I forslaget lægger regeringen op til at styrke den frie forskning ved at give 360 mio. kr til Danmarks Innovationsfond og 200 til Danmarks Frie Forskningsfond. I den frie forskningsfond skal pengene udmøntes med fokus på grøn vækst, bedre sundhed og nye teknologiske muligheder, mens pengene til den frie forskningsfond er øremærket til blandt andet menneske og samfund og frie midler til fonden.
I alt 13 områder forslåes tilgodeset. Ud over fondene støttes med 250 mio. udviklings- og demonstrationsprogrammer indenfor miljø, energi og grøn udvikling. Desuden bliver der afsat 35 mio. til skabelsen af et miljø omkring den nye forskningsfacilitet i international topklasse, som spåes at få stor betydning i hovedstadsregionen, ESS. En anden tiltrængt udmøntning af forskningsreserven for 2018 er flere basisforskningsmidler til hhv. CBS, Aalborg universitet og ITU på i alt 55 mio. Se hele forslaget her
Tilbage er så bare at se, hvad de øvrige partier siger til forslaget.
Den samlede finanslov for 2018 ventes vedtaget senest i december måned.
Forsiden lige nu:

49 skæve forskningsideer får økonomisk støtte af fond
Villum Fonden Experiment-program har uddelt bevillinger til i alt 49 skæve forskningsprojekter for en samlet værdi af 97 millioner kroner.

Lundbeckfonden giver millioner til forsker: Vil finde kuren på hidtil uhelbredelig sygdom
RNA-forsker Ulf Andersson Vang Ørom har gjort en banebrydende opdagelse i mus i jagten på en kur til Huntingtons sygdom. Nu fortsætter arbejdet i menneskehjernevæv.

Sådan tiltrækker du forskningskonferencer
De færreste forskere ved, hvordan man tiltrækker konferencer, selvom de betyder meget for både værtsforskerens karriere og universiteters evne til at hente udenlandske topforskere.
Seneste artikler:

Robothænder med følelser
Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu.

Jens Lundgren: – Jeg var lægestuderende, havde kludder i mit privatliv og ønskede at tage orlov. Så fik jeg en øjenåbner
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Midt i en periode med kludder i privatlivet blev Jens Lundgren inviteret til det føderale forskningsinstitut NIH i USA. Det blev en øjenåbner for ham.

Mathias Poulsen: – Mine spørgsmål trængte sig på: Bidrager legen til samfundets demokratiske samtaler?
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Mathias Poulsen startede en international legefestival, som udviklede sig til et levende, legende fællesskab. Derfra mærkede han en længsel efter at stille store spørgsmål.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
