Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Forside

Rektor på RUC foreslår ny karakterskala

POLITIK: Ministeriet vil kigge den udskældte 7-trins karakterskala efter i sømmene, men rektor på RUC har allerede et forslag til en ny karakterskala.

Rektor på RUC Hanne Leth Andersen, har tidligere været kritisk i forhold til karakterskalaen, som hun har ment opdrog de studerende til at levere en fejlfri præsentation frem for at selv at tænke nyt.

– Problemet med den nuværende karakterskala er, at den fokuserer for meget på mål og mangler, siger hun ifølge Gymnasieskolen.

Oprindelig blev den nye 7-trinsskala indført for at harmonisere med udenlandske ECTS points, og selv om den på mange måder har levet op til forudsætningerne fra dens fødsel, om hvor mange procent der skal have en hvis karakter, så finder mange også skalaen uretfærdig, fx. formanden for Danske Gymnasieelevers Sammenslutning, Martin Thing…

– Som det er i dag, dækker 7 over for meget. Et 7-tal bliver opfattet som en lav karakter, men det er det jo ikke. Der er sket en forskydning i de karakterer, man kan ’leve med’. Jeg tror, det har været med til at øge karakterræset, siger Martin Thing, til Gymnasieskolen.

Rektor på RUC har en ide til en ny skala, om end hun stadig synes, vi skal fastholde 7-trinsmodellen. Men i stedet for at lave uens afstand mellem karaktererne, forslår hun en jævn skala med karaktererne 0-2-4-6-8-10-12

– Den uens afstand mellem karaktererne på den nuværende karakterskala, for eksempel mellem 7 og 10, gør, at man straffes ekstra ved at få 7, som jo ellers er en fin karakter – den tredjebedste, siger hun

Og det virker uhensigtsmæssigt, når karaktergennemsnit har så stor betydning for optagelsen på videregående uddannelser.

Et andet udskældt element har været besværet med at belønne den helt ekstraordinære præstation. Når godt 10% af en årgang får et 12-tal, kan det være svært at belønne de ganske få, der kan noget særligt. Her forslår hun, at man kan sætte et + på karakteren, altså 12+. Det forrykker ikke gennemsnittet, men anerkender indsatsen.

Forsiden lige nu:

– Alle ved det, men ingen siger det højt

Forskeres vidnesbyrd om kritisabel rekruttering og tavhedskultur udstiller en forkert præmis, huller i praksis og behov for mere støtte til opdelte karriereveje, mener organisationer.

CBS og kapitalfond vil nytænke kapitaltung grøn industri

CBS og Nordic Alpha Partners indgår partnerskab, der gennem forskning og praksis skal udvikle det finansielle økosystem og styrke danske HardTech-virksomheder. Det skal sikre dansk føring i milliardindustri.

Dansk professors forskning passede ikke til Harvard University

Philippe Grandjean, professor i miljømedicin ved SDU, stopper sit mangeårige virke som adjungeret professor på Harvard University. Det sker angiveligt, fordi Harvard University ønsker at distancere sig fra hans forskning i fluorid.

Seneste artikler:

Nyt center skal styrke den forsvarsteknologiske udvikling i Danmark

De danske universiteter har sammen med fem godkendte serviceinstitutter dannet Nationalt Forsvarsteknologisk Center (NFC). Centret forankres på Aalborg Universitet, og ambitionen er at styrke udviklingen af nye teknologier og øge samarbejdet mellem industrien, Forsvaret og universiteterne.

Urtidsforsker modtager årslegat på 5 mio. kroner

Donald Canfield, professor i økologi og forskningsleder på Biologisk Institut, Syddansk Universitet, modtager Villum Kann Rasmussens Årslegat til Teknisk og Naturvidenskabelig Forskning 2023 på 5 mio. kroner.

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.