Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Forside

156 mio. kr. til 
Danish Diabetes Academy

Novo Nordisk Fonden har bevilget 156 mio. over en femårig periode kr. til Danish Diabetes

Bevilling gør akademiet i stand til at  udbyde op til 45 ph.d.-stipendier og op til 40 postdocstipendier. Derudover vil der også blive lavet et antal internationale gæsteprofessorater.

Bevillingen til Danish Diabetes Academy er, ifølge Fonden givet med det formål at uddanne næste generation af diabetesforskere samt at understøtte netværk og forskningssamarbejder. Målet er at sikre diabetesforskning på det allerhøjeste internationale niveau i Danmark.

Danish Diabetes Academy er et landsdækkende initiativ for diabetesforskning og forskeruddannelse, der samler både yngre forskere og seniorforskere fra universiteter, hospitaler og virksomheder i Danmark. Akademiets overordnede mål er at styrke kvaliteten af forskeruddannelse inden for diabetes. Et særligt mål at er at give unge forskertalenter optimale muligheder for at dygtiggøre sig og forfølge en karriere inden for feltet.

Professor Allan Flyvbjerg fra Steno Diabetes Center Copenhagen i Region Hovedstaden er udpeget som bestyrelsesformand og leder af akademiet:

– Det er ambitionen, at vi gennem Danish Diabetes Academy uddanner fremtidens diabetesforskere til at have en tværsektorielt og tværfaglig tilgang i deres arbejde. Det overordnede formål er at sætte forskerne i stand til at udvikle nye behandlingsformer, der kan forhindre de individuelle og samfundsmæssige følger af sygdommen diabetes, siger Allan Flyvbjerg.

Bevillingen vækkes også glæde hos Odense Universitets Hospital. Niels Nørgaard Pedersen, adm. sygehusdirektør, siger:

– Vi er utrolig glade for bevillingen og for at Odense Universitetshospital fortsat får mulighed for at huse sekretariatet i Danish Diabetes Academy. Akademiet har i de sidste fem år manifesteret sig som et central spiller inden for undervisning af yngre talentfulde diabetesforskere og som en national netværksplatform for hele diabetesmiljøet i Danmark. At Novo Nordisk Fonden fortsat støtter akademiet vil gavne træning og uddannelse af yngre danske diabetesforskere og dermed få afgørende betydning for at dansk diabetes forskning kan fastholde dets høje videnskabelige niveau.”

Om Danish Diabetes Academy

Danish Diabetes Academy blev etableret ved Odense Universitetshospital i 2012 med en bevilling fra Novo Nordisk Fonden på 201 mio. kr. og er åbent for alle diabetesforskere, der ønsker at benytte akademiets tilbud. Akademiet arbejder for at fremme samarbejder mellem forskningsmiljøer og sikre hurtig vidensdeling og adgang til nye forskningsresultater, -ideer og teknologier. I sidste ende er akademiets mål at bidrage til, at der frembringes ny viden om diabetes og nye måder at forebygge og behandle sygdommen på. Læs mere på https://www.danishdiabetesacademy.dk/

Forsiden lige nu:

Københavns Universitet brillierer i Champions League

Forskere fra Københavns Universitet modtog otte ud af 14 danske Starting Grants, da European Research Council (ERC) uddelte bevillinger tidligere på ugen. Prorektor David Dreyer Lassen kalder ERC for forskningsfinansieringens Champions League, og glæder sig over, at flere af forskerne kommer udefra.

Seneste artikler:

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.