Styrelsen for Forskning og Uddannelse (SFU) vil i samarbejde med National Research Foundation of Korea (NRF), bakke op om fælles netværksaktiviteter mellem danske og sydkoreanske forskere med programmet South Korea – Denmark Promotional Call.
Programmet bidrager til udgifter i forbindelse med mobilitets- og netværksaktiviteter forskerne imellem og skal danne grundlag for potentielle forskningssamarbejder i fremtiden. SFU vil støtte 2-3 projekter og uddeler op til 150.000 kr. inkl. overhead pr. projekt.
For de danskere, der ønsker at søge støtten, lyder kravet, at de skal være anerkendte forskere og ansat ved enten et dansk universitet eller forskningsenhed. Det gælder også ekspertforskere, som arbejder i en R&D (Research and Development)-virksomhed eller en GTS (Godkendt Teknologisk Service)-institution.
Desuden skal ansøgningerne afspejle et samfundsmæssigt formål med de fremsatte aktiviteter, og repræsentanterne fra de to lande skal bidrage ligeligt. Det kræves, at mindst én dansk og én koreansk forskningsinstitution er inkluderet i aktiviteterne. Samarbejderne forventes at forløbe fra 1. december 2017 og fortsætte til 31. November 2018.
NRF står for at udvælge og yde støtte til de sydkoreanske ansøgere, og det samme gælder SFU for de danske. Men ansøgere fra begge lande opfordres til at udarbejde koordinerede ansøgninger om støtte til fælles aktiviteter inden for feltet Science & Technology (naturvidenskab, datalogi, matematik, teknologi mm.).
Læs mere om ansøgningskrav og -procedure i opslaget på ufm.dk.
Forsiden lige nu:

Mikroskopisk orm kan gøre os klogere på os selv
En 0,05mm ledorm bestående hovedsageligt af hjerne og penis kan være nøglen til at forstå nogle af evolutionens gåder – og give ledetråde til at forstå os selv. Lektor Katrine Worsaae har lagt ledormens genetiske puslespil og fundet de første svar på ’down-sizing’.

Forskeres muligheder for at deltage i den offentlige debat skal undersøges
Professor Jacob Dahl Rendtorff fra Roskilde Universitet har modtaget en bevilling fra Danmarks Frie Forskningsfond til at undersøge forskerens rolle i samfundet set i lyset af den seneste tids debat om forskningsfrihed.

Spionagetruslen mod dansk forskning er markant og kompleks
Danmark er verdensførende på en række områder, og det øger spionagetruslen mod dansk forskning, fortæller Anders Henriksen, chef for kontraspionage hos PET.
Seneste artikler:

Kunsten at huske, vi ser på verden med forskellige briller
Tre bøger har spillet en særlig rolle for lektor og forsker, Lone Koefoed Hansen. To bøger om menneskets forhold til teknologien og en tredje, som påminder os om altid at have andres perspektiver for øje.

Finn Foton skal lære børn – og deres forældre – om naturvidenskaben
Ny børnebog skal inspirere hele familien til at snakke om kvantefysik og andre avancerede naturvidenskabelige emner.

Danmarks grønne godfather: – Når det gælder forskning, er det piskende nødvendigt, at vi får toptrimmet systemet
På centrale teknologier står vi stærkt i Danmark og potentialerne er store. Men vi skal oppe os i fremtiden, lyder det fra Anders Eldrup.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.