Mens vi spændt venter på udspillet til efterfølgeren til Horizon 2020, som ventes at komme i juni, er der stadig penge at hente i det nuværende program. Meeeeen de er ikke ligefrem nemme at få fingre i og der har været kritik af for tungt bureaukrati og langvarige behandlingsgange.
Med nu har Styrelsen for Forskning og Uddannelse udarbejdet en kort guide til de økonomiske regler i Horizon 2020-projekter, hvor formålet er at give et overblik over de væsentligste økonomiske regler, som alle projektdeltagere bør kende til for at undgå at lave fejl i afrapporteringer til EU.
Udgangspunktet for guiden er de mest gængse projekttyper under Horizon 2020 Research and innovation Actions, Innovation Actions og Coordination and Support Actions. Bagerst i guiden gennemgås de projektspecifikke regler for bevillinger under Det Europæiske Forskningsråd, Marie Skłodowska Curie Actions og SMV instrumentet. Det er vigtigt at understrege, at guiden på ingen måde er udtømmende, men den kan hentes her.
Første af 3
Den nyudkomne om økonomi er første i en række af tre. De kommende udgivelser i serien hedder:
-Den lille uundværlige om Horizon 2020-projekter – en introduktion til de juridiske regler. Udkommer i maj.
-Den lille uundværlige om Horizon 2020-projekter – en introduktion til de økonomiske og juridiske regler om Marie Skłodowska-Curie Actions. Udkommer i juni.
Forsiden lige nu:

49 skæve forskningsideer får økonomisk støtte af fond
Villum Fonden Experiment-program har uddelt bevillinger til i alt 49 skæve forskningsprojekter for en samlet værdi af 97 millioner kroner.

Lundbeckfonden giver millioner til forsker: Vil finde kuren på hidtil uhelbredelig sygdom
RNA-forsker Ulf Andersson Vang Ørom har gjort en banebrydende opdagelse i mus i jagten på en kur til Huntingtons sygdom. Nu fortsætter arbejdet i menneskehjernevæv.

Sådan tiltrækker du forskningskonferencer
De færreste forskere ved, hvordan man tiltrækker konferencer, selvom de betyder meget for både værtsforskerens karriere og universiteters evne til at hente udenlandske topforskere.
Seneste artikler:

Robothænder med følelser
Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu.

Jens Lundgren: – Jeg var lægestuderende, havde kludder i mit privatliv og ønskede at tage orlov. Så fik jeg en øjenåbner
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Midt i en periode med kludder i privatlivet blev Jens Lundgren inviteret til det føderale forskningsinstitut NIH i USA. Det blev en øjenåbner for ham.

Mathias Poulsen: – Mine spørgsmål trængte sig på: Bidrager legen til samfundets demokratiske samtaler?
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Mathias Poulsen startede en international legefestival, som udviklede sig til et levende, legende fællesskab. Derfra mærkede han en længsel efter at stille store spørgsmål.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.