Succesen i medicinalvirksomheden Leo Pharma, som ejes af LEO fondet, kalder på en ny struktur i organisationen, fremgår det af en artikel fra Danmarks Fonde. Driften af Leo Pharma skal nu overgå til et holdingselskab, der fremover skal forvalte millionoverskuddet fra driftsselskabet Leo Parma.
Leo Parmas hastigt eskalerende overskud har haft tendens til at hobe sig op i selskabet, men det skal der laves om på med den nye struktur. Når formuen samles i et holdingselskab, kan det betyde, at der frigives flere penge til donationer fremover.
LEO Fondet har uddelt omkring 80 mio. kr. årligt i de seneste år, hvilket ikke er et stort greb i lommen på en fond med en samlet formue på ca. 25 mia. kr.
– Vi ser jo næsten nærige ud, når man ser på niveauet af vores uddelinger over årene, og det er jeg ked af. Men fundatsen siger jo, at vi først og fremmest skal sikre LEO Pharma, så meningen har været at bygge et kapitalberedskab op. Men vi går mod at uddele mere i de kommende år i takt med, at vi får opbygget den nødvendige administration til at håndtere et øget uddelingsniveau, siger Leo Fondets bestyrelsesformand, Lars Olsen
Inspirationen til den nye koncernstruktur kommer fra Mærsk og Novo Nordisk, og Lars Olsen har hentet kræfter udefra i form af eksterne bestyrelsesmedlemmer, som skal påbegynde den store opgave med omlægningen:
– Vi har måske været lidt bagefter alle de andre store erhvervsdrivende fonde. Den proces vi står over for er lidt ligesom at bygge et hus. Vi er startet med fundamentet. Vi har i en nøje styret proces skilt os af med den gamle governance og bygget en ny, og det har taget tid at finde de rigtige mennesker til at stå for forandringerne, siger han.
Forsiden lige nu:

Pionerforskere vinder verdenstørste hjerneforskningspris for molekylære afsløringer
Tre internationale pionerforskere vinder The Barin Prize 2023 for at have afsløret de molekylære mekanismer bag hjernens udvikling og plasticitet. Det understreger basalforskningens store betydning, fremhæver Lundbeckfondens forskningsdirektør og sidste års danske prisvinder.

IDA: Medlemskabet af det europæiske forsvar skal give forskningen den ekstra milliard
Danmark er blevet en del af Det Europæiske Forsvarsagentur, og det bør kaste en milliard ekstra kroner af til dansk forskning i det kommende forsvarsforlig, mener IDA.

’Det danske forskningsmirakel’ er på tilbagetog
Forskningskonference og ny rapport har taget temperaturen på dansk forsknings internationale gennemslagskraft. Konklusionen er entydig: Temperaturen falder.
Seneste artikler:

Når køn bliver en (lille) forskningsfordel
Er det en fordel at være kvindelig forsker i mandsdominerede moskemiljøer? Ja, det kan det være, og måske har kvindelige forskere også mere blik for køn i deres forskning, antyder islamforsker Lene Kühle i dette indlæg.

Kvasir Technologies sætter kurs mod kommercielt gennembrud med støtte fra EU
Hos Kvasir Technologies i Søborg har CEO Joachim Bachman Nielsen svært ved at få armene ned for tiden. Hans virksomhed har for nylig modtaget en bevilling på godt 20 mio. kr. fra Horizon Europe. Det giver ro til at opskalere og professionalisere virksomheden.

Nyt center skal styrke den forsvarsteknologiske udvikling i Danmark
De danske universiteter har sammen med fem godkendte serviceinstitutter dannet Nationalt Forsvarsteknologisk Center (NFC). Centret forankres på Aalborg Universitet, og ambitionen er at styrke udviklingen af nye teknologier og øge samarbejdet mellem industrien, Forsvaret og universiteterne.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.