Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Forside

Google og AU starter Tech-iværksætter “fabrik”

Ingeniørstuderende får et nyt sted at udvikle deres teknologiske opfindelser

Engineer fixing computer

I morgen, onsdag, åbner Ingeniørskolen Aarhus Universitet officielt sin nye ’innovationsfabrik’ ORBIT Lab.

Formålet med innovationsfabrikken er, at hjælpe ingeniørstuderende til at skabe innovative løsninger på samfundets problemstillinger og lade dem kaste sig ud i iværksætteri med ny teknologi.

På fabrikken skal førende forskere og en lang række store it-virksomheder (fx Google, Microsoft og IBM m.fl.) udfordre og udvikle fremtidens tech-talenter og hjælpe dem med at gøre deres innovative idéer til prototyper, der hurtigt kan testes og komme ud i verden.

– Vi kombinerer den dybe, tekniske faglighed fra universitetet og industriens eksperter med ’Silicon Valley mentaliteten’, hvor det handler om at skabe værdi og komme hurtigt ud over rampen og turde tænke globalt og skalerbart, siger lektor og leder af ORBIT Lab, Kasper Løvborg Jensen i en pressemeddelelse.

Fysiske rammer for udviklingen

ORBIT Lab startede som et lille kreativt tech-miljø, der siden er vokset til en stor innovationsfabrik.

Med den officielle åbning d. 13 december vil de studerende blive tilknyttet kreative arbejdsområder, der skal stimulere innovationen og give dem adgang til den nyeste teknologi inden for information og kommunikation.

– ORBIT Lab er interessant, fordi det skaber fysiske rammer og en platform, hvor softwareudviklere og andre med interesse i de nyeste teknologier og programmeringssprog kan komme og eksperimentere og dele erfaringer i et åbent format, siger Udviklingschef for Google Aarhus, Kasper Lund.

Åbningen af ORBIT Lab sker onsdag d. 13. December kl. 14. Tilstede vil være Kasper Løvborg Jensen, Kasper Lund samt dekan for Det Naturvidenskabelige Fakultet på AU, Niels Christian Nielsen.

Læs mere hos ORBIT Lab.

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Når køn bliver en (lille) forskningsfordel

Er det en fordel at være kvindelig forsker i mandsdominerede moskemiljøer? Ja, det kan det være, og måske har kvindelige forskere også mere blik for køn i deres forskning, antyder islamforsker Lene Kühle i dette indlæg.

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.