Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Forside

Ny udstilling forener kunst og forskning

Udstillingen formidler sukkers betydning for vores sundhed

Med interesse for både sukkerets molekylære struktur og position i sundhedsdebatten, mødes kunsten og forskningen nu i fire videnskabelige kunstværker, der afspejler en fælles fascination af sukker.

Torsdag den 7. september 2017 danner vandrehallen på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet rammen om ferniseringen af Sugar Theater, og udstillingen kan ses frem til juni 2018, skriver Københavns Universitet.

Værkerne er udviklet af digter Morten Søndergaard, den kuratoriske platform Laboratoriet for Æstetik og Økologi samt to forskergrupper fra Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på KU: Copenhagen Center for Glycomics og Novo Nordisk Foundation Center for Basic Metabolic Research.

Udstillingen består blandt andet af en opera under titlen Sukkerkor, hvor otte kongelige operasangere synger med udgangspunkt i videnskabelige tekster om sukkers rolle som byggesten i kroppen. Derudover kan man opleve værket Sugar Contact, hvor digter Morten Søndergaard udforsker rummet mellem forskning og poesi.

For Morten Søndergaard har projektet været en gensidig inspirationsproces, hvor de medvirkende parter har kunnet lukrere på hinandens arbejdsmetoder og logikker:

– Det blev klart for os, at forskerne på mange måder var lige så frie og grænsesprængende som kunstnere kan være det – ja måske undertiden mere åbne over for at tænke radikalt nyt. At forskerne konsekvent refererede til sukker som ‘kroppens 3. sprog’ var næsten for godt til at være sandt. Her havde vi i mange år arbejdet med spørgsmål omkring forhold mellem sprog og organiske kroppe, og så kom forskerne lige med den kæmpestore gave at introducere sukker som et indre kommunikationssystem, et slags kroppens intranet, siger han.

Dekan for det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Ulla Wewer, har en klar vision med, at fakultetet tager del i det atypiske samarbejde, der har ledt til de fire sukkerværker:

– Med udstillingen ønsker vi at udfordre. At se hvad den fælles nysgerrighed i kunsternes og forskernes tilgang til verden kan føre til af nye perspektiver, fordi fakultetet interesserer sig for en bred undersøgelse af det at være menneske, siger hun.

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Nyt center skal styrke den forsvarsteknologiske udvikling i Danmark

De danske universiteter har sammen med fem godkendte serviceinstitutter dannet Nationalt Forsvarsteknologisk Center (NFC). Centret forankres på Aalborg Universitet, og ambitionen er at styrke udviklingen af nye teknologier og øge samarbejdet mellem industrien, Forsvaret og universiteterne.

Urtidsforsker modtager årslegat på 5 mio. kroner

Donald Canfield, professor i økologi og forskningsleder på Biologisk Institut, Syddansk Universitet, modtager Villum Kann Rasmussens Årslegat til Teknisk og Naturvidenskabelig Forskning 2023 på 5 mio. kroner.

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.