Styrelsen for Forskning og Uddannelse (SFU) vil i samarbejde med National Research Foundation of Korea (NRF), bakke op om fælles netværksaktiviteter mellem danske og sydkoreanske forskere med programmet South Korea – Denmark Promotional Call.
Programmet bidrager til udgifter i forbindelse med mobilitets- og netværksaktiviteter forskerne imellem og skal danne grundlag for potentielle forskningssamarbejder i fremtiden. SFU vil støtte 2-3 projekter og uddeler op til 150.000 kr. inkl. overhead pr. projekt.
For de danskere, der ønsker at søge støtten, lyder kravet, at de skal være anerkendte forskere og ansat ved enten et dansk universitet eller forskningsenhed. Det gælder også ekspertforskere, som arbejder i en R&D (Research and Development)-virksomhed eller en GTS (Godkendt Teknologisk Service)-institution.
Desuden skal ansøgningerne afspejle et samfundsmæssigt formål med de fremsatte aktiviteter, og repræsentanterne fra de to lande skal bidrage ligeligt. Det kræves, at mindst én dansk og én koreansk forskningsinstitution er inkluderet i aktiviteterne. Samarbejderne forventes at forløbe fra 1. december 2017 og fortsætte til 31. November 2018.
NRF står for at udvælge og yde støtte til de sydkoreanske ansøgere, og det samme gælder SFU for de danske. Men ansøgere fra begge lande opfordres til at udarbejde koordinerede ansøgninger om støtte til fælles aktiviteter inden for feltet Science & Technology (naturvidenskab, datalogi, matematik, teknologi mm.).
Læs mere om ansøgningskrav og -procedure i opslaget på ufm.dk.
Forsiden lige nu:

Sprogforskers karrieresti er belagt med både hverdagssprog og trusler
DERFOR BLEV JEG FORSKER: “Jeg ved, hvor du bor” er ikke en trussel i sig selv, men har alligevel en ildevarslende lyd. Tanya Karoli Christensen har specialiseret sig i den slags ytringer og fortæller i dag, hvorfor hun blev forsker.

OL-kemi, Science-hold og grønne løsninger: Ørsted Medaljen hylder unik underviser og rollemodel
STEM-fagene og en grøn fremtid skal være for alle. Det formår lektor, Novo-rådgiver og gymnasielærer i kemi Nicolai Bogø Stabell med unik undervisning, der både når universitetshøjder og samtidig lader talentet overvinde forhindringer hos udfordrede elever. Derfor modtager han H.C. Ørsted Medaljen i bronze.

Stor forskningsbevilling skal få danskerne op af sofaen
Forskere fra Syddansk Universitet har modtaget støtte fra Nordea-fonden til at videreføre den nationale måling ’Danmark i Bevægelse’ og blive klogere på børn, unge og voksnes bevægelsesvaner. Målet er at skabe et mere fysisk aktivt Danmark.
Seneste artikler:

Robothænder med følelser
Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu.

Jens Lundgren: – Jeg var lægestuderende, havde kludder i mit privatliv og ønskede at tage orlov. Så fik jeg en øjenåbner
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Midt i en periode med kludder i privatlivet blev Jens Lundgren inviteret til det føderale forskningsinstitut NIH i USA. Det blev en øjenåbner for ham.

Mathias Poulsen: – Mine spørgsmål trængte sig på: Bidrager legen til samfundets demokratiske samtaler?
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Mathias Poulsen startede en international legefestival, som udviklede sig til et levende, legende fællesskab. Derfra mærkede han en længsel efter at stille store spørgsmål.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.