Novo Nordisk Fonden er blevet partner i en ny kampagne, der kæmper for forskningssamarbejde på tværs af landegrænser.
Kampagnen Together Science Can skal skabe opmærksomhed omkring vigtigheden af tværfaglig og tværnational forskning. Det initiativ støtter Novo Nordisk Fonden nu op om.
– Støtten foregår i form af, at vi aktivt arbejder for at udbrede budskabet om, hvor vigtigt forskning på tværs af fag- og landegrænser er, hvis vi skal kunne udvikle løsninger på nogle af de store globale udfordringer, som verden står overfor, fortæller Christian Mostrup Scheel, der er presseansvarlig ved Novo Nordisk Fonden, og fortsætter:
– Vi ønsker at skabe de bedst mulige rammer for forskningen, så samarbejdet kan forhåbentlig medføre, at man også fremover vil sikre, at forskerne nemt kan samarbejde på tværs af grænser.
I sidste uge kunne vi her på Science Report fortælle hvordan ønsket om mere tværfaglighed var en central del af Forskningsministeriets stormøde om Forsk 2025, kataloget for fremtidens retning i dansk forskning
Husk tværfagligheden og husk, at det tager lang tid
Det synspunkt er de enige i på Novo Nordisk.
Med støtte fra fonde, organisationer og videnskabsakademier fra forskellige lande vil kampagnen fejre internationalt forskningssamarbejde ved at fremvise hvad forskningen kan.
– Det vil i høj grad foregå på sociale medier, siger Christian Mostrup Scheel.
Med bl.a. social medie-værktøjer som shares, retweets og hashtags som #togethersciencecan skal Together Science Can samle stemmerne fra internationale forskere under den samme fane og sikre, at de har de bedst mulige betingelser for at skabe nye opdagelser.
Kampagnen er endda kommet op med sit eget håndtegn: To knyttede næver, der, holdt op mod hinanden, skaber formen på en hjerne – en symbolik, der binder sammenhold og forskning sammen.
Håndtegnet kan ses på de sociale medier med billeder af forskere fra hele verden, der hånd mod hånd danner lange kæder og dermed viser deres støtte til projektet.
Læs mere om Together Science Can
Forsiden lige nu:

Sprogforskers karrieresti er belagt med både hverdagssprog og trusler
DERFOR BLEV JEG FORSKER: “Jeg ved, hvor du bor” er ikke en trussel i sig selv, men har alligevel en ildevarslende lyd. Tanya Karoli Christensen har specialiseret sig i den slags ytringer og fortæller i dag, hvorfor hun blev forsker.

OL-kemi, Science-hold og grønne løsninger: Ørsted Medaljen hylder unik underviser og rollemodel
STEM-fagene og en grøn fremtid skal være for alle. Det formår lektor, Novo-rådgiver og gymnasielærer i kemi Nicolai Bogø Stabell med unik undervisning, der både når universitetshøjder og samtidig lader talentet overvinde forhindringer hos udfordrede elever. Derfor modtager han H.C. Ørsted Medaljen i bronze.

Stor forskningsbevilling skal få danskerne op af sofaen
Forskere fra Syddansk Universitet har modtaget støtte fra Nordea-fonden til at videreføre den nationale måling ’Danmark i Bevægelse’ og blive klogere på børn, unge og voksnes bevægelsesvaner. Målet er at skabe et mere fysisk aktivt Danmark.
Seneste artikler:

Robothænder med følelser
Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu.

Jens Lundgren: – Jeg var lægestuderende, havde kludder i mit privatliv og ønskede at tage orlov. Så fik jeg en øjenåbner
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Midt i en periode med kludder i privatlivet blev Jens Lundgren inviteret til det føderale forskningsinstitut NIH i USA. Det blev en øjenåbner for ham.

Mathias Poulsen: – Mine spørgsmål trængte sig på: Bidrager legen til samfundets demokratiske samtaler?
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Mathias Poulsen startede en international legefestival, som udviklede sig til et levende, legende fællesskab. Derfra mærkede han en længsel efter at stille store spørgsmål.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.