Det Frie Forskningsråd uddeler omkring en milliard kroner til fri forskning i løbet af det næste år. Pengene er ikke bundet til bestemte temaer, og kan søges af alle forskningsdiscipliner. På den måde går de mange midler til at besvare de spørgsmål, som forskerne selv mener er de vigtigste inden for deres felt.
Men der er rift om pengene. Sidste år modtog rådet 2.780 ansøgninger, hvoraf 386 fik bevillinger. Derfor er der i år, sket nogle ændringer i ansøgningsproceduren.
Det bliver for første gang muligt for humanistiske forskningsprojekter at søge den mindste pulje: DFF-Forskningsprojekt 1. Den har en maksimal bevillingsstørrelse på 1,8 millioner, og skal sikre forskerne bedre muligheder for at målrette deres ansøgninger, eksempelvis i forhold til varigheden af deres forskningsprojekter.
-Vi meget tilfredse med, at alle videnskabelige hovedområder nu kan søge både Forskningsprojekt 1 og 2, så der hele vejen rundt i dansk forskning kan søges projektmidler til den originale forskningsidé i både større og mindre skala. siger professor Peter Munk Christiansen, bestyrelsesformand for Det Frie Forskningsråd i en pressemeddelelse fra Uddannelses- og Forskningsministeriet.
Derudover er behandlingstiden på ansøgninger om International Postdoc, blevet kortere, så dem der indsender en ansøgning til 1. november 2017, allerede kan få svar i februar 2018. Det skal sørge for, at de yngre forskere bedre kan tilrettelægge deres karriereplaner.
Det er det faglige råd som bedømmer alle ansøgninger med hjælp fra internationale paneler, og den gennemsnitlige bevillingsstørrelse er på 2,4 millioner kroner.
Læs mere her om ansøgningsmuligheder og frister.
Forsiden lige nu:

Styrelse overvejer at trække støtte fra forskningsinstitutions klimaværktøj
Offentlig støtte til udvikling af et værktøj til livscyklusvurdering (LCA) af byggerier kan være i strid med EU’s statsstøtteregler. Uden støtte er det tvivlsomt, om værktøjet kan fortsætte.

Danske Space Explorers går sammen i banebrydende partnerskab
31 danske universiteter, virksomheder og andre rumaktører har etableret et samarbejde der skal udvikle dansk rumforskning.

Ekstraordinære neurotalenter tiltrækkes af dansk forskningscenter
Forskningscenteret Dandrite tilbyder som noget helt unikt 9-årige forløb til forskningstalenter inden for neurovidenskab. Det giver talenterne mulighed for langsigtet ”high risk – high gain”-forskning.
Seneste artikler:

KU kalder regering: Vi har akut brug for jeres life science-strategi
LIFE SCIENCE HAR ORDET. Vores sundhedsdata mangler muskler, forskningsinfrastrukturen halter, og der er rift om talenterne. KU giver tre forslag til løsninger.

Når køn bliver en (lille) forskningsfordel
Er det en fordel at være kvindelig forsker i mandsdominerede moskemiljøer? Ja, det kan det være, og måske har kvindelige forskere også mere blik for køn i deres forskning, antyder islamforsker Lene Kühle i dette indlæg.

Kvasir Technologies sætter kurs mod kommercielt gennembrud med støtte fra EU
Hos Kvasir Technologies i Søborg har CEO Joachim Bachman Nielsen svært ved at få armene ned for tiden. Hans virksomhed har for nylig modtaget en bevilling på godt 20 mio. kr. fra Horizon Europe. Det giver ro til at opskalere og professionalisere virksomheden.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.