Alexandra Instituttet har netop åbnet Dansk Center for Anvendt Kunstig Intelligens. Centeret, der er privat drevet, skal hjælpe virksomheder med at forstå hvordan kunstig intelligens kan skabe innovation og værdi. Brugen af kunstig intelligens, eller AI, kan for eksempel hjælpe virksomhederne med at træffe beslutninger, fange forskellige fejl, finde mønstre og sammenhænge i store datamængder og klassificerer forskellige filer såsom billeder, e-mails og tekstdokumenter. Og det er viden som virksomhederne efterspørger, mener folkene bag det nye center.
-Virksomheder der vil igang med at arbejde med moderne AI-teknikker, har svært ved at finde folk. Det betyder, at de har vanskeligt ved at realisere det potentiale, som teknologien rummer. Samtidig findes der en stribe forskellige platforme inden for AI og maskinlæring, som virksomhederne måske kan bruge lang tid på at få til at fungere. Men de ressourcer har vi. På centret får man adgang til en dataplatform, der allerede kører, AI-spidskompetencer samt et netværk til andre virksomheder, der arbejder med de samme teknikker, fortæller COO Flemming Adsersen til GTS-net.dk.
Centeret som har lokaler på Københavns Universitets Søndre Campus, skal blandt andet sætte virksomhederne i kontakt med de førende forskere i universitetsverdenen og give adgang til droner, chatrobotter og andre teknologier, der kan få virksomhederne i gang med at bruge kunstig intelligens.
Forsiden lige nu:

Disse 7 forskningsarrangementer skal du opleve på Folkemødet
Folkemødet på Bornholm byder igen i år på over 100 videnskabelige og forskningsrelaterede arrangementer – se de 7 mest interessante her.

Forskningsgruppen Social Complexity Lab vinder Årets Forskningsmiljøpris 2023
Social Complexity Lab ved DTU Compute vinder Det Unge Akademis pris for Årets Forskningsmiljø 2023.

Ny kildeportal skal være Momondo for kvindelige eksperter, talenter og ledere
Kildedatabasen Diverse Eksperter vil give ligestilling et tiltrængt skub i spalterne og i virksomheder. Undervejs knuser initiativet myter.
Seneste artikler:

‘Det danske forskningsmirakel’ skranter – tiden er inde til en ny universitetslov
Universitetsloven og strukturen for dansk forskning kan være en vigtig faktor for nedgangen i ‘det danske forskningsmirakel’, vurderer professor og overlæge Jens Frederik Rehfeldt.

KU kalder regering: Vi har akut brug for jeres life science-strategi
LIFE SCIENCE HAR ORDET. Vores sundhedsdata mangler muskler, forskningsinfrastrukturen halter, og der er rift om talenterne. KU giver tre forslag til løsninger.

Lemvigh-Müller går i kødet på scope 3 med Science Based Targets
Lemvigh-Müller slår hul på udfordringen med særligt scope 3 udledninger. Videnskabeligt baserede standarder og datasystematik er afgørende for at hæve den bæredygtige barre, mener bæredygtighedschef Pernille Kiær.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.