Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Forside

Ny TECH-dekan på Aalborg Universitet

Professor, Henrik Pedersen, bliver ny dekan for Det Tekniske Fakultet på AAU

Henrik Pedersen bliver dekan for Det Tekniske Fakultet for IT og Design på AAU

Efter 32 år i tjeneste hos Syddansk Universitet, starter Henrik Pedersen 1. september i sin nye stilling på Aalborg Universitet. Han har en baggrund fra Institut for Matematik og Datalogi på SDU, hvor han har været ansat som adjunkt, lektor og professor. Titlen som dekan er heller ikke ny for Henrik Pedersen, da han besad posten i sammenlagt 14 år på henholdsvis Det Naturvidenskabelige & Tekniske Fakultet og Det Naturvidenskabelige Fakultet på SDU.

Henrik Pedersen ser nu frem til at blive en del af Aalborg Universitet og være med at til sætte retningen for TECH-fakultetet:

– Overordnet set har AAU ageret meget imponerende i de seneste år, og universitetet farer opad på ranglisterne. AAU er meget stærk på ingeniørvidenskab, og det særdeles gode samarbejde med erhvervslivet er unikt i Danmark. Derudover er AAU meget tydelig i sin strategi og er meget handlingsorienteret, og det vil jeg gerne være en del af.

De seneste to år har han været formand for Nationalt Forum for Forskningsdata Management og har i den forbindelse deltaget i flere udvalg om forskningsdata og publikationer under både Kulturministeriet og Uddannelses- og Forskningsministeriet. Han repræsenterer Danmark i EUDAT, Research Data Alliance og Knowledge Exchange.

Den nuværende dekan på TECH, Eskild Holm Nielsen, overgår til en stilling som lektor på Institut for Planlægning fra 1. september 2017, hvor han blandt andet skal løse opgaver for direktionen og rektoratet.

Forsiden lige nu:

Ny evaluering viser stor tilfredshed med GTS-institutterne

GTS-institutternes tilbud til dansk erhvervsliv skaber værdi for alle typer af virksomheder, viser en ny evaluering, som Uddannelses- og Forskningsstyrelsen står bag. Særligt yder institutterne et vigtigt bidrag til en grøn omstilling.

Seneste artikler:

Robothænder med følelser

Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu. 

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.