Der bliver årligt brugt godt 730 millioner på at forskningsinstitutioner betjener myndighederne i form af fx beredskaber og overvågningsopgaver indenfor miljø- og fødevareområdet.
De penge, som har kæmpe betydning for forskningsinstitutioner indenfor fødevare- og miljøområdet kom i fare, da Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen i juni måned udtalte, at han ville udsætte pengene for åben konkurrence mellem forskningsinstitutioner, endda med deltagere fra udenlandske universiteter. Dermed gik ministeren endnu et skridt ned af vejen mod øget konkurrence indenfor forskningen.
Konkurrencebetingelserne fik flere universiteter op af stolene, men nu har Omnibus, der er den officielle avis for studerende og ansatte ved Aarhus Universitet, fået svar på at ministeren fastholder den aftalte ramme med universitetet på ca. 380 millioner frem til 2020.
Aarhus Universitet har sammen med DTU den største myndighedsbetjening i landet. Indenfor veterinærområdet har det hidtil været DTU, der varetog myndighedsbetjeningen, som også blev konkurrenceudsat allerede i 2016. Det har medført at DTU stopper med betjeningen i 2019, da universitetet oplever, den økonomiske ramme er blevet for snæver, og opgaven derfor ikke er rentabel. Den overgår fra 2019 til Københavns Universitet med Statens Seruminstitut som underleverandør.
Forsiden lige nu:

Eksperterne har talt: Det skal vi med kunstig intelligens
FREMTIDENS AI. Debatserien om kunstig intelligens har nået sin ende. Vi tager en rundtur i svarene på, hvad vi egentlig skal med kunstig intelligens – og hvordan vi gør det bedst.

Politikerne har lyttet: Pengepulje skal sikre arbejdskraft til life science
Uddannelses- og Forskningsministeriet åbner pulje til udvikling af life science-uddannelser og kompetenceudvikling. Det er første svar på branchens opråb om politisk handling.

Øget fokus og nye mål skal løfte “overset perle”
Danmark bruger 640 millioner kroner om året på ni internationale forskningsfaciliteter. Med en ny rapport udarbejdet af Uddannelses- og Forskningsministeriet og National Udvalg for Forskningsinfrastruktur vil Danmark med fire overordnede temaer have endnu mere gavn og udbytte af faciliteterne og samarbejdet.
Seneste artikler:

Robothænder med følelser
Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu.

Jens Lundgren: – Jeg var lægestuderende, havde kludder i mit privatliv og ønskede at tage orlov. Så fik jeg en øjenåbner
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Midt i en periode med kludder i privatlivet blev Jens Lundgren inviteret til det føderale forskningsinstitut NIH i USA. Det blev en øjenåbner for ham.

Mathias Poulsen: – Mine spørgsmål trængte sig på: Bidrager legen til samfundets demokratiske samtaler?
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Mathias Poulsen startede en international legefestival, som udviklede sig til et levende, legende fællesskab. Derfra mærkede han en længsel efter at stille store spørgsmål.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.