Bevilling gør akademiet i stand til at udbyde op til 45 ph.d.-stipendier og op til 40 postdocstipendier. Derudover vil der også blive lavet et antal internationale gæsteprofessorater.
Bevillingen til Danish Diabetes Academy er, ifølge Fonden givet med det formål at uddanne næste generation af diabetesforskere samt at understøtte netværk og forskningssamarbejder. Målet er at sikre diabetesforskning på det allerhøjeste internationale niveau i Danmark.
Danish Diabetes Academy er et landsdækkende initiativ for diabetesforskning og forskeruddannelse, der samler både yngre forskere og seniorforskere fra universiteter, hospitaler og virksomheder i Danmark. Akademiets overordnede mål er at styrke kvaliteten af forskeruddannelse inden for diabetes. Et særligt mål at er at give unge forskertalenter optimale muligheder for at dygtiggøre sig og forfølge en karriere inden for feltet.
Professor Allan Flyvbjerg fra Steno Diabetes Center Copenhagen i Region Hovedstaden er udpeget som bestyrelsesformand og leder af akademiet:
– Det er ambitionen, at vi gennem Danish Diabetes Academy uddanner fremtidens diabetesforskere til at have en tværsektorielt og tværfaglig tilgang i deres arbejde. Det overordnede formål er at sætte forskerne i stand til at udvikle nye behandlingsformer, der kan forhindre de individuelle og samfundsmæssige følger af sygdommen diabetes, siger Allan Flyvbjerg.
Bevillingen vækkes også glæde hos Odense Universitets Hospital. Niels Nørgaard Pedersen, adm. sygehusdirektør, siger:
– Vi er utrolig glade for bevillingen og for at Odense Universitetshospital fortsat får mulighed for at huse sekretariatet i Danish Diabetes Academy. Akademiet har i de sidste fem år manifesteret sig som et central spiller inden for undervisning af yngre talentfulde diabetesforskere og som en national netværksplatform for hele diabetesmiljøet i Danmark. At Novo Nordisk Fonden fortsat støtter akademiet vil gavne træning og uddannelse af yngre danske diabetesforskere og dermed få afgørende betydning for at dansk diabetes forskning kan fastholde dets høje videnskabelige niveau.”
Om Danish Diabetes Academy
Danish Diabetes Academy blev etableret ved Odense Universitetshospital i 2012 med en bevilling fra Novo Nordisk Fonden på 201 mio. kr. og er åbent for alle diabetesforskere, der ønsker at benytte akademiets tilbud. Akademiet arbejder for at fremme samarbejder mellem forskningsmiljøer og sikre hurtig vidensdeling og adgang til nye forskningsresultater, -ideer og teknologier. I sidste ende er akademiets mål at bidrage til, at der frembringes ny viden om diabetes og nye måder at forebygge og behandle sygdommen på. Læs mere på https://www.danishdiabetesacademy.dk/
Forsiden lige nu:

Forskerne er taberne, når fuptidsskrifter går på rov
En voksende underskov af såkaldte fagfællebedømte fuptidsskrifter truer forskningskvalitet og risikerer at knuse forskeres karrierer. Men der er råd at hente for at undvige de brodne kar.

Derfor blev Niels Bohr Instituttet NATO’s nye kvantecenter
Niels Bohr Instituttet bliver NATO’s nye kvantecenter, og det skaber enorme perspektiver for udviklingen af dansk kvanteforskning og for Danmark som forskningsnation. Vi har spurgt lederen af Niels Bohr Instituttet, hvordan det lykkedes at skaffe centret til Danmark.

Blå proteiner kan rense indre farvande og levere mere bæredygtig mad
Der er særdeles gunstige betingelser for at dyrke tang og muslinger i de danske fjorde, fremhæver professor Jens Kjerulf Petersen, DTU Aqua. Muslingeproduktionen har potentiale til 20-30 gange den nuværende størrelse.
Seneste artikler:

Robothænder med følelser
Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu.

Jens Lundgren: – Jeg var lægestuderende, havde kludder i mit privatliv og ønskede at tage orlov. Så fik jeg en øjenåbner
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Midt i en periode med kludder i privatlivet blev Jens Lundgren inviteret til det føderale forskningsinstitut NIH i USA. Det blev en øjenåbner for ham.

Mathias Poulsen: – Mine spørgsmål trængte sig på: Bidrager legen til samfundets demokratiske samtaler?
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Mathias Poulsen startede en international legefestival, som udviklede sig til et levende, legende fællesskab. Derfra mærkede han en længsel efter at stille store spørgsmål.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
