Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Forside

Novo Nordisk Fonden støtter ny international kampagne

Fonden støtter forskningssamarbejde på tværs af landegrænser

Novo Nordisk Fonden er blevet partner i en ny kampagne, der kæmper for forskningssamarbejde på tværs af landegrænser.

Kampagnen Together Science Can skal skabe opmærksomhed omkring vigtigheden af tværfaglig og tværnational forskning. Det initiativ støtter Novo Nordisk Fonden nu op om.

– Støtten foregår i form af, at vi aktivt arbejder for at udbrede budskabet om, hvor vigtigt forskning på tværs af fag- og landegrænser er, hvis vi skal kunne udvikle løsninger på nogle af de store globale udfordringer, som verden står overfor, fortæller Christian Mostrup Scheel, der er presseansvarlig ved Novo Nordisk Fonden, og fortsætter:

– Vi ønsker at skabe de bedst mulige rammer for forskningen, så samarbejdet kan forhåbentlig medføre, at man også fremover vil sikre, at forskerne nemt kan samarbejde på tværs af grænser.

I sidste uge kunne vi her på Science Report fortælle hvordan ønsket om mere tværfaglighed var en central del af Forskningsministeriets stormøde om Forsk 2025, kataloget for fremtidens retning i dansk forskning

Husk tværfagligheden og husk, at det tager lang tid

Det synspunkt er de enige i på Novo Nordisk.

Med støtte fra fonde, organisationer og videnskabsakademier fra forskellige lande vil kampagnen fejre internationalt forskningssamarbejde ved at fremvise hvad forskningen kan.

– Det vil i høj grad foregå på sociale medier, siger Christian Mostrup Scheel.

Med bl.a. social medie-værktøjer som shares, retweets og hashtags som #togethersciencecan skal Together Science Can samle stemmerne fra internationale forskere under den samme fane og sikre, at de har de bedst mulige betingelser for at skabe nye opdagelser.

Kampagnen er endda kommet op med sit eget håndtegn: To knyttede næver, der, holdt op mod hinanden, skaber formen på en hjerne – en symbolik, der binder sammenhold og forskning sammen.

Håndtegnet kan ses på de sociale medier med billeder af forskere fra hele verden, der hånd mod hånd danner lange kæder og dermed viser deres støtte til projektet.

Læs mere om Together Science Can

Forsiden lige nu:

Stor forskningsbevilling skal få danskerne op af sofaen

Forskere fra Syddansk Universitet har modtaget støtte fra Nordea-fonden til at videreføre den nationale måling ’Danmark i Bevægelse’ og blive klogere på børn, unge og voksnes bevægelsesvaner. Målet er at skabe et mere fysisk aktivt Danmark.

Seneste artikler:

Robothænder med følelser

Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu. 

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.