Hun er kendt for videnskabelig snyd med mere. Med KUs meget utraditionelle beslutning om dokumentfalsk i hendes disputats ryger hendes doktor titel.
Allerede i 2003 afleverede Penkowa sin doktordisputats som indeholdt rotteforsøg, hun ikke havde udført. Hun trak efterfølgende selv disputatsen tilbage, men indleverede en ny i 2004 uden de pågældende rotteforsøg. Den blev godkendt, men er altså nu af det Akademiske råd på KU blevet taget tilbage
– Vi vurderer, at der er manipuleret forskningsdata tilbage i 2003. Hvis fakultetet havde været klar over det på det tidspunkt, havde Penkowa aldrig fået lov til at indlevere en doktorafhandling. Det er det, vi tager konsekvensen af nu, siger Jasper Steen Winkel, der er Vicedirektør på KU.
Tildelingen af en doktorgrad ses som en stor akademisk anerkendelse med forventning om en høj faglig troværdighed, ligesom den skal være udtryk for betydelig videnskabelig indsigt og modenhed. Disse forudsætninger har Milena Penkowa ikke levet op til, fastslår Akademisk Råd med fradømmelsen af titlen
Penkowa vil kæmpe
Penkowa er kendt for at gennem hele det årelange forløb at have benægtet de fleste påstande og få efterprøvet dem ved retten. Det ser også ud til at blive tilfældet i denne sag. På sin facebookprofil skriver hun ganske utvetydigt:
”TILBAGE I RETSSALEN
Det er tilsyneladende ikke slut med retssalsdramaer – desværre.
Men der må være grænser for, hvilke urimeligheder og hvor meget magtmisbrug, nogen skal finde sig i.”
Forsiden lige nu:

Pionerforskere vinder verdenstørste hjerneforskningspris for molekylære afsløringer
Tre internationale pionerforskere vinder The Barin Prize 2023 for at have afsløret de molekylære mekanismer bag hjernens udvikling og plasticitet. Det understreger basalforskningens store betydning, fremhæver Lundbeckfondens forskningsdirektør og sidste års danske prisvinder.

IDA: Medlemskabet af det europæiske forsvar skal give forskningen den ekstra milliard
Danmark er blevet en del af Det Europæiske Forsvarsagentur, og det bør kaste en milliard ekstra kroner af til dansk forskning i det kommende forsvarsforlig, mener IDA.

’Det danske forskningsmirakel’ er på tilbagetog
Forskningskonference og ny rapport har taget temperaturen på dansk forsknings internationale gennemslagskraft. Konklusionen er entydig: Temperaturen falder.
Seneste artikler:

Når køn bliver en (lille) forskningsfordel
Er det en fordel at være kvindelig forsker i mandsdominerede moskemiljøer? Ja, det kan det være, og måske har kvindelige forskere også mere blik for køn i deres forskning, antyder islamforsker Lene Kühle i dette indlæg.

Kvasir Technologies sætter kurs mod kommercielt gennembrud med støtte fra EU
Hos Kvasir Technologies i Søborg har CEO Joachim Bachman Nielsen svært ved at få armene ned for tiden. Hans virksomhed har for nylig modtaget en bevilling på godt 20 mio. kr. fra Horizon Europe. Det giver ro til at opskalere og professionalisere virksomheden.

Nyt center skal styrke den forsvarsteknologiske udvikling i Danmark
De danske universiteter har sammen med fem godkendte serviceinstitutter dannet Nationalt Forsvarsteknologisk Center (NFC). Centret forankres på Aalborg Universitet, og ambitionen er at styrke udviklingen af nye teknologier og øge samarbejdet mellem industrien, Forsvaret og universiteterne.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.