Mens vi spændt venter på udspillet til efterfølgeren til Horizon 2020, som ventes at komme i juni, er der stadig penge at hente i det nuværende program. Meeeeen de er ikke ligefrem nemme at få fingre i og der har været kritik af for tungt bureaukrati og langvarige behandlingsgange.
Med nu har Styrelsen for Forskning og Uddannelse udarbejdet en kort guide til de økonomiske regler i Horizon 2020-projekter, hvor formålet er at give et overblik over de væsentligste økonomiske regler, som alle projektdeltagere bør kende til for at undgå at lave fejl i afrapporteringer til EU.
Udgangspunktet for guiden er de mest gængse projekttyper under Horizon 2020 Research and innovation Actions, Innovation Actions og Coordination and Support Actions. Bagerst i guiden gennemgås de projektspecifikke regler for bevillinger under Det Europæiske Forskningsråd, Marie Skłodowska Curie Actions og SMV instrumentet. Det er vigtigt at understrege, at guiden på ingen måde er udtømmende, men den kan hentes her.
Første af 3
Den nyudkomne om økonomi er første i en række af tre. De kommende udgivelser i serien hedder:
-Den lille uundværlige om Horizon 2020-projekter – en introduktion til de juridiske regler. Udkommer i maj.
-Den lille uundværlige om Horizon 2020-projekter – en introduktion til de økonomiske og juridiske regler om Marie Skłodowska-Curie Actions. Udkommer i juni.
Forsiden lige nu:

Aarhus Universitet lander banebrydende samarbejdsaftaler om arbejdskraft og iværksætteri
Aarhus Universitet har i denne uge underskrevet samarbejdsaftaler med Ikast-Brande kommune og Samsø kommune. Aftalerne skal styrke indsatserne inden for arbejdskraft, iværksætteri, klima, bæredygtighed og socialøkonomi.

Novo Nordisk Fonden uddeler 10 mio. kr. til ukrainske forskere
Novo Nordisk Fonden har givet 10 mio. kr. til stipendieprogrammer, der gør det muligt for ukrainske forskere at få ansættelse ved en forskningsinstitution i Polen eller Danmark. Foto: Novo Nordisk Fonden.

Forskning afslører: Trafikstøj øger risikoen for sygdomme mere og før, end vi troede
Professor Mette Sørensen deler ny forsknings afsløringer af, hvordan trafikstøj øger risikoen for sygdomme i en langt højere grad, end vi tidligere troede.
Seneste artikler:

Kunsten at huske, vi ser på verden med forskellige briller
Tre bøger har spillet en særlig rolle for lektor og forsker, Lone Koefoed Hansen. To bøger om menneskets forhold til teknologien og en tredje, som påminder os om altid at have andres perspektiver for øje.

Finn Foton skal lære børn – og deres forældre – om naturvidenskaben
Ny børnebog skal inspirere hele familien til at snakke om kvantefysik og andre avancerede naturvidenskabelige emner.

Danmarks grønne godfather: – Når det gælder forskning, er det piskende nødvendigt, at vi får toptrimmet systemet
På centrale teknologier står vi stærkt i Danmark og potentialerne er store. Men vi skal oppe os i fremtiden, lyder det fra Anders Eldrup.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.