Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Forside

156 mio. kr. til 
Danish Diabetes Academy

Novo Nordisk Fonden har bevilget 156 mio. over en femårig periode kr. til Danish Diabetes

Bevilling gør akademiet i stand til at  udbyde op til 45 ph.d.-stipendier og op til 40 postdocstipendier. Derudover vil der også blive lavet et antal internationale gæsteprofessorater.

Bevillingen til Danish Diabetes Academy er, ifølge Fonden givet med det formål at uddanne næste generation af diabetesforskere samt at understøtte netværk og forskningssamarbejder. Målet er at sikre diabetesforskning på det allerhøjeste internationale niveau i Danmark.

Danish Diabetes Academy er et landsdækkende initiativ for diabetesforskning og forskeruddannelse, der samler både yngre forskere og seniorforskere fra universiteter, hospitaler og virksomheder i Danmark. Akademiets overordnede mål er at styrke kvaliteten af forskeruddannelse inden for diabetes. Et særligt mål at er at give unge forskertalenter optimale muligheder for at dygtiggøre sig og forfølge en karriere inden for feltet.

Professor Allan Flyvbjerg fra Steno Diabetes Center Copenhagen i Region Hovedstaden er udpeget som bestyrelsesformand og leder af akademiet:

– Det er ambitionen, at vi gennem Danish Diabetes Academy uddanner fremtidens diabetesforskere til at have en tværsektorielt og tværfaglig tilgang i deres arbejde. Det overordnede formål er at sætte forskerne i stand til at udvikle nye behandlingsformer, der kan forhindre de individuelle og samfundsmæssige følger af sygdommen diabetes, siger Allan Flyvbjerg.

Bevillingen vækkes også glæde hos Odense Universitets Hospital. Niels Nørgaard Pedersen, adm. sygehusdirektør, siger:

– Vi er utrolig glade for bevillingen og for at Odense Universitetshospital fortsat får mulighed for at huse sekretariatet i Danish Diabetes Academy. Akademiet har i de sidste fem år manifesteret sig som et central spiller inden for undervisning af yngre talentfulde diabetesforskere og som en national netværksplatform for hele diabetesmiljøet i Danmark. At Novo Nordisk Fonden fortsat støtter akademiet vil gavne træning og uddannelse af yngre danske diabetesforskere og dermed få afgørende betydning for at dansk diabetes forskning kan fastholde dets høje videnskabelige niveau.”

Om Danish Diabetes Academy

Danish Diabetes Academy blev etableret ved Odense Universitetshospital i 2012 med en bevilling fra Novo Nordisk Fonden på 201 mio. kr. og er åbent for alle diabetesforskere, der ønsker at benytte akademiets tilbud. Akademiet arbejder for at fremme samarbejder mellem forskningsmiljøer og sikre hurtig vidensdeling og adgang til nye forskningsresultater, -ideer og teknologier. I sidste ende er akademiets mål at bidrage til, at der frembringes ny viden om diabetes og nye måder at forebygge og behandle sygdommen på. Læs mere på https://www.danishdiabetesacademy.dk/

Forsiden lige nu:

Derfor blev Niels Bohr Instituttet NATO’s nye kvantecenter

Niels Bohr Instituttet bliver NATO’s nye kvantecenter, og det skaber enorme perspektiver for udviklingen af dansk kvanteforskning og for Danmark som forskningsnation. Vi har spurgt lederen af Niels Bohr Instituttet, hvordan det lykkedes at skaffe centret til Danmark.

Seneste artikler:

Robothænder med følelser

Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu. 

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.