Det Frie Forskningsråd uddeler omkring en milliard kroner til fri forskning i løbet af det næste år. Pengene er ikke bundet til bestemte temaer, og kan søges af alle forskningsdiscipliner. På den måde går de mange midler til at besvare de spørgsmål, som forskerne selv mener er de vigtigste inden for deres felt.
Men der er rift om pengene. Sidste år modtog rådet 2.780 ansøgninger, hvoraf 386 fik bevillinger. Derfor er der i år, sket nogle ændringer i ansøgningsproceduren.
Det bliver for første gang muligt for humanistiske forskningsprojekter at søge den mindste pulje: DFF-Forskningsprojekt 1. Den har en maksimal bevillingsstørrelse på 1,8 millioner, og skal sikre forskerne bedre muligheder for at målrette deres ansøgninger, eksempelvis i forhold til varigheden af deres forskningsprojekter.
-Vi meget tilfredse med, at alle videnskabelige hovedområder nu kan søge både Forskningsprojekt 1 og 2, så der hele vejen rundt i dansk forskning kan søges projektmidler til den originale forskningsidé i både større og mindre skala. siger professor Peter Munk Christiansen, bestyrelsesformand for Det Frie Forskningsråd i en pressemeddelelse fra Uddannelses- og Forskningsministeriet.
Derudover er behandlingstiden på ansøgninger om International Postdoc, blevet kortere, så dem der indsender en ansøgning til 1. november 2017, allerede kan få svar i februar 2018. Det skal sørge for, at de yngre forskere bedre kan tilrettelægge deres karriereplaner.
Det er det faglige råd som bedømmer alle ansøgninger med hjælp fra internationale paneler, og den gennemsnitlige bevillingsstørrelse er på 2,4 millioner kroner.
Læs mere her om ansøgningsmuligheder og frister.
Forsiden lige nu:

Thomas Sinkjær: – Vi får en udfordring, hvis forskningsberedskabet bliver kompromitteret
Nye tal fra DFiR’s årsrapport viser yderligere stigning af universiteternes eksterne forskningsmidler. Thomas Sinkjær frygter for det, han kalder ’det brede forskningsberedskab’.

Røverhistorier, løgnhalse og snørklede fortællinger inspirerer DTU-forsker
Anne Ladegaard Skov peger på tre bøger, der har formet hende som forsker, og det er den ene røverhistorie efter den anden.

Ida Willig bliver dekan for Humaniora på RUC
Professor i journalistik Ida Willig bliver dekan på Institut for Kommunikation og Humanistisk Videnskab på Roskilde Universitet. Hun har mangeårig erfaring med at skabe gode forskningsmiljøer og brænder for de store dagsordener.
Seneste artikler:

Kunsten at huske, vi ser på verden med forskellige briller
Tre bøger har spillet en særlig rolle for lektor og forsker, Lone Koefoed Hansen. To bøger om menneskets forhold til teknologien og en tredje, som påminder os om altid at have andres perspektiver for øje.

Finn Foton skal lære børn – og deres forældre – om naturvidenskaben
Ny børnebog skal inspirere hele familien til at snakke om kvantefysik og andre avancerede naturvidenskabelige emner.

Danmarks grønne godfather: – Når det gælder forskning, er det piskende nødvendigt, at vi får toptrimmet systemet
På centrale teknologier står vi stærkt i Danmark og potentialerne er store. Men vi skal oppe os i fremtiden, lyder det fra Anders Eldrup.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.