Connect with us

Hvad søger du?

Science ReportScience Report

Forside

Stor pose penge til national ph.d.-forening

Organisationen PAND får økonomisk støtte til at samle ph.d.-studerende over hele landet

Foreningen PAND (PhD Association Network of Denmark) vil samle ph.d.-foreninger fra universiteter i hele landet i én stor national organisation.

– Vi vil gerne give en fælles stemme til de ph.d.-studerende, siger en af foreningens formænd, Rojin Kianian, til Magisterbladet, sammen kan vi bedre få indflydelse på beslutninger, der vedrører os.

Organisationen skal bl.a. kunne forhandle politisk i det europæiske ph.d.-fællesskab, Eurodoc. Her vil en samlet national ph.d.-forening have større gennemslagskraft.

Dansk Magisterforening har nu valgt at støtte PAND med 300.000 kr., der skal udbetales til organisationen hen over de næste tre år.

– De ph.d.-studerende udgør en vigtig og nødvendig vidensressource og er en samfundsøkonomisk gevinst. Men de er desværre også en faggruppe, som ofte oplever hårde arbejdsvilkår i form af stress og forventningskrydspres, og derfor har de brug for meningsgivende fællesskaber og interessevaretagelse, fortæller formanden for Dansk Magisterforening, Camilla Gregersen, til Magisterbladet.

Glæde hos universitær ph.d-forening
Hos ph.d.-foreningen på Aarhus Universitet er de, måske ikke så overraskende, meget glade for, at der er kommet penge til at skabe en national ph.d.-forening:

– Rollen som ph.d. har ændret sig trinvist fra at være ”mesterlære-agtig” for 20 år siden, hvor der mere eller mindre var en stol klar til én efter uddannelsen, til i dag at være mere usikker og med mange tidsbegrænsede stillinger, siger Søren Slipsager, der netop er stoppet som formand for ph.d-foreningen i Aarhus, da han snart afleverer sin afhandling. Han  fortsætter:

– I og med at ph.d.’erne i dag er en mere udsat gruppe, er det vigtigt vi får en fælles stemme. Så vi er superglade for, at der er kommet penge til en national ph.d-forening.

Og noget tyder på, at den fælles samling af ph.d.-studerende kommer på et godt tidspunkt. Der har været et lille fald i det samlede antal ph.d.-studerende de sidste par år, men det ændrer ikke på, at antallet blev mere end fordoblet mellem 2004 og 2014.

Med hjælp fra Magisterforeningen vil den nationale ph.d.-forening PAND fortsætte arbejdet med at skabe en klar politisk linje og få kontakt til nye medlemmer over hele landet.

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Når køn bliver en (lille) forskningsfordel

Er det en fordel at være kvindelig forsker i mandsdominerede moskemiljøer? Ja, det kan det være, og måske har kvindelige forskere også mere blik for køn i deres forskning, antyder islamforsker Lene Kühle i dette indlæg.

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.