Måske var det sidste gang i år, at hurtigstartere har kunne gange deres gennemsnit og øge chancerne for at blive optaget på drømmeuddannelsen. I hvert fald hvis det står til Søren Pind (V), der med et politisk flertal i ryggen, vil gå efter at afskaffe ordningen allerede fra næste år.
Reaktionen kommer efter, at Politiken i tirsdags kunne fortælle, at bonusordningen, der giver studerende ret til at gange deres gennemsnit med 1,08, hvis de starter på en videregående uddannelse inden for to år, ikke har virket efter hensigten. Inden reglen trådte i kraft i 2009, søgte 71% af de studerende ind i løbet af de første to år, og i dag ligger tallet på 70% og er derfor nærmest uændret.
Det har fået uddannelses- og forskningsminister Søren Pind til at gå ind i sagen. Politiko har talt med ministeren, der udtaler:
– Jeg vil helst af med ordningen. Selvfølgelig vil jeg helst det.
Han er dog påpasselig med at udtale sig om, hvorvidt ordningen har fejlet, da det er umuligt at vide, hvordan tallene havde set ud de seneste år uden kvikbonussen:
– Men det, vi kan konstatere, er i hvert fald, at de politiske budskaber, der er kommet ud af det, flugter meget godt med mine egne overvejelser. Og jeg har også hørt, hvad uddannelsesinstitutionerne siger. Derfor vil jeg nu indkalde til forhandlinger om det, og så må vi se, hvor det ender henne.
Kritikken af ordningen lyder blandt andet på, at karakterbonussen skaber kunstigt høje adgangskvotienter på universiteterne og medfører et utilsigtet fokus på karakterer i gymnasiet. Desuden har hverken universiteterne eller erhvervslivet interesse i, at forfordele studerende, der er hurtige frem for flittige.
Forsiden lige nu:

Forskerne er taberne, når fuptidsskrifter går på rov
En voksende underskov af såkaldte fagfællebedømte fuptidsskrifter truer forskningskvalitet og risikerer at knuse forskeres karrierer. Men der er råd at hente for at undvige de brodne kar.

Derfor blev Niels Bohr Instituttet NATO’s nye kvantecenter
Niels Bohr Instituttet bliver NATO’s nye kvantecenter, og det skaber enorme perspektiver for udviklingen af dansk kvanteforskning og for Danmark som forskningsnation. Vi har spurgt lederen af Niels Bohr Instituttet, hvordan det lykkedes at skaffe centret til Danmark.

Blå proteiner kan rense indre farvande og levere mere bæredygtig mad
Der er særdeles gunstige betingelser for at dyrke tang og muslinger i de danske fjorde, fremhæver professor Jens Kjerulf Petersen, DTU Aqua. Muslingeproduktionen har potentiale til 20-30 gange den nuværende størrelse.
Seneste artikler:

Robothænder med følelser
Jakob Dideriksen fra Aalborg Universitet har med en støtte fra Danmarks Frie Forskningsfond undersøgt, om man kan skabe robotarme, som kan imitere nervesystemet i vores hænder og arme. Det kan vi godt. Men der er stadig lang vej endnu.

Jens Lundgren: – Jeg var lægestuderende, havde kludder i mit privatliv og ønskede at tage orlov. Så fik jeg en øjenåbner
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Midt i en periode med kludder i privatlivet blev Jens Lundgren inviteret til det føderale forskningsinstitut NIH i USA. Det blev en øjenåbner for ham.

Mathias Poulsen: – Mine spørgsmål trængte sig på: Bidrager legen til samfundets demokratiske samtaler?
DERFOR BLEV JEG FORSKER: Mathias Poulsen startede en international legefestival, som udviklede sig til et levende, legende fællesskab. Derfra mærkede han en længsel efter at stille store spørgsmål.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.