Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Forside

Myndighedsbetjeninger udbudt til konkurrence

Universiteter kan nu komme med deres tilbud til varetagelse af flere myndighedsbetjeninger

Hands holding and caring a green young plant

Miljø- og Fødevareministeriet varslede d. 2. november, hvilke dele af myndighedsbetjeningen, der kommer i udbud næste gang.

De næste indsatsområder der udbydes er Skov og Landskab samt Skovovervågning. Begge er indtil nu blevet varetaget af Københavns Universitet.

Derudover udbydes områderne Luft og Emissioner samt Arter og Tør Natur, der hidtil er blevet varetaget af DCE – Nationalt Center for Miljø og Energi ved Aarhus Universitet.

Aarhus Universitet har endnu ikke overblik over konsekvenserne, hvis de ikke genvinder de indsatsområder, der har stået for de seneste år.

– Efter varslingen af konkurrenceudsættelsen laver man en konsekvensvurdering for at finde ud af, hvad der ville ske. Og den er vi i gang med at lave nu, siger Hanne Bach, der er direktør for DCE.

Prodekan på Aarhus Universitet Kurt Nielsen, der er ansvarlig for myndighedsområdet, er dog optimistisk:

– Jeg synes, at vi står fagligt stærkt, og jeg er overbevist om, at vi er konkurrencedygtige, siger han i universitetets pressemeddelelse.

Den forskningsbaserede myndighedsbetjening varetager de opgaver i offentlig forvaltning, som ministeriet lader danske universiteter varetage.

Regeringen besluttede d. 28. juni i år at konkurrenceudsætte hele Miljø- og Fødevareministeriets bevilling til forskningsbaseret myndighedsbetjening. I løbet af de næste ti år skal alle myndighedsområder i ministeriet derfor i offentligt udbud.

Den første myndighedsbetjening til at blive fastsat efter konkurrenceudsættelsen er Jagt- og vildtforvaltningen. Aarhus Universitet vandt her konkurrencen og skal fortsætte med at forske og rådgive på området.

Læs mere om udbuddene i AU’s pressemeddelelse

Forsiden lige nu:

Sådan tiltrækker du forskningskonferencer

De færreste forskere ved, hvordan man tiltrækker konferencer, selvom de betyder meget for både værtsforskerens karriere og universiteters evne til at hente udenlandske topforskere.

Seneste artikler:

Robothænder med følelser

Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu. 

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.