Mickael Bech forlader direktørposten i VIVE til fordel for et professorat på Institut for Statskundskab på Aarhus Universitet pr. 1 september.
Han begrunder sin afgang med et stærkt ønske om at komme tættere på forskningen igen – og at hans farvel til direktørposten således udelukkende handler om dét.
– Jeg savner at have fingrene nede i det faglige, og jeg glæder mig til at vende tilbage til min egen forskning og til undervisning. Men det bliver vemodigt at sige farvel til alle de dygtige medarbejdere i VIVE, som med stor succes bidrager med aktuel viden til gavn for samfundet, siger Mickael Bech.
I VIVE’s bestyrelse lægger man afgørende vægt på, at også en kommende direktør har rødder i forskningsverdenen.
– Det er meget afgørende, at det er en person, som har en god forskningsmæssig ballast. Hvis man skal stå i spidsen for en institution som VIVE, skal man have en betydelig indsigt i analyse- og forskningsverdenen, fortæller bestyrelsesformand Nina Smith.
Hun understreger, at bestyrelsen endnu ikke har formuleret et stillingsopslag, men løfter dog lidt af sløret for, hvad bestyrelsen vil kigge efter.
– Vi skal have en direktør, som er en meget dygtig leder i en stor og ny-fusioneret institution, hvor der stadigvæk er masser af opgaver, der skal falde på plads. Så skal det være en person, der har forståelse for velfærdsanalyse i bred forstand, siger Nina Smith.
Stillingen som direktør vil blive opslået, og indtil en ny er på plads bliver udviklingsdirektør Mette Deding konstitueret som direktør.
Nina Smith, som er professor i nationaløkonomi, er ked af at skulle sige farvel til Mickael Bech.
– VIVE er kommet rigtig godt fra start, og Mickael har spillet en helt afgørende rolle i at få etableret VIVE som en stærk organisation. Han har sammen med den øvrige ledelse og medarbejderne skabt en god fusionsproces, hvor det er lykkedes at bygge videre på styrkerne fra de tidligere to organisationer KORA og SFI. Centret har allerede i dets første leveår sat dagsorden på en række områder, og jeg ser store perspektiver for VIVE fremadrettet. Jeg er meget ked af at sige farvel til Mickael, men omvendt har jeg også stor forståelse for Mickaels ønske om at vende tilbage til forskningen. VIVEs bestyrelse takker Mickael for en meget dedikeret og vellykket indsats som direktør for VIVE, og vi ønsker Mickael held og lykke i den nye stilling, siger bestyrelsesformanden.
Mickael Bech var direktør i KORA inden han blev sat i spidsen for det nyetablerede forsknings- og analysecenter. Han har tidligere været professor i sundhedsøkonomi og institutleder på Syddansk Universitet.
Underskud på 4 millioner
Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd blev oprettet den 1. juli 2017 efter en fusion mellem SFI og KORA. Sammenlægningen skete som følge af finanslovsaftalen for 2017, således at to relativt små institutioner blev til én større og mere slagkraftig institution.
VIVE har været hårdt presset på økonomien som følge af fusioneringer, og for 2017 resulterede det i et underskud på 4 mio. kroner.
Sammenlægningen indebar en politiske aftale om en besparelse på 5 mio. kr. i 2018 og 10 mio. kr. årligt herefter. Besparelserne skal findes gennem færre omkostninger til ledelse, administration og husleje i forlængelse af at to institutioner samlet under ét tag.
Ikke desto mindre har fusionen udløst større udgifter til flytning, administrativ tilpasning og særligt store udgifter til it-sammenlægning. VIVEs økonomi blev derfor dårlige end forventet, idet centeret havde et underskud på 4 mio. kr. i 2017.
Underskuddet i 2017 er finansieret af VIVE’s opsparing. Det fremgår af forsknings- og analysecenterets årsrapport for 2017.
VIVE, som står for Viden for Velfærd, producerer analyse og forskning inden for alle de store velfærdsområder, for eksempel social- og sundhedsområdet, arbejdsmarked, uddannelse, ældrepleje, børn og unge, offentlige økonomi, styring og ledelse.
VIVE har afdelinger i både København og Aarhus og beskæftiger cirka 220 medarbejdere.
Forsiden lige nu:

DTU-lektor om eksterne partnere: Det kan løfte forskning til nye højder
Der er ikke mange forskere tilbage, der kimser af eksterne samarbejder, mener Repræsentant for Forskningspolitisk Udvalg i DUA. Selv føler han sig tryg i de rammer, universiteterne har sat op, men bekymrer sig mere over, hvordan de kommercielle interesser fører til smallere forskning.

KU diskuterer gæsteforfatterskaber – akademisk valuta eller magtmisbrug?
Praksisudvalget havde inviteret til konference om forfatterskabstvister med et tætpakket program. Fra en bred palet af vinkler blev de omstridte gæsteforfatterskaber diskuteret som et etisk og juridisk problem i forskningsverdenen.

Queerness og kønsstudier: Forskers vej i karrieren, hvor “ingen bliver til noget af egen kraft”
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Ingen i Mons Bissenbakkers nærmeste familie havde læst på universitetet. En underviser prikkede ham på skulderen, og det har resulteret i, at han i dag er lektor i kønsforskning og leder af Center for Køn, Seksualitet og Forskellighed.
Seneste artikler:

Robothænder med følelser
Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu.

Jens Lundgren: – Jeg var lægestuderende, havde kludder i mit privatliv og ønskede at tage orlov. Så fik jeg en øjenåbner
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Midt i en periode med kludder i privatlivet blev Jens Lundgren inviteret til det føderale forskningsinstitut NIH i USA. Det blev en øjenåbner for ham.

Mathias Poulsen: – Mine spørgsmål trængte sig på: Bidrager legen til samfundets demokratiske samtaler?
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Mathias Poulsen startede en international legefestival, som udviklede sig til et levende, legende fællesskab. Derfra mærkede han en længsel efter at stille store spørgsmål.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.