Det var slået stort op, da der blev afholdt konference med deltagelse af Undervisning- og forskningsminister Søren Pind, EU kommissær for forskning, videnskab og innovation Carlos Moedas og ledende skikkelser fra de 12 største forskningsfaciliteter i Europa – steder som CERN, ITER og ESS. Tilsammen står de for offentlige udbud for godt 60 mia. kr. over de næste 5 år. Konferencen havde til hensigt at skabe bedre samarbejder mellem virksomheder og de store offentlige udbydere, og noget tyder på det lykkedes. I hvert fald angiver 95 % af de over 1000 deltagere, at de er godt tilfredse, fortæller evalueringen, der netop er lavet. 93% angiver de på konferencen fandt potentielle kunder eller andre partnere.
Små sten i skoen
Gennemgående er der stor tilfredshed blandt deltagerne der kom fra 29 landet – kun 1% var meget utilfredse. Størst ærgrelse udtrykker deltagerne med 1-1 møderne, hvor deltagerne kunne etablere møder direkte med andre de mente, kunne være interessante. Imidlertid fandt de ikke altid sted som aftalt, og der var kritik af app’en, der skulle stå for det.
Flere konferencer i fremtiden
Om de gode takter fra konferencen så også udmønter sig i konkrete kontrakter må tiden vise. Står det til deltagerne på konferencen, ser de gerne tilsvarende konferencer bliver afholdt i fremtiden, hvor 98% siger de vil deltage igen – især hvis den finder sted hver andet år.
Forsiden lige nu:

Mikroskopisk orm kan gøre os klogere på os selv
En 0,05mm ledorm bestående hovedsageligt af hjerne og penis kan være nøglen til at forstå nogle af evolutionens gåder – og give ledetråde til at forstå os selv. Lektor Katrine Worsaae har lagt ledormens genetiske puslespil og fundet de første svar på ’down-sizing’.

Forskeres muligheder for at deltage i den offentlige debat skal undersøges
Professor Jacob Dahl Rendtorff fra Roskilde Universitet har modtaget en bevilling fra Danmarks Frie Forskningsfond til at undersøge forskerens rolle i samfundet set i lyset af den seneste tids debat om forskningsfrihed.

Spionagetruslen mod dansk forskning er markant og kompleks
Danmark er verdensførende på en række områder, og det øger spionagetruslen mod dansk forskning, fortæller Anders Henriksen, chef for kontraspionage hos PET.
Seneste artikler:

Kunsten at huske, vi ser på verden med forskellige briller
Tre bøger har spillet en særlig rolle for lektor og forsker, Lone Koefoed Hansen. To bøger om menneskets forhold til teknologien og en tredje, som påminder os om altid at have andres perspektiver for øje.

Finn Foton skal lære børn – og deres forældre – om naturvidenskaben
Ny børnebog skal inspirere hele familien til at snakke om kvantefysik og andre avancerede naturvidenskabelige emner.

Danmarks grønne godfather: – Når det gælder forskning, er det piskende nødvendigt, at vi får toptrimmet systemet
På centrale teknologier står vi stærkt i Danmark og potentialerne er store. Men vi skal oppe os i fremtiden, lyder det fra Anders Eldrup.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.