I morgen, onsdag, åbner Ingeniørskolen Aarhus Universitet officielt sin nye ’innovationsfabrik’ ORBIT Lab.
Formålet med innovationsfabrikken er, at hjælpe ingeniørstuderende til at skabe innovative løsninger på samfundets problemstillinger og lade dem kaste sig ud i iværksætteri med ny teknologi.
På fabrikken skal førende forskere og en lang række store it-virksomheder (fx Google, Microsoft og IBM m.fl.) udfordre og udvikle fremtidens tech-talenter og hjælpe dem med at gøre deres innovative idéer til prototyper, der hurtigt kan testes og komme ud i verden.
– Vi kombinerer den dybe, tekniske faglighed fra universitetet og industriens eksperter med ’Silicon Valley mentaliteten’, hvor det handler om at skabe værdi og komme hurtigt ud over rampen og turde tænke globalt og skalerbart, siger lektor og leder af ORBIT Lab, Kasper Løvborg Jensen i en pressemeddelelse.
Fysiske rammer for udviklingen
ORBIT Lab startede som et lille kreativt tech-miljø, der siden er vokset til en stor innovationsfabrik.
Med den officielle åbning d. 13 december vil de studerende blive tilknyttet kreative arbejdsområder, der skal stimulere innovationen og give dem adgang til den nyeste teknologi inden for information og kommunikation.
– ORBIT Lab er interessant, fordi det skaber fysiske rammer og en platform, hvor softwareudviklere og andre med interesse i de nyeste teknologier og programmeringssprog kan komme og eksperimentere og dele erfaringer i et åbent format, siger Udviklingschef for Google Aarhus, Kasper Lund.
Åbningen af ORBIT Lab sker onsdag d. 13. December kl. 14. Tilstede vil være Kasper Løvborg Jensen, Kasper Lund samt dekan for Det Naturvidenskabelige Fakultet på AU, Niels Christian Nielsen.
Læs mere hos ORBIT Lab.
Forsiden lige nu:

Aarhus Universitet lander banebrydende samarbejdsaftaler om arbejdskraft og iværksætteri
Aarhus Universitet har i netop underskrevet samarbejdsaftaler med Ikast-Brande kommune og Samsø kommune. Aftalerne skal styrke indsatserne inden for arbejdskraft, iværksætteri, klima, bæredygtighed og socialøkonomi.

Forskningstrio og industrimastodonter indgår nyt partnerskab i kampen mod plastspild
Det nye partnerskab Cirkulær Industriplast (CIP) samler industriens virksomheder og videnspartnere om for at skabe en ny platform for plastgenanvendelse og øge genanvendelsen af industriplast med 20 procent inden 2025.

Novo Nordisk Fonden uddeler 10 mio. kr. til ukrainske forskere
Novo Nordisk Fonden har givet 10 mio. kr. til stipendieprogrammer, der gør det muligt for ukrainske forskere at få ansættelse ved en forskningsinstitution i Polen eller Danmark.
Seneste artikler:

Kunsten at huske, vi ser på verden med forskellige briller
Tre bøger har spillet en særlig rolle for lektor og forsker, Lone Koefoed Hansen. To bøger om menneskets forhold til teknologien og en tredje, som påminder os om altid at have andres perspektiver for øje.

Finn Foton skal lære børn – og deres forældre – om naturvidenskaben
Ny børnebog skal inspirere hele familien til at snakke om kvantefysik og andre avancerede naturvidenskabelige emner.

Danmarks grønne godfather: – Når det gælder forskning, er det piskende nødvendigt, at vi får toptrimmet systemet
På centrale teknologier står vi stærkt i Danmark og potentialerne er store. Men vi skal oppe os i fremtiden, lyder det fra Anders Eldrup.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
