Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Forside

Stor EU-bevilling til internationalt projekt om Afrika

Et nyt europæisk forskningssamarbejde har fået en bevilling på 31 mio. kr.

Map of Africa Continent. Detail from the World Atlas.

Aarhus Universitet skal stå i spidsen for forskningssamarbejdet ANTHUSIA (Anthropology of Human Security in Africa). Det består af 15 ph.d.-projekter, der alle skal forske i, hvordan Afrika skal løse store udfordringer med bl.a. sundhed, flygtninge og miljø.

– Det er vores tanke og drøm med projektet at få uddannet et netværk af forskere, der gennem deres forskning kan bidrage med viden til at løse nogle af de store problemer, der er i den del af verden, siger Lotte Meinert, der er professor MSO i antropologi ved AU og koordinator for samarbejdet.

Interesse i støtte til Afrika
Afrikas sociale og økonomiske problemer har store konsekvenser – også for Europa. Lotte Meinert mener, at det kan være en del af grunden til, at EU nu støtter samarbejdsprojektet. Europa bliver for eksempel nødt til at forholde sig til udfordringerne i Afrika for at være bedre i stand til at løse sine egne emigrantproblematikker.

– Vores projekt kan være med til at kortlægge udfordringerne og over flere år skabe en solid forståelsesramme at handle ud fra, siger Lotte Meinert i AU’s pressemeddelelse.

En særlig faglig vinkel
Alle tilknyttede ph.d.’er skal opholde sig ved mindst to andre universiteter i netværket og udstationeres til feltarbejde i tre til fem måneder ved en af projektets partnerorganisationer, der alle arbejder med problemstillinger i Afrika.

Alle ph.d.-projekterne vil fagligt ligge inden for en blanding af antropologi, human security og afrikastudier. Og det er en unik kombination med nye muligheder:

– Det særlige ved vores faglige tilgang er, at vi kombinerer antropologisk metode og teori med human security-analyser og grundig indsigt i lokale og regionale afrikanske problematikker. Så forskningen er baseret på langt tids feltarbejde i lokalområder, hvor mennesker er i fokus – hvordan erfarer og forholder de sig til problemerne, og hvad ser de som problematikker og løsninger? siger Lotte Meinert.

Læs mere om samarbejdet i AU’s pressemeddelelse

Forsiden lige nu:

Arne Flåøyen: – Norden har brug for en fond til beredskabsforskning

De sidste års mange kriser viser med al tydelighed, hvor stort behovet er for en nordisk fond til beredskabsforskning. Det vil også være et naturligt skridt i udviklingen af det samarbejde, som allerede foregår i Norden inden for samfundssikkerhed og beredskab, fremhæver Arne Flåøyen, direktør i Nordforsk, i dette debatindlæg.

Seneste artikler:

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.