I morgen, onsdag, åbner Ingeniørskolen Aarhus Universitet officielt sin nye ’innovationsfabrik’ ORBIT Lab.
Formålet med innovationsfabrikken er, at hjælpe ingeniørstuderende til at skabe innovative løsninger på samfundets problemstillinger og lade dem kaste sig ud i iværksætteri med ny teknologi.
På fabrikken skal førende forskere og en lang række store it-virksomheder (fx Google, Microsoft og IBM m.fl.) udfordre og udvikle fremtidens tech-talenter og hjælpe dem med at gøre deres innovative idéer til prototyper, der hurtigt kan testes og komme ud i verden.
– Vi kombinerer den dybe, tekniske faglighed fra universitetet og industriens eksperter med ’Silicon Valley mentaliteten’, hvor det handler om at skabe værdi og komme hurtigt ud over rampen og turde tænke globalt og skalerbart, siger lektor og leder af ORBIT Lab, Kasper Løvborg Jensen i en pressemeddelelse.
Fysiske rammer for udviklingen
ORBIT Lab startede som et lille kreativt tech-miljø, der siden er vokset til en stor innovationsfabrik.
Med den officielle åbning d. 13 december vil de studerende blive tilknyttet kreative arbejdsområder, der skal stimulere innovationen og give dem adgang til den nyeste teknologi inden for information og kommunikation.
– ORBIT Lab er interessant, fordi det skaber fysiske rammer og en platform, hvor softwareudviklere og andre med interesse i de nyeste teknologier og programmeringssprog kan komme og eksperimentere og dele erfaringer i et åbent format, siger Udviklingschef for Google Aarhus, Kasper Lund.
Åbningen af ORBIT Lab sker onsdag d. 13. December kl. 14. Tilstede vil være Kasper Løvborg Jensen, Kasper Lund samt dekan for Det Naturvidenskabelige Fakultet på AU, Niels Christian Nielsen.
Læs mere hos ORBIT Lab.
Forsiden lige nu:

Styrelse overvejer at trække støtte fra forskningsinstitutions klimaværktøj
Offentlig støtte til udvikling af et værktøj til livscyklusvurdering (LCA) af byggerier kan være i strid med EU’s statsstøtteregler. Uden støtte er det tvivlsomt, om værktøjet kan fortsætte.

Danske Space Explorers går sammen i banebrydende partnerskab
31 danske universiteter, virksomheder og andre rumaktører har etableret et samarbejde der skal udvikle dansk rumforskning.

Ekstraordinære neurotalenter tiltrækkes af dansk forskningscenter
Forskningscenteret Dandrite tilbyder som noget helt unikt 9-årige forløb til forskningstalenter inden for neurovidenskab. Det giver talenterne mulighed for langsigtet ”high risk – high gain”-forskning.
Seneste artikler:

KU kalder regering: Vi har akut brug for jeres life science-strategi
LIFE SCIENCE HAR ORDET. Vores sundhedsdata mangler muskler, forskningsinfrastrukturen halter, og der er rift om talenterne. KU giver tre forslag til løsninger.

Når køn bliver en (lille) forskningsfordel
Er det en fordel at være kvindelig forsker i mandsdominerede moskemiljøer? Ja, det kan det være, og måske har kvindelige forskere også mere blik for køn i deres forskning, antyder islamforsker Lene Kühle i dette indlæg.

Kvasir Technologies sætter kurs mod kommercielt gennembrud med støtte fra EU
Hos Kvasir Technologies i Søborg har CEO Joachim Bachman Nielsen svært ved at få armene ned for tiden. Hans virksomhed har for nylig modtaget en bevilling på godt 20 mio. kr. fra Horizon Europe. Det giver ro til at opskalere og professionalisere virksomheden.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
