Alexandra Instituttet har netop åbnet Dansk Center for Anvendt Kunstig Intelligens. Centeret, der er privat drevet, skal hjælpe virksomheder med at forstå hvordan kunstig intelligens kan skabe innovation og værdi. Brugen af kunstig intelligens, eller AI, kan for eksempel hjælpe virksomhederne med at træffe beslutninger, fange forskellige fejl, finde mønstre og sammenhænge i store datamængder og klassificerer forskellige filer såsom billeder, e-mails og tekstdokumenter. Og det er viden som virksomhederne efterspørger, mener folkene bag det nye center.
-Virksomheder der vil igang med at arbejde med moderne AI-teknikker, har svært ved at finde folk. Det betyder, at de har vanskeligt ved at realisere det potentiale, som teknologien rummer. Samtidig findes der en stribe forskellige platforme inden for AI og maskinlæring, som virksomhederne måske kan bruge lang tid på at få til at fungere. Men de ressourcer har vi. På centret får man adgang til en dataplatform, der allerede kører, AI-spidskompetencer samt et netværk til andre virksomheder, der arbejder med de samme teknikker, fortæller COO Flemming Adsersen til GTS-net.dk.
Centeret som har lokaler på Københavns Universitets Søndre Campus, skal blandt andet sætte virksomhederne i kontakt med de førende forskere i universitetsverdenen og give adgang til droner, chatrobotter og andre teknologier, der kan få virksomhederne i gang med at bruge kunstig intelligens.
Forsiden lige nu:

Spionagetruslen mod dansk forskning er markant og kompleks
Danmark er verdensførende på en række områder, og det øger spionagetruslen mod dansk forskning, fortæller Anders Henriksen, chef for kontraspionage hos PET.

Forskeres muligheder for at deltage i den offentlige debat skal undersøges
Professor Jacob Dahl Rendtorff fra Roskilde Universitet har modtaget en bevilling fra Danmarks Frie Forskningsfond til at undersøge forskerens rolle i samfundet set i lyset af den seneste tids debat om forskningsfrihed.

KU-forsker vil bygge matematisk model der skal stoppe pandemier
Professor Samir Bhatt fra Københavns Universitet har fået The Schmidt Science Polymaths Award, så han kan forfølge sin ambition om at bygge en matematisk model der skal stoppe pandemier.
Seneste artikler:

Kunsten at huske, vi ser på verden med forskellige briller
Tre bøger har spillet en særlig rolle for lektor og forsker, Lone Koefoed Hansen. To bøger om menneskets forhold til teknologien og en tredje, som påminder os om altid at have andres perspektiver for øje.

Finn Foton skal lære børn – og deres forældre – om naturvidenskaben
Ny børnebog skal inspirere hele familien til at snakke om kvantefysik og andre avancerede naturvidenskabelige emner.

Danmarks grønne godfather: – Når det gælder forskning, er det piskende nødvendigt, at vi får toptrimmet systemet
På centrale teknologier står vi stærkt i Danmark og potentialerne er store. Men vi skal oppe os i fremtiden, lyder det fra Anders Eldrup.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.