Danske børn får stadigt sjældnere lov eller mulighed for at få jord under neglene i den fri natur, viser en Gallupundersøgelse fra 2012.
I et forsøg på at vende udviklingen har Nordea-Fonden derfor doneret 18 mio. kr. til et nyt center, som skal få børn i alle aldre til at smide IPad ‘den og få dem flyttet udenfor i naturen.
En undersøgelse fra 2009 fra Danske Professionshøjskoler viser nemlig, at aktiviteter i naturen har gavnlig effekt på børnenes motoriske og psykiske kapaciteter.
Center for Børn og Natur skal således danne baggrund for børns leg, læring, udvikling og trivsel og ”integrere brugen af natur i det moderne børneliv”.
Bag centeret er fem institutioner; Københavns Universitet (Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning), Syddansk Universitet (Institut for idræt og biomekanik), VIA University College (Pædagogik og Samfund) og Aarhus Universitet (DPU) og Friluftsrådet, som alle står sammen om initiativet.
Forskningsmiljøer fra de respektive institutioner skal arbejde sammen omkring centerets forskning, som blandt andet skal analysere mønstre i børns brug af naturen afhængigt af eksempelvis alder og baggrund.
Målet er også at få rede på hvordan forskellige aktører i børns liv, så som skoler og institutioner, familie, venner og digitale medier påvirker børnenes adgang til naturen.
På centerets program er også en ”naturaktivitetskanon”, som er en liste med de bedste aktiviteter, som børn kan foretage sig i naturen.
I sidste ende skal centerets aktiviteter udmønte sig i inspiration til alle danskere med konkrete tilbud og forslag til naturoplevelser.
Forsiden lige nu:

Styrelse overvejer at trække støtte fra forskningsinstitutions klimaværktøj
Offentlig støtte til udvikling af et værktøj til livscyklusvurdering (LCA) af byggerier kan være i strid med EU’s statsstøtteregler. Uden støtte er det tvivlsomt, om værktøjet kan fortsætte.

Danske Space Explorers går sammen i banebrydende partnerskab
31 danske universiteter, virksomheder og andre rumaktører har etableret et samarbejde der skal udvikle dansk rumforskning.

Ekstraordinære neurotalenter tiltrækkes af dansk forskningscenter
Forskningscenteret Dandrite tilbyder som noget helt unikt 9-årige forløb til forskningstalenter inden for neurovidenskab. Det giver talenterne mulighed for langsigtet ”high risk – high gain”-forskning.
Seneste artikler:

KU kalder regering: Vi har akut brug for jeres life science-strategi
LIFE SCIENCE HAR ORDET. Vores sundhedsdata mangler muskler, forskningsinfrastrukturen halter, og der er rift om talenterne. KU giver tre forslag til løsninger.

Når køn bliver en (lille) forskningsfordel
Er det en fordel at være kvindelig forsker i mandsdominerede moskemiljøer? Ja, det kan det være, og måske har kvindelige forskere også mere blik for køn i deres forskning, antyder islamforsker Lene Kühle i dette indlæg.

Kvasir Technologies sætter kurs mod kommercielt gennembrud med støtte fra EU
Hos Kvasir Technologies i Søborg har CEO Joachim Bachman Nielsen svært ved at få armene ned for tiden. Hans virksomhed har for nylig modtaget en bevilling på godt 20 mio. kr. fra Horizon Europe. Det giver ro til at opskalere og professionalisere virksomheden.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
