Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Forside

Her er regeringens bud på, hvordan forskningsreservemilliarden skal fordeles

Der er fokus på fri forskning og blandt andet energi, miljø og sundhed

https://ufm.dk/aktuelt/pressemeddelelser/2017/forhandlinger-om-fordeling-af-forskningsreserven-for-2018-indledt

I forslaget lægger regeringen op til at styrke den frie forskning ved at give 360 mio. kr til Danmarks Innovationsfond og 200 til Danmarks Frie Forskningsfond. I den frie forskningsfond skal pengene udmøntes med fokus på grøn vækst, bedre sundhed og nye teknologiske muligheder, mens pengene til den frie forskningsfond er øremærket til blandt andet menneske og samfund og frie midler til fonden.

I alt 13 områder forslåes tilgodeset. Ud over fondene støttes med 250 mio. udviklings- og demonstrationsprogrammer indenfor miljø, energi og grøn udvikling. Desuden bliver der afsat 35 mio. til skabelsen af et miljø omkring den nye forskningsfacilitet i international topklasse, som spåes at få stor betydning i hovedstadsregionen, ESS. En anden tiltrængt udmøntning af forskningsreserven for 2018 er flere basisforskningsmidler til hhv. CBS, Aalborg universitet og ITU på i alt 55 mio. Se hele forslaget her

Tilbage er så bare at se, hvad de øvrige partier siger til forslaget.

Den samlede finanslov for 2018 ventes vedtaget senest i december måned.

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Når køn bliver en (lille) forskningsfordel

Er det en fordel at være kvindelig forsker i mandsdominerede moskemiljøer? Ja, det kan det være, og måske har kvindelige forskere også mere blik for køn i deres forskning, antyder islamforsker Lene Kühle i dette indlæg.

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.