Det var slået stort op, da der blev afholdt konference med deltagelse af Undervisning- og forskningsminister Søren Pind, EU kommissær for forskning, videnskab og innovation Carlos Moedas og ledende skikkelser fra de 12 største forskningsfaciliteter i Europa – steder som CERN, ITER og ESS. Tilsammen står de for offentlige udbud for godt 60 mia. kr. over de næste 5 år. Konferencen havde til hensigt at skabe bedre samarbejder mellem virksomheder og de store offentlige udbydere, og noget tyder på det lykkedes. I hvert fald angiver 95 % af de over 1000 deltagere, at de er godt tilfredse, fortæller evalueringen, der netop er lavet. 93% angiver de på konferencen fandt potentielle kunder eller andre partnere.
Små sten i skoen
Gennemgående er der stor tilfredshed blandt deltagerne der kom fra 29 landet – kun 1% var meget utilfredse. Størst ærgrelse udtrykker deltagerne med 1-1 møderne, hvor deltagerne kunne etablere møder direkte med andre de mente, kunne være interessante. Imidlertid fandt de ikke altid sted som aftalt, og der var kritik af app’en, der skulle stå for det.
Flere konferencer i fremtiden
Om de gode takter fra konferencen så også udmønter sig i konkrete kontrakter må tiden vise. Står det til deltagerne på konferencen, ser de gerne tilsvarende konferencer bliver afholdt i fremtiden, hvor 98% siger de vil deltage igen – især hvis den finder sted hver andet år.
Forsiden lige nu:

Styrelse overvejer at trække støtte fra forskningsinstitutions klimaværktøj
Offentlig støtte til udvikling af et værktøj til livscyklusvurdering (LCA) af byggerier kan være i strid med EU’s statsstøtteregler. Uden støtte er det tvivlsomt, om værktøjet kan fortsætte.

Danske Space Explorers går sammen i banebrydende partnerskab
31 danske universiteter, virksomheder og andre rumaktører har etableret et samarbejde der skal udvikle dansk rumforskning.

Ekstraordinære neurotalenter tiltrækkes af dansk forskningscenter
Forskningscenteret Dandrite tilbyder som noget helt unikt 9-årige forløb til forskningstalenter inden for neurovidenskab. Det giver talenterne mulighed for langsigtet ”high risk – high gain”-forskning.
Seneste artikler:

KU kalder regering: Vi har akut brug for jeres life science-strategi
LIFE SCIENCE HAR ORDET. Vores sundhedsdata mangler muskler, forskningsinfrastrukturen halter, og der er rift om talenterne. KU giver tre forslag til løsninger.

Når køn bliver en (lille) forskningsfordel
Er det en fordel at være kvindelig forsker i mandsdominerede moskemiljøer? Ja, det kan det være, og måske har kvindelige forskere også mere blik for køn i deres forskning, antyder islamforsker Lene Kühle i dette indlæg.

Kvasir Technologies sætter kurs mod kommercielt gennembrud med støtte fra EU
Hos Kvasir Technologies i Søborg har CEO Joachim Bachman Nielsen svært ved at få armene ned for tiden. Hans virksomhed har for nylig modtaget en bevilling på godt 20 mio. kr. fra Horizon Europe. Det giver ro til at opskalere og professionalisere virksomheden.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.