Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Andre skriver

Virksomheder får hjælp med kunstig intelligens

OFFENTLIGT/PRIVAT SAMARBEJDE: Alexandra Instituttet vil med nyt center hjælpe virksomheder med at implementere kunstig intelligens

Alexandra Instituttet har netop åbnet Dansk Center for Anvendt Kunstig Intelligens. Centeret, der er privat drevet, skal hjælpe virksomheder med at forstå hvordan kunstig intelligens kan skabe innovation og værdi. Brugen af kunstig intelligens, eller AI, kan for eksempel hjælpe virksomhederne med at træffe beslutninger, fange forskellige fejl, finde mønstre og sammenhænge i store datamængder og klassificerer forskellige filer såsom billeder, e-mails og tekstdokumenter. Og det er viden som virksomhederne efterspørger, mener folkene bag det nye center.

-Virksomheder der vil igang med at arbejde med moderne AI-teknikker, har svært ved at finde folk. Det betyder, at de har vanskeligt ved at realisere det potentiale, som teknologien rummer. Samtidig findes der en stribe forskellige platforme inden for AI og maskinlæring, som virksomhederne måske kan bruge lang tid på at få til at fungere. Men de ressourcer har vi. På centret får man adgang til en dataplatform, der allerede kører, AI-spidskompetencer samt et netværk til andre virksomheder, der arbejder med de samme teknikker, fortæller COO Flemming Adsersen til GTS-net.dk.

Centeret som har lokaler på Københavns Universitets Søndre Campus, skal blandt andet sætte virksomhederne i kontakt med de førende forskere i universitetsverdenen og give adgang til droner, chatrobotter og andre teknologier, der kan få virksomhederne i gang med at bruge kunstig intelligens.

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.