Connect with us

Hi, what are you looking for?

Science ReportScience Report

Forside

Her er regeringens bud på, hvordan forskningsreservemilliarden skal fordeles

Der er fokus på fri forskning og blandt andet energi, miljø og sundhed

https://ufm.dk/aktuelt/pressemeddelelser/2017/forhandlinger-om-fordeling-af-forskningsreserven-for-2018-indledt

I forslaget lægger regeringen op til at styrke den frie forskning ved at give 360 mio. kr til Danmarks Innovationsfond og 200 til Danmarks Frie Forskningsfond. I den frie forskningsfond skal pengene udmøntes med fokus på grøn vækst, bedre sundhed og nye teknologiske muligheder, mens pengene til den frie forskningsfond er øremærket til blandt andet menneske og samfund og frie midler til fonden.

I alt 13 områder forslåes tilgodeset. Ud over fondene støttes med 250 mio. udviklings- og demonstrationsprogrammer indenfor miljø, energi og grøn udvikling. Desuden bliver der afsat 35 mio. til skabelsen af et miljø omkring den nye forskningsfacilitet i international topklasse, som spåes at få stor betydning i hovedstadsregionen, ESS. En anden tiltrængt udmøntning af forskningsreserven for 2018 er flere basisforskningsmidler til hhv. CBS, Aalborg universitet og ITU på i alt 55 mio. Se hele forslaget her

Tilbage er så bare at se, hvad de øvrige partier siger til forslaget.

Den samlede finanslov for 2018 ventes vedtaget senest i december måned.

Forsiden lige nu:

Sådan tiltrækker du forskningskonferencer

De færreste forskere ved, hvordan man tiltrækker konferencer, selvom de betyder meget for både værtsforskerens karriere og universiteters evne til at hente udenlandske topforskere.

Seneste artikler:

Robothænder med følelser

Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu. 

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.