Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Forside

Penkowa mister sin doktorgrad og vil lægge sag an mod KU

Over syv år har det taget KU at blive enige om at fratage forskeren sin doktorgrad

Byret: Milena Penkowa får ikke sin doktorgrad igen.
Københavns Byret afgjorde i dag, at den tidligere hjerneforsker på Københavns Universitet, Milena Penkowa, ikke skal have sin doktorgrad igen.

Hun er kendt for videnskabelig snyd med mere. Med KUs meget utraditionelle beslutning om dokumentfalsk i hendes disputats ryger hendes doktor titel.

Allerede i 2003 afleverede Penkowa sin doktordisputats som indeholdt rotteforsøg, hun ikke havde udført. Hun trak efterfølgende selv disputatsen tilbage, men indleverede en ny i 2004 uden de pågældende rotteforsøg. Den blev godkendt, men er altså nu af det Akademiske råd på KU blevet taget tilbage

– Vi vurderer, at der er manipuleret forskningsdata tilbage i 2003. Hvis fakultetet havde været klar over det på det tidspunkt, havde Penkowa aldrig fået lov til at indlevere en doktorafhandling. Det er det, vi tager konsekvensen af nu, siger Jasper Steen Winkel, der er Vicedirektør på KU.

Tildelingen af en doktorgrad ses som en stor akademisk anerkendelse med forventning om en høj faglig troværdighed, ligesom den skal være udtryk for betydelig videnskabelig indsigt og modenhed. Disse forudsætninger har Milena Penkowa ikke levet op til, fastslår Akademisk Råd med fradømmelsen af titlen

Penkowa vil kæmpe
Penkowa er kendt for at gennem hele det årelange forløb at have benægtet de fleste påstande og få efterprøvet dem ved retten. Det ser også ud til at blive tilfældet i denne sag. På sin facebookprofil skriver hun ganske utvetydigt:

”TILBAGE I RETSSALEN

Det er tilsyneladende ikke slut med retssalsdramaer – desværre.
Men der må være grænser for, hvilke urimeligheder og hvor meget magtmisbrug, nogen skal finde sig i.”

 

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Når køn bliver en (lille) forskningsfordel

Er det en fordel at være kvindelig forsker i mandsdominerede moskemiljøer? Ja, det kan det være, og måske har kvindelige forskere også mere blik for køn i deres forskning, antyder islamforsker Lene Kühle i dette indlæg.

Nyt center skal styrke den forsvarsteknologiske udvikling i Danmark

De danske universiteter har sammen med fem godkendte serviceinstitutter dannet Nationalt Forsvarsteknologisk Center (NFC). Centret forankres på Aalborg Universitet, og ambitionen er at styrke udviklingen af nye teknologier og øge samarbejdet mellem industrien, Forsvaret og universiteterne.

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.