Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Andre skriver

Søren Pind er klar til at sløjfe udskældt karakterbonus

Minister lytter til kritikken og er klar til at afskaffe kvikbonussen til studerende

Den omdiskuterede kvikbonusordning er på vej i graven. I hvert fald, hvis det står til Søren Pind (V).

Måske var det sidste gang i år, at hurtigstartere har kunne gange deres gennemsnit og øge chancerne for at blive optaget på drømmeuddannelsen. I hvert fald hvis det står til Søren Pind (V), der med et politisk flertal i ryggen, vil gå efter at afskaffe ordningen allerede fra næste år.

Reaktionen kommer efter, at Politiken i tirsdags kunne fortælle, at bonusordningen, der giver studerende ret til at gange deres gennemsnit med 1,08, hvis de starter på en videregående uddannelse inden for to år, ikke har virket efter hensigten. Inden reglen trådte i kraft i 2009, søgte 71% af de studerende ind i løbet af de første to år, og i dag ligger tallet på 70% og er derfor nærmest uændret.

Det har fået uddannelses- og forskningsminister Søren Pind til at gå ind i sagen. Politiko har talt med ministeren, der udtaler:

– Jeg vil helst af med ordningen. Selvfølgelig vil jeg helst det.

Han er dog påpasselig med at udtale sig om, hvorvidt ordningen har fejlet, da det er umuligt at vide, hvordan tallene havde set ud de seneste år uden kvikbonussen:

– Men det, vi kan konstatere, er i hvert fald, at de politiske budskaber, der er kommet ud af det, flugter meget godt med mine egne overvejelser. Og jeg har også hørt, hvad uddannelsesinstitutionerne siger. Derfor vil jeg nu indkalde til forhandlinger om det, og så må vi se, hvor det ender henne.

Kritikken af ordningen lyder blandt andet på, at karakterbonussen skaber kunstigt høje adgangskvotienter på universiteterne og medfører et utilsigtet fokus på karakterer i gymnasiet. Desuden har hverken universiteterne eller erhvervslivet interesse i, at forfordele studerende, der er hurtige frem for flittige.

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.