Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Forside

Ny leder på Niels Bohr Instituttet

Den 1. september starter Jan W. Thomsen som ny institutleder på Niels Bohr Instituttet

Jan W. Thomsen er selv uddannet fra Niels Bohr Instituttet, hvor han nu bliver leder fra 1. september

Jan W. Thomsen er 51 år og uddannet fra Niels Bohr Instituttet. Han har en ph.d.-grad fra Université Paris-Sud i laser og atomfysik, som siden udviklede sig mod et forskningsfelt i kvantemetrologi og atomure.

Efter en postdoc- stilling på Niels Bohr Instituttet i 1995 fik han en stilling på Utrecht Universitet i 1996. I 1998 vendte han tilbage til Niels Bohr Instituttet på en Carlsberg bevilling og har siden 2002 fungeret som lektor.

Efter flere forskellige ansættelser inden for instituttet, ser Jan W. Thomsen frem til at betræde den nye stilling med respekt for de udfordringer, der følger med den:

– Stillingen som institutleder er en meget ærefuld og spændende opgave. I nær fremtid flytter hele instituttet til nye, state-of-the-art forskningsfaciliteter i den nye Niels Bohr Bygning. Flytningen er en kolossal logistisk opgave, men det vil give os de bedst tænkelige rammer for at forske på tværs af forskningsgrupper og i samarbejde med virksomheder, siger han.

I 2015 modtog han instituttets undervisningspris ‘Jens Martin Prisen’, og i 2016 blev han kåret til Årets Underviser af Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet. På trods af sin nye position, vil han prioritere at fastholde en tæt kontakt til undervisnings- og forskningsmiljøet, så han kan holde sig ajour med, hvad der rører sig på feltet.

Forsiden lige nu:

Øget fokus og nye mål skal løfte “overset perle”

Danmark bruger 640 millioner kroner om året på ni internationale forskningsfaciliteter. Med en ny rapport udarbejdet af Uddannelses- og Forskningsministeriet og National Udvalg for Forskningsinfrastruktur vil Danmark med fire overordnede temaer have endnu mere gavn og udbytte af faciliteterne og samarbejdet.

Seneste artikler:

Robothænder med følelser

Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu. 

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.