Jan W. Thomsen er 51 år og uddannet fra Niels Bohr Instituttet. Han har en ph.d.-grad fra Université Paris-Sud i laser og atomfysik, som siden udviklede sig mod et forskningsfelt i kvantemetrologi og atomure.
Efter en postdoc- stilling på Niels Bohr Instituttet i 1995 fik han en stilling på Utrecht Universitet i 1996. I 1998 vendte han tilbage til Niels Bohr Instituttet på en Carlsberg bevilling og har siden 2002 fungeret som lektor.
Efter flere forskellige ansættelser inden for instituttet, ser Jan W. Thomsen frem til at betræde den nye stilling med respekt for de udfordringer, der følger med den:
– Stillingen som institutleder er en meget ærefuld og spændende opgave. I nær fremtid flytter hele instituttet til nye, state-of-the-art forskningsfaciliteter i den nye Niels Bohr Bygning. Flytningen er en kolossal logistisk opgave, men det vil give os de bedst tænkelige rammer for at forske på tværs af forskningsgrupper og i samarbejde med virksomheder, siger han.
I 2015 modtog han instituttets undervisningspris ‘Jens Martin Prisen’, og i 2016 blev han kåret til Årets Underviser af Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet. På trods af sin nye position, vil han prioritere at fastholde en tæt kontakt til undervisnings- og forskningsmiljøet, så han kan holde sig ajour med, hvad der rører sig på feltet.
Forsiden lige nu:

Pionerforskere vinder verdens største hjerneforskningspris for molekylære afsløringer
Tre internationale pionerforskere vinder The Barin Prize 2023 for at have afsløret de molekylære mekanismer bag hjernens udvikling og plasticitet. Det understreger basalforskningens store betydning, fremhæver Lundbeckfondens forskningsdirektør og sidste års danske prisvinder.

IDA: Medlemskabet af det europæiske forsvar skal give forskningen den ekstra milliard
Danmark er blevet en del af Det Europæiske Forsvarsagentur, og det bør kaste en milliard ekstra kroner af til dansk forskning i det kommende forsvarsforlig, mener IDA.

’Det danske forskningsmirakel’ er på tilbagetog
Forskningskonference og ny rapport har taget temperaturen på dansk forsknings internationale gennemslagskraft. Konklusionen er entydig: Temperaturen falder.
Seneste artikler:

Når køn bliver en (lille) forskningsfordel
Er det en fordel at være kvindelig forsker i mandsdominerede moskemiljøer? Ja, det kan det være, og måske har kvindelige forskere også mere blik for køn i deres forskning, antyder islamforsker Lene Kühle i dette indlæg.

Kvasir Technologies sætter kurs mod kommercielt gennembrud med støtte fra EU
Hos Kvasir Technologies i Søborg har CEO Joachim Bachman Nielsen svært ved at få armene ned for tiden. Hans virksomhed har for nylig modtaget en bevilling på godt 20 mio. kr. fra Horizon Europe. Det giver ro til at opskalere og professionalisere virksomheden.

Nyt center skal styrke den forsvarsteknologiske udvikling i Danmark
De danske universiteter har sammen med fem godkendte serviceinstitutter dannet Nationalt Forsvarsteknologisk Center (NFC). Centret forankres på Aalborg Universitet, og ambitionen er at styrke udviklingen af nye teknologier og øge samarbejdet mellem industrien, Forsvaret og universiteterne.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.