Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Forside

Nyt center skal hjælpe børn med at komme ud i naturen

Danske børn får stadigt sjældnere lov eller mulighed for at få jord under neglene

Danske børn får stadigt sjældnere lov eller mulighed for at få jord under neglene i den fri natur, viser en Gallupundersøgelse fra 2012.

I et forsøg på at vende udviklingen har Nordea-Fonden derfor doneret 18 mio. kr. til et nyt center, som skal få børn i alle aldre til at smide IPad ‘den og få dem flyttet udenfor i naturen.

En undersøgelse fra 2009 fra Danske Professionshøjskoler viser nemlig, at aktiviteter i naturen har gavnlig effekt på børnenes motoriske og psykiske kapaciteter.

Center for Børn og Natur skal således danne baggrund for børns leg, læring, udvikling og trivsel og ”integrere brugen af natur i det moderne børneliv”.

Bag centeret er fem institutioner; Københavns Universitet (Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning), Syddansk Universitet (Institut for idræt og biomekanik), VIA University College (Pædagogik og Samfund) og Aarhus Universitet (DPU) og Friluftsrådet, som alle står sammen om initiativet.

Forskningsmiljøer fra de respektive institutioner skal arbejde sammen omkring centerets forskning, som blandt andet skal analysere mønstre i børns brug af naturen afhængigt af eksempelvis alder og baggrund.

Målet er også at få rede på hvordan forskellige aktører i børns liv, så som skoler og institutioner, familie, venner og digitale medier påvirker børnenes adgang til naturen.

På centerets program er også en ”naturaktivitetskanon”, som er en liste med de bedste aktiviteter, som børn kan foretage sig i naturen.

I sidste ende skal centerets aktiviteter udmønte sig i inspiration til alle danskere med konkrete tilbud og forslag til naturoplevelser.

Forsiden lige nu:

Sådan tiltrækker du forskningskonferencer

De færreste forskere ved, hvordan man tiltrækker konferencer, selvom de betyder meget for både værtsforskerens karriere og universiteters evne til at hente udenlandske topforskere.

Seneste artikler:

Robothænder med følelser

Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu. 

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.