Aarhus Universitet skal stå i spidsen for forskningssamarbejdet ANTHUSIA (Anthropology of Human Security in Africa). Det består af 15 ph.d.-projekter, der alle skal forske i, hvordan Afrika skal løse store udfordringer med bl.a. sundhed, flygtninge og miljø.
– Det er vores tanke og drøm med projektet at få uddannet et netværk af forskere, der gennem deres forskning kan bidrage med viden til at løse nogle af de store problemer, der er i den del af verden, siger Lotte Meinert, der er professor MSO i antropologi ved AU og koordinator for samarbejdet.
Interesse i støtte til Afrika
Afrikas sociale og økonomiske problemer har store konsekvenser – også for Europa. Lotte Meinert mener, at det kan være en del af grunden til, at EU nu støtter samarbejdsprojektet. Europa bliver for eksempel nødt til at forholde sig til udfordringerne i Afrika for at være bedre i stand til at løse sine egne emigrantproblematikker.
– Vores projekt kan være med til at kortlægge udfordringerne og over flere år skabe en solid forståelsesramme at handle ud fra, siger Lotte Meinert i AU’s pressemeddelelse.
En særlig faglig vinkel
Alle tilknyttede ph.d.’er skal opholde sig ved mindst to andre universiteter i netværket og udstationeres til feltarbejde i tre til fem måneder ved en af projektets partnerorganisationer, der alle arbejder med problemstillinger i Afrika.
Alle ph.d.-projekterne vil fagligt ligge inden for en blanding af antropologi, human security og afrikastudier. Og det er en unik kombination med nye muligheder:
– Det særlige ved vores faglige tilgang er, at vi kombinerer antropologisk metode og teori med human security-analyser og grundig indsigt i lokale og regionale afrikanske problematikker. Så forskningen er baseret på langt tids feltarbejde i lokalområder, hvor mennesker er i fokus – hvordan erfarer og forholder de sig til problemerne, og hvad ser de som problematikker og løsninger? siger Lotte Meinert.
Læs mere om samarbejdet i AU’s pressemeddelelse
Forsiden lige nu:

Styrelse overvejer at trække støtte fra forskningsinstitutions klimaværktøj
Offentlig støtte til udvikling af et værktøj til livscyklusvurdering (LCA) af byggerier kan være i strid med EU’s statsstøtteregler. Uden støtte er det tvivlsomt, om værktøjet kan fortsætte.

Danske Space Explorers går sammen i banebrydende partnerskab
31 danske universiteter, virksomheder og andre rumaktører har etableret et samarbejde der skal udvikle dansk rumforskning.

Ekstraordinære neurotalenter tiltrækkes af dansk forskningscenter
Forskningscenteret Dandrite tilbyder som noget helt unikt 9-årige forløb til forskningstalenter inden for neurovidenskab. Det giver talenterne mulighed for langsigtet ”high risk – high gain”-forskning.
Seneste artikler:

KU kalder regering: Vi har akut brug for jeres life science-strategi
LIFE SCIENCE HAR ORDET. Vores sundhedsdata mangler muskler, forskningsinfrastrukturen halter, og der er rift om talenterne. KU giver tre forslag til løsninger.

Når køn bliver en (lille) forskningsfordel
Er det en fordel at være kvindelig forsker i mandsdominerede moskemiljøer? Ja, det kan det være, og måske har kvindelige forskere også mere blik for køn i deres forskning, antyder islamforsker Lene Kühle i dette indlæg.

Kvasir Technologies sætter kurs mod kommercielt gennembrud med støtte fra EU
Hos Kvasir Technologies i Søborg har CEO Joachim Bachman Nielsen svært ved at få armene ned for tiden. Hans virksomhed har for nylig modtaget en bevilling på godt 20 mio. kr. fra Horizon Europe. Det giver ro til at opskalere og professionalisere virksomheden.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.