Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Forside

Ny leder på Niels Bohr Instituttet

Den 1. september starter Jan W. Thomsen som ny institutleder på Niels Bohr Instituttet

Jan W. Thomsen er selv uddannet fra Niels Bohr Instituttet, hvor han nu bliver leder fra 1. september

Jan W. Thomsen er 51 år og uddannet fra Niels Bohr Instituttet. Han har en ph.d.-grad fra Université Paris-Sud i laser og atomfysik, som siden udviklede sig mod et forskningsfelt i kvantemetrologi og atomure.

Efter en postdoc- stilling på Niels Bohr Instituttet i 1995 fik han en stilling på Utrecht Universitet i 1996. I 1998 vendte han tilbage til Niels Bohr Instituttet på en Carlsberg bevilling og har siden 2002 fungeret som lektor.

Efter flere forskellige ansættelser inden for instituttet, ser Jan W. Thomsen frem til at betræde den nye stilling med respekt for de udfordringer, der følger med den:

– Stillingen som institutleder er en meget ærefuld og spændende opgave. I nær fremtid flytter hele instituttet til nye, state-of-the-art forskningsfaciliteter i den nye Niels Bohr Bygning. Flytningen er en kolossal logistisk opgave, men det vil give os de bedst tænkelige rammer for at forske på tværs af forskningsgrupper og i samarbejde med virksomheder, siger han.

I 2015 modtog han instituttets undervisningspris ‘Jens Martin Prisen’, og i 2016 blev han kåret til Årets Underviser af Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet. På trods af sin nye position, vil han prioritere at fastholde en tæt kontakt til undervisnings- og forskningsmiljøet, så han kan holde sig ajour med, hvad der rører sig på feltet.

Forsiden lige nu:

Arne Flåøyen: – Norden har brug for en fond til beredskabsforskning

De sidste års mange kriser viser med al tydelighed, hvor stort behovet er for en nordisk fond til beredskabsforskning. Det vil også være et naturligt skridt i udviklingen af det samarbejde, som allerede foregår i Norden inden for samfundssikkerhed og beredskab, fremhæver Arne Flåøyen, direktør i Nordforsk, i dette debatindlæg.

Seneste artikler:

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.