Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Forside

Aarhus Universitet fastholder myndighedsbetjening

Aarhus Universitet fastholder opgave med myndighedsbetjening frem til 2020

Der bliver årligt brugt godt 730 millioner på at forskningsinstitutioner betjener myndighederne i form af fx beredskaber og overvågningsopgaver indenfor miljø- og fødevareområdet.

De penge, som har kæmpe betydning for forskningsinstitutioner indenfor fødevare- og miljøområdet kom i fare, da Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen i juni måned udtalte, at han ville udsætte pengene for åben konkurrence mellem forskningsinstitutioner, endda med deltagere fra udenlandske universiteter. Dermed gik ministeren endnu et skridt ned af vejen mod øget konkurrence indenfor forskningen.

Konkurrencebetingelserne fik flere universiteter op af stolene, men nu har Omnibus, der er den officielle avis for studerende og ansatte ved Aarhus Universitet, fået svar på at ministeren fastholder den aftalte ramme med universitetet på ca. 380 millioner frem til 2020.

Aarhus Universitet har sammen med DTU den største myndighedsbetjening i landet. Indenfor veterinærområdet har det hidtil været DTU, der varetog myndighedsbetjeningen, som også blev konkurrenceudsat allerede i 2016. Det har medført at DTU stopper med betjeningen i 2019, da universitetet oplever, den økonomiske ramme er blevet for snæver, og opgaven derfor ikke er rentabel. Den overgår fra 2019 til Københavns Universitet med Statens Seruminstitut som underleverandør.

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Urtidsforsker modtager årslegat på 5 mio. kroner

Donald Canfield, professor i økologi og forskningsleder på Biologisk Institut, Syddansk Universitet, modtager Villum Kann Rasmussens Årslegat til Teknisk og Naturvidenskabelig Forskning 2023 på 5 mio. kroner.


Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.