Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Forside

Ny TECH-dekan på Aalborg Universitet

Professor, Henrik Pedersen, bliver ny dekan for Det Tekniske Fakultet på AAU

Henrik Pedersen bliver dekan for Det Tekniske Fakultet for IT og Design på AAU

Efter 32 år i tjeneste hos Syddansk Universitet, starter Henrik Pedersen 1. september i sin nye stilling på Aalborg Universitet. Han har en baggrund fra Institut for Matematik og Datalogi på SDU, hvor han har været ansat som adjunkt, lektor og professor. Titlen som dekan er heller ikke ny for Henrik Pedersen, da han besad posten i sammenlagt 14 år på henholdsvis Det Naturvidenskabelige & Tekniske Fakultet og Det Naturvidenskabelige Fakultet på SDU.

Henrik Pedersen ser nu frem til at blive en del af Aalborg Universitet og være med at til sætte retningen for TECH-fakultetet:

– Overordnet set har AAU ageret meget imponerende i de seneste år, og universitetet farer opad på ranglisterne. AAU er meget stærk på ingeniørvidenskab, og det særdeles gode samarbejde med erhvervslivet er unikt i Danmark. Derudover er AAU meget tydelig i sin strategi og er meget handlingsorienteret, og det vil jeg gerne være en del af.

De seneste to år har han været formand for Nationalt Forum for Forskningsdata Management og har i den forbindelse deltaget i flere udvalg om forskningsdata og publikationer under både Kulturministeriet og Uddannelses- og Forskningsministeriet. Han repræsenterer Danmark i EUDAT, Research Data Alliance og Knowledge Exchange.

Den nuværende dekan på TECH, Eskild Holm Nielsen, overgår til en stilling som lektor på Institut for Planlægning fra 1. september 2017, hvor han blandt andet skal løse opgaver for direktionen og rektoratet.

Forsiden lige nu:

– Alle ved det, men ingen siger det højt

Forskeres vidnesbyrd om kritisabel rekruttering og tavhedskultur udstiller en forkert præmis, huller i praksis og behov for mere støtte til opdelte karriereveje, mener organisationer.

CBS og kapitalfond vil nytænke kapitaltung grøn industri

CBS og Nordic Alpha Partners indgår partnerskab, der gennem forskning og praksis skal udvikle det finansielle økosystem og styrke danske HardTech-virksomheder. Det skal sikre dansk føring i milliardindustri.

Dansk professors forskning passede ikke til Harvard University

Philippe Grandjean, professor i miljømedicin ved SDU, stopper sit mangeårige virke som adjungeret professor på Harvard University. Det sker angiveligt, fordi Harvard University ønsker at distancere sig fra hans forskning i fluorid.

Seneste artikler:

Nyt center skal styrke den forsvarsteknologiske udvikling i Danmark

De danske universiteter har sammen med fem godkendte serviceinstitutter dannet Nationalt Forsvarsteknologisk Center (NFC). Centret forankres på Aalborg Universitet, og ambitionen er at styrke udviklingen af nye teknologier og øge samarbejdet mellem industrien, Forsvaret og universiteterne.

Urtidsforsker modtager årslegat på 5 mio. kroner

Donald Canfield, professor i økologi og forskningsleder på Biologisk Institut, Syddansk Universitet, modtager Villum Kann Rasmussens Årslegat til Teknisk og Naturvidenskabelig Forskning 2023 på 5 mio. kroner.

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.