skal sikre forskerne bedre muligheder for at målrette deres ansøgninger, eksempelvis i forhold til varigheden af deres forskningsprojekter.

-Vi meget tilfredse med, at alle videnskabelige hovedområder nu kan søge både Forskningsprojekt 1 og 2, så der hele vejen rundt i dansk forskning kan søges projektmidler til den originale forskningsidé i både større og mindre skala. siger professor Peter Munk Christiansen, bestyrelsesformand for Det Frie Forskningsråd i en pressemeddelelse fra Uddannelses- og Forskningsministeriet.

Derudover er behandlingstiden på ansøgninger om International Postdoc, blevet kortere, så dem der indsender en ansøgning til 1. november 2017, allerede kan få svar i februar 2018. Det skal sørge for, at de yngre forskere bedre kan tilrettelægge deres karriereplaner.

Det er det faglige råd som bedømmer alle ansøgninger med hjælp fra internationale paneler, og den gennemsnitlige bevillingsstørrelse er på 2,4 millioner kroner.

Læs mere her om ansøgningsmuligheder og frister.

 

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Når køn bliver en (lille) forskningsfordel

Er det en fordel at være kvindelig forsker i mandsdominerede moskemiljøer? Ja, det kan det være, og måske har kvindelige forskere også mere blik for køn i deres forskning, antyder islamforsker Lene Kühle i dette indlæg.

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.