Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Forside

En milliard til fri forskning

PENGE: Det Frie Forskningsråd uddeler en milliard til originale forskningsidéer. Og der er godt nyt for ansøgere til humanioraprojekter og postdoc’er.

Professor Peter Munk Christensen, som er bestyrelsesformand for Det Frie Forskningsråd

Det Frie Forskningsråd uddeler omkring en milliard kroner til fri forskning i løbet af det næste år. Pengene er ikke bundet til bestemte temaer, og kan søges af alle forskningsdiscipliner. På den måde går de mange midler til at besvare de spørgsmål, som forskerne selv mener er de vigtigste inden for deres felt.

Men der er rift om pengene. Sidste år modtog rådet 2.780 ansøgninger, hvoraf 386 fik bevillinger. Derfor er der i år, sket nogle ændringer i ansøgningsproceduren.

Det bliver for første gang muligt for humanistiske forskningsprojekter at søge den mindste pulje: DFF-Forskningsprojekt 1. Den har en maksimal bevillingsstørrelse på 1,8 millioner, og skal sikre forskerne bedre muligheder for at målrette deres ansøgninger, eksempelvis i forhold til varigheden af deres forskningsprojekter.

-Vi meget tilfredse med, at alle videnskabelige hovedområder nu kan søge både Forskningsprojekt 1 og 2, så der hele vejen rundt i dansk forskning kan søges projektmidler til den originale forskningsidé i både større og mindre skala. siger professor Peter Munk Christiansen, bestyrelsesformand for Det Frie Forskningsråd i en pressemeddelelse fra Uddannelses- og Forskningsministeriet.

Derudover er behandlingstiden på ansøgninger om International Postdoc, blevet kortere, så dem der indsender en ansøgning til 1. november 2017, allerede kan få svar i februar 2018. Det skal sørge for, at de yngre forskere bedre kan tilrettelægge deres karriereplaner.

Det er det faglige råd som bedømmer alle ansøgninger med hjælp fra internationale paneler, og den gennemsnitlige bevillingsstørrelse er på 2,4 millioner kroner.

Læs mere her om ansøgningsmuligheder og frister.

 

Forsiden lige nu:

Øget fokus og nye mål skal løfte “overset perle”

Danmark bruger 640 millioner kroner om året på ni internationale forskningsfaciliteter. Med en ny rapport udarbejdet af Uddannelses- og Forskningsministeriet og National Udvalg for Forskningsinfrastruktur vil Danmark med fire overordnede temaer have endnu mere gavn og udbytte af faciliteterne og samarbejdet.

Seneste artikler:

Robothænder med følelser

Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu. 

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.