Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Andre skriver

Søren Pind er klar til at sløjfe udskældt karakterbonus

Minister lytter til kritikken og er klar til at afskaffe kvikbonussen til studerende

Den omdiskuterede kvikbonusordning er på vej i graven. I hvert fald, hvis det står til Søren Pind (V).

Måske var det sidste gang i år, at hurtigstartere har kunne gange deres gennemsnit og øge chancerne for at blive optaget på drømmeuddannelsen. I hvert fald hvis det står til Søren Pind (V), der med et politisk flertal i ryggen, vil gå efter at afskaffe ordningen allerede fra næste år.

Reaktionen kommer efter, at Politiken i tirsdags kunne fortælle, at bonusordningen, der giver studerende ret til at gange deres gennemsnit med 1,08, hvis de starter på en videregående uddannelse inden for to år, ikke har virket efter hensigten. Inden reglen trådte i kraft i 2009, søgte 71% af de studerende ind i løbet af de første to år, og i dag ligger tallet på 70% og er derfor nærmest uændret.

Det har fået uddannelses- og forskningsminister Søren Pind til at gå ind i sagen. Politiko har talt med ministeren, der udtaler:

– Jeg vil helst af med ordningen. Selvfølgelig vil jeg helst det.

Han er dog påpasselig med at udtale sig om, hvorvidt ordningen har fejlet, da det er umuligt at vide, hvordan tallene havde set ud de seneste år uden kvikbonussen:

– Men det, vi kan konstatere, er i hvert fald, at de politiske budskaber, der er kommet ud af det, flugter meget godt med mine egne overvejelser. Og jeg har også hørt, hvad uddannelsesinstitutionerne siger. Derfor vil jeg nu indkalde til forhandlinger om det, og så må vi se, hvor det ender henne.

Kritikken af ordningen lyder blandt andet på, at karakterbonussen skaber kunstigt høje adgangskvotienter på universiteterne og medfører et utilsigtet fokus på karakterer i gymnasiet. Desuden har hverken universiteterne eller erhvervslivet interesse i, at forfordele studerende, der er hurtige frem for flittige.

Forsiden lige nu:

– Alle ved det, men ingen siger det højt

Forskeres vidnesbyrd om kritisabel rekruttering og tavhedskultur udstiller en forkert præmis, huller i praksis og behov for mere støtte til opdelte karriereveje, mener organisationer.

CBS og kapitalfond vil nytænke kapitaltung grøn industri

CBS og Nordic Alpha Partners indgår partnerskab, der gennem forskning og praksis skal udvikle det finansielle økosystem og styrke danske HardTech-virksomheder. Det skal sikre dansk føring i milliardindustri.

Dansk professors forskning passede ikke til Harvard University

Philippe Grandjean, professor i miljømedicin ved SDU, stopper sit mangeårige virke som adjungeret professor på Harvard University. Det sker angiveligt, fordi Harvard University ønsker at distancere sig fra hans forskning i fluorid.

Seneste artikler:

Nyt center skal styrke den forsvarsteknologiske udvikling i Danmark

De danske universiteter har sammen med fem godkendte serviceinstitutter dannet Nationalt Forsvarsteknologisk Center (NFC). Centret forankres på Aalborg Universitet, og ambitionen er at styrke udviklingen af nye teknologier og øge samarbejdet mellem industrien, Forsvaret og universiteterne.

Urtidsforsker modtager årslegat på 5 mio. kroner

Donald Canfield, professor i økologi og forskningsleder på Biologisk Institut, Syddansk Universitet, modtager Villum Kann Rasmussens Årslegat til Teknisk og Naturvidenskabelig Forskning 2023 på 5 mio. kroner.

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.